Aparati za točenje goriva

Dje ima da se kupi pumpa kao sto je okacio sliku @cicimoric..............
 
Pozdrav svima.
Do sada nisam pisao u ovoj temi, ali sam je često prelistavao. Zanima me da li je neko pravio podzemni tank, vidim da ima plasticnih ( vertikalnih, horinzotalnih ) kao i metalnih, šta je po vama najbolje ? Da li betonirati nešto kao veći šaht pa je samo ubaciti, zapremina od 1-2 m3 mi je sasvim ok. :ppozdrav:
 
Ako je ubaciš u šahtu moraš je ankerisati jer ako se šahta napuni podzemnom vodom cisterna će da pliva, tj voda će je podići.
 
Dosta smo podvodni, teško da bih mogao tako dobro da izolujem šaht, ankerisanje se podrazumeva mada teško da će voda nadoći toliko da podigne cisternu koja će verovatno uvek biti puna.
 
U predhodnim postovima je bilo reči da je neko od članova ugradio vazdušnu sklopku od hidropaka i interesuje me dali smeta gorivo tom delu, jeste da neće biti u direktnom kontaktu sa gorivom ali isparenja će stići do membrane one sklopke pa kolko je izloženo oštećenju i kolko je trajno to ugraditi.
 
Ne treba brojčanik da isključuje..... Treba ti usisna korpa(rastavi i izvadi gumicu),sklopka od hidropaka (kojoj ne smeta dizlo) i slavina na kraju normalno. Moj aparat za točenje je napravljen od zupčaste pumpe (MTZ),elektromotor od čajniz perača pod pritiskom,remenice od golfa,remen 10x...,pvc creva na metar ali prelazim na gumena i malopre pomenute komponente da bi se pumpa pod pritiskom zaustavila. Od ničega sklepo i traje već par godina. Ah da,kapacitet 5min/200lit.
 
A nepovratni ventil treba da se stavi isto na potisnu stranu kao što stoji na hidropaku pa posle nje ide ova sklopka pa na kraju pištolji ili slavina?
 
Kakva i gde uzimate creva za pumpe?
Probao sam gumirano-armirano fi27 znajuci da nije za dizel i posle dve gidije je propisalo!


Gogi
 
Obično vodovodno, pancirno providno crevo, služi 5-6 godina, ali se već malo ukrutilo. Ja sam po crevu sproveo dvožilni kabal, i kod pištolja prekidač na kabal, odlično radi posao, jer ionako stojim pored dok točim, a pumpa je obična sa pijace (1200din), realnog protoka oko 20l/min.
 
Nazad
Vrh