Aparati za točenje goriva

Ja sam ovu rucnu kupio pre par godina,jako je brza,ali opet zamori se covek kad pretace 150-200 lit ...I ja razmisljam o ovim pumpama na KP sa protokomerom i pistoljem ,namontira se na zid ,ubaci usis u bidone i to je to.Jos jedna opcija je da kupim samo neku pumpu elektricnu 220v ,creva za nju i iskoristim jedan od ovih pistolja sto su dosli u kutiji od ove rucne vojne pumpe.

Ja sam ove godine tri puta pretakao po 400l ručnom pumpom u cisternu. Nije teško, više dosadno jer je kapacitet 0,5l po jednom povlačenju ručice. Imao sam i električnu pumpu ali nisam imao odgovarajuće nastavke za crevo koje sam imao (u međuvremenu sam ih kupio na aliexpressu), pa mi je onda bilo lakše da u bure ubodem proverenu ručnu pumpu koja nikad ne zakazuje...

Ja sam ove godine tri puta pretakao po 400l ručnom pumpom u cisternu. Nije teško, više dosadno jer je kapacitet 0,5l po jednom povlačenju ručice. Imao sam i električnu pumpu ali nisam imao odgovarajuće nastavke za crevo koje sam imao (u međuvremenu sam ih kupio na aliexpressu), pa mi je onda bilo lakše da u bure ubodem proverenu ručnu pumpu koja nikad ne zakazuje...

Kako te služi taj pištolj sa meračem. Koliko je precizan? Koje si crevo uze umesto onog krutog?

Pištolj služi odlično, trebalo bi da je dosta precizan jer je iz kompleta za pretakanje ulja iz bureta kad se kupuje rinfuzno (u prodavnicama), ili u boljim servisima da se zna tačno koliko je usuto ulja na pojedine pozicije. Nije kineski, koliko sam gledao na netu ima neke ovalne zupčanike za bolju preciznost. Kupio sam ga na Limundu, a kasnije sam ponovo na Limundu našao i ceo komplet - pneumatska pumpa plus crevo (ali nije baš dugačko), plus pištolj sa meračem, novo. Bilo je toga ranije češće na Limundu kad su prodavnice ulja koje su zatvarane prodavale inventar, sad skoro nisam video ništa slično. Mana je što to nije klasični pištolj za gorivo koji automatski zaustavi protok kad se napuni rezervoar. Slikaću sutra...

A crevo je neko od 3/4 cola na kome piše "PETROL", nije se stvrdnulo nekoliko godina koliko ga imam. Kupio sam ga na Najlon pijaci u NS, samo što sam bio konj pa nisam kupio više (uzeo samo 5-6 m).

edit: nađoh neke slike pištolja

Poslednja izmena:
Ono se stvrdne od nafte, to je crevo za vodu, samo armirano za veći pritisak. To sam bio stavio privremeno jer mi je bilo pri ruci sa već montiranim priključcima, samo da zavrnem za pištolj i pumpu. A nije ni kad je novo mekše i savitljivije od ovog crnog "PETROL", možda tako deluje sa slike jer je tanje (1/2").

Ova pumpa je kod mene jedno 8 godina, ni sama ne zna koliko je goriva pretocila, radi kao i prvog dana. Crevo uzeo 20m , moze da birate duzinu i dimenziju i zahtevnost creva kod ove firme. Pistolj imam na kraju ali ne prekida sam tocenje. Trazim sada protokomer da i merim ustocenu litrazu, Spojio crevo na izlaz ibc kocke, nema problema da pumpa povucr naftu. Ibc kocku kupio novu, cista, poklopac gore samo malo popustim da ne napravi pumpa vakum kada istacem. Nema prljavstine, nema nista da upadne. Milina za rad.
40838ebf1ae415896d2e7b676b969e1f.jpg
2d85122f78be7d339bbd57e9d5db93a9.jpg

Sent from my WP32 using Tapatalk

Nazad
Vrh