Analiza zemljišta

Emigrant taj situracioni mulj imam u Pećincima i to mi nije daleko. Daju ga besplatno samo da platim prevoz nekome da mi to dotera. ne znam ni kako to izgleda i čime se posle rastura po njivi. Koliko njega treba da se baci po ha? Ali ako je neko primetio ovde sam objavio analize sa dve parcele koje su jedna do druge. I nije mi jasna ovakva razlika, pogotovu za P. A što se tiče bacanja kreča to mi je daleko jer je najbliže u Ćelijama. Na ovu drugu parcelu moram samo KAN, a na prvu mogu ureu. Ne znam da li je ova količina od 300 kg/ha dovoljna ili mala za pšenicu?
 
Dobrinčanin

Ako je zakup uzet na god dana ne vredi toliko bacati,npk neće stići da odradi svoje jer je već početak februara,a ako je na više godina onda vredi deo što se ne iskorisri dočekaće te iduće godine.
 
Posto nisam nasao temu za anlizu lista, da postavim ovde pitanje. Moze li neka preporuka gde bih mogao da uradim analizu lista na mikro i makro elemente?
 
Kontaktirao sam Institut za ratarstvo i povrtarstvo gde sam prethodni put radio analizu zemljista i dobio info da je cena osnovne analize sa preporukom 2600din po uzorku. Gde vi radite analizu i koje su cene?

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
 
Nazad
Vrh