sinisa1979
Član
Bogami,i to je tačno!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da li neko zna koja je trenutno cena analize u NS?
Pomoć prijatelja! Imam jednu parcelu gde je CaCO3 15,7 pa vas pitam da li je to dobro (mada pretpostavljam da nije) čemu škodi ta povećana vrednost i kako da se (ako je potrebno) dovede u red?
Inače ostali parametri su:
pH u H2O 8.28
pH u 1M KCL 7.58
Sadržaj humusa 2.82
N-0.16
P2O5-17.09
K2O-19.05
Hvala!
Nije tačno. Evo imam 6-7 analiza gde su mi pH manje više iste tj oko 7.3 i 8.3 a CaCO3 varira izmedju 5.2 i 15. I opet ću ponoviti citat,pa ako grešim u tumačenju-ispravite me. U uslovima visoke obezbeđenosti zemljišta sa CaCO3, dolazi do reakcije vezivanja sa određenim elementima (pre svega sa fosforom) i/ili blokade usvajanja drugih hranljivih materija od strane gajenih biljaka.sto manji CaCO3 to je niza pH vrednost.
Moze, bez K djubrenje narednih par godina, bas visok sadrzaj. Kolika ti je obezbedjenost sa fosforom?Aj i ja da pitam nesto.. K2O mi je >40 je l moze da ide samo map za soju za sledecu god pre oranja?