dr.Bogdan Mihajlović mi je rekao da je fosfor jedino problemkiraj je napisao(la):Fali sve,pogotovo onoj prvoj.
pa neznam koga da poslušam njega ili tebe?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
dr.Bogdan Mihajlović mi je rekao da je fosfor jedino problemkiraj je napisao(la):Fali sve,pogotovo onoj prvoj.
ljusha je napisao(la):Danas sam dobio analizu zemljišta
Potes-Jazbine
PH CaCO3 humus Uk.azot P2O5 K2O
7,3 5,6 2,5 0,16 9,6 20,2
Potes-Livade
PH CaCO3 humus Uk.azot P2O5 K2O
7,3 3,2 3 0,20 14,3 24,1
uzorci su izvadjeni pre tri nedelje,sve u svemu fali fosfora
Normalno da treba poslušati doktora,ali toj zemlji treba svake godine dodavati i kalijum.Koju si preporuku za djubrenje dobio ?ljusha je napisao(la):dr.Bogdan Mihajlović mi je rekao da je fosfor jedino problemkiraj je napisao(la):Fali sve,pogotovo onoj prvoj.
pa neznam koga da poslušam njega ili tebe?
Nemoj da se čudiš. Treba baciti mnooogo đubriva da bi se značajnije podigao sadržaj u zemljištu. A računaj i da si dosta izneo prinosom. Moja neka gruba računica je da bi podigao sadržaj P za 5 mg/100g da ti treba oko 1000 kg/ha 15-15-15. I opet da neračunaš koliko si iznao prinosom.ljusha je napisao(la):Preporuka je 8-24-16 to djubre u poslednje dve godine i bacam,pa me malo i čudi otkud toliki nedostatak fosfora!
nebojsa je napisao(la):Nemoj da se čudiš. Treba baciti mnooogo đubriva da bi se značajnije podigao sadržaj u zemljištu. A računaj i da si dosta izneo prinosom. Moja neka gruba računica je da bi podigao sadržaj P za 5 mg/100g da ti treba oko 1000 kg/ha 15-15-15. I opet da neračunaš koliko si iznao prinosom.ljusha je napisao(la):Preporuka je 8-24-16 to djubre u poslednje dve godine i bacam,pa me malo i čudi otkud toliki nedostatak fosfora!