Alati i radionice

Ovaj alat se odlično pokazao
2bb977c41fbb312e39bee3b40b8f3a9f.jpg
Skupo za te novce , kupovao brusne ploce pa gledao malo i alat. Dodas jos manje od 50E i imas pravu BL makitu 125mm koja nema te dugmice od starih mobitela i koja prepisa ovu na koju stranu hoces ;) i pod rukom kvaliteta izrade makite je neuporediva sa ovom parkside brusilicom , gledao danas ima nekoliko einhell modela brusilica na baterije za tu cijenu kao sto kosta parkside , koje se mogu i poraviti , baterije nisu nista skuplje.

Stoji parkirana u radionici po meni bespotrebno komplikovano paljenje, ko je redovno ne koristi kao ja zaboravim kako se pali.
Kako bre komplikovano
Dva puta stisneš dugme
Skupo za te novce , kupovao brusne ploce pa gledao malo i alat. Dodas jos manje od 50E i imas pravu BL makitu 125mm koja nema te dugmice od starih mobitela i koja prepisa ovu na koju stranu hoces ;) i pod rukom kvaliteta izrade makite je neuporediva sa ovom parkside brusilicom , gledao danas ima nekoliko einhell modela brusilica na baterije za tu cijenu kao sto kosta parkside , koje se mogu i poraviti , baterije nisu nista skuplje.
38 evra, ja vrlo zadovoljan.

Objasnjenje sta je radio , otvorio modul i vizuelno utvrdio da je jedan mosfet izgorio , kasnije utvrdio da je i drajver mosfeta ispustio dusu , onaj cip na snimku , kad je probio tranzistor na cip je otislo 20V a koji inace radi sa puno manjim naponom , i normalno i on je izgorio, uzrok kvara je slaba elektronika odnosno mosfeti , brendirani modeli imaju hal sensore na rotoru i efikasniji su min 20% u odnosu na ove srot modele ali ovaj je jednostavniji zato sto moze bilo koja elektronika da mu se nakaci sa aliexpressa.

Sta je radio , spojio motor , one dugmice odrezao samo jedno dugme mu treba koje je spojio paralelno sa dugmetom na toj elektronici sa aliexpresa , zalemio one 2 zice. Takodje spojio prekidac za paljenje na tu elektroniku. Kako je elktronika za udarne cekice ima 4 brzine , kad pritiska dugme brusilica mjenja brzine.

Cena te brusilice varira od 4500-6000, zavisi kako kada. Koristim je već skoro dve godine za sitne redove, par sečenja u kontinuitetu. Za ozbiljan rad nije, ali može da odradi i to kada je problem da se dovuče kabl.

Sent from my 23127PN0CG using Tapatalk

Ovaj alat se odlično pokazao
emoji108.png
2bb977c41fbb312e39bee3b40b8f3a9f.jpg
Stoji parkirana u radionici po meni bespotrebno komplikovano paljenje, ko je redovno ne koristi kao ja zaboravim kako se pali.

Ja imam onu stariju verziju. Sad uzimam od drugara ovakvu. Isto se žali da mu je komplikovano uključivanje. Šta znam. Meni je skroz OK. Sa prvom sam takođe zadovoljan. Cena, znam da ih je bilo za 5000, al to je nešto ka jeftinije...

Sta se pravdas, za pismene na racunu lepo pise BRUSILICA
U pravu si 100%
Opet, nije mi jasno zbog čega neki ljudi misle da bi neko za tako nešto govorio netačne i neistinite stvari.
S druge strane, nije ni pravdanje u pitanju, već želja da se ljudi ne dovode u zabludu, da znaju da je to vrlo moguća cena i da je sačekaju ako ikako imaju tu mogućnost.
Prvo je bio racun od busilice pa je promijenio ,cini mi se.
U pravu si, pogrešan račun sam okačio greškom, u brzini sam video cenu (koja je skoro ista) i zeznuo se (nisam imao naočare).
Međutim, čak i kada sam to ispravio, čovek je tvrdio da to nije prava cena, već "da je kasirka u Lidlu pogrešno naplatila/otkucala"

Jbg...

Poslednja izmena:
Vi cekate neke akcije da ih kupite po toj ceni ?,obicnu bez tih dugmica sam platio pre 2-3 godine bese 7 ili 8k dinara ,bez icega ,samo alat osnovni.Radi bez greske ali to ti je sa 8ah baterijom za nekoliko reza i to je to,na punjac ponovo.

Nazad
Vrh