Alati i radionice

Svako ima svoje mišljenje o svemu i to je skroz u redu.
Ja ću ga, Bože zdravlja kupiti i meni je skroz dobar, a garancija je 5 godina.

Elem, menjao sam ležajeve na OLT tanjirači, odlično mi je poslužio. Al komšijin, nije moj.

7a0e7c43d53c05a624e110ebcc58d96a.jpg
Kad si fotosopom ispravio racun na prvom bila udarna busilica a isti taj racun :haha: , pogledaj slova ugaona brusilica su mutnija i nije isti font , dokazali bi ti falsifikat ni ne trebaju da ga anliziraju u softveru.

Svako ima svoje mišljenje o svemu i to je skroz u redu.
Ja ću ga, Bože zdravlja kupiti i meni je skroz dobar, a garancija je 5 godina.

Elem, menjao sam ležajeve na OLT tanjirači, odlično mi je poslužio. Al komšijin, nije moj.
Nemogu da vjerujem da je to moglo da pokrene šaraf na tanjiraci ? Onda svaka cast

Moracu moju udarnu makitu od 1600Nm da menjam za takvu jer nije na takvoj olt od 24 diska mogla odviti matice na baterijama.

Teze sam odvio matice na bateriji na toj olt savi nego maticu na teskoj tupanjac tanjuraci , prvo vise korodirala i zategli u olt a ovu drugu trgovci sastavljaju ovdje kad im dodju u djelovima a tanjuri dolaze iz italije ili spanije , pa stegnu malo jace nego prstima.

Da Momo, na te vijke mislim, m12, 12 komada po bateriji. A hvala Bogu loš kvalitet ležajeva, mnogo rada, i dodato 100 kg tegova na nju, ona stara 50 godina, rasturam baterije na 2 godine, nemaju vremena da zapeku

Ako nekog zanima, trenutno je na popustu, bila je do skoro u svim radnjama oko 50 000 din, i u nekima je i dalje toliko, ja sam je kupio pre neki dan za 30 499 din...

01.jpg

02.jpg

03.jpg

Taman da se komletira zbirka seckalica za drvo

IMG-20250531-115256-EDIT.jpg
Kako si zadovoljan sa metabovim dihtom.
Ja sam moj prodao posle 4tog lomljena noževa.
Služio mi je kao pomoćni diht, i čim sam ga malko više uposlio polomio je nož. A nove noževe sam plaćao 60tak ojra i plus ne mogu da se oštre. Skroz neisplativo.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Za sad sam zadovoljan.
Ali, kao prvo, iako piše da može do 3mm da skida , UVEK idem po 0.5mm po strani ( 1/4 kruga ) i nema problema. Prvo sam se vežbao na mekom drvetu, posle sam čistio i neke daske za police koje treba da pravim i nije bilo problema.
I druga bitna stvar, samo nove čiste daske. Imam staru, da je nazovem kombinirku svega i svačega iz 1978, kupio pokojni Otac, Mio Standar Osijek, na njoj je i Abrikter i cirkular ( i tocilo,krunjač i prekrupač ..) , njemu se noževi lako oštre a i nisu skupi ( ali ni na njemu ne čistim daske od šalovanja, donosili neki pa sam odbio, ljutili se ali njihova stvar ). Sa Mio Standardom prvo dovedem daske približno na željenu meru, i onda finiš na Metabu. A kad se vodi računa, uradi sve daske na istu debljinu i posle nje skoro da nema potrebe za brušenjem i dodatnom obradom, površina, ako je daska dobra, bude skoro kao staklo.
Na Metabu se zeznu noževi kad se koristi kao građevinska mašina, gura se sve i svašta a žuri... Ja sam ovo sebi kupio i nigde ne žurim.
Za vikend sam počeo da pravim obrtno postolje- sto ( flip top ) za njega i potezni ger, ne ide više ovako, nije baš lak za stalno cimanje ...

IMG-20250531-144228-EDIT.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh