Alati i radionice

Dal vredi birati nešto od ovih kopija aku šrafilica što su oko 3-4000 na KP ili jednostavno uzeti najjeftiniju varijantu (hobi)?

Uzmi iz Lidla, imaš dobru garanciju. Mene crna šrafilica služi već tri godine bez problema, ali ona je sama 6k, punjač i baterije su još 4k. Zelena mislim da baterijama da bude oko 5k

Dal vredi birati nešto od ovih kopija aku šrafilica što su oko 3-4000 na KP ili jednostavno uzeti najjeftiniju varijantu (hobi)?
Ne vredi. Pišemo stalno o tome ovde. Uzmi Parkside, Womax ... bilo šta sa garancijom sve je bolje od tih na čijim baterijama piše napon struje koji može da ubije čoveka. (naravno nije taj napon)

Дали користи неко алат за скраћивање ланаца али не мотоцикла,бицикла него дебљих ланаца које користимо у нашем послу?

Ne vredi. Pišemo stalno o tome ovde. Uzmi Parkside, Womax ... bilo šta sa garancijom sve je bolje od tih na čijim baterijama piše napon struje koji može da ubije čoveka. (naravno nije taj napon)
Uzmi iz Lidla, imaš dobru garanciju. Mene crna šrafilica služi već tri godine bez problema, ali ona je sama 6k, punjač i baterije su još 4k. Zelena mislim da baterijama da bude oko 5k
Hteo sam neku levu makitu, da mi te baterije budu kompatibilne sa aku makazama...

Дали користи неко алат за скраћивање ланаца али не мотоцикла,бицикла него дебљих ланаца које користимо у нашем послу?
Ne, i ne vidim neku preteranu potrebu za istim.
Izvučem lanac i rešim sa čekićem, debljim izbijačem i izbijačem na meru. Za podlogu koristim okruglu ploču sa rupom ali na njivi npr podloga mi bude nosač tegova, poteznica, zadnji most kombajna, prednji od traktora...

E tako sam i ja dok se nisam naučio.
Za deblji izbijač koristi prednju osovinu od valjka od adaptera stim da joj moraš oblikovati vrh da ne bi sa jednim propeler zvizom izbio dve osovinice. A za tanji izbijač uzmi istu osovinu od valjka, zabuši rupu na čelu osovine od 3-4mm (tj po potrebi) i ubaci tog prečnika rolnu od igličastog ležaja. Sa takvim izbijačem imaš i jači udarac a i ruka ti je zaštićenija.

Tražio sam da kupim tako nešto i nisam našao. Skoro sam probao onaj alat, kao radapcir sa dva kraka, a služi za proširivanje cijevi za klima-uređaje. Gospodski posao. Nema dovoljan hod jer je vrh konusan ali sasvim dovoljno da izbije prvu i drugu pločicu lanca.
Planiram da napravim nešto slično. Samo uzeti nešto sitnog navoja, možda sponu auta, da je lakše okretati.

Evo da vam olakšam
38b7d2b7ab0de84cc56b0b562ec7ad30.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Po meni gubitak novca i vremena,retko kad se lanac skracuje.A i za to sluze spojke i poluspojke,dok lanac brusilicom skratim gde treba i ubacim spojke i mir.Osovinu lanca obrusim glavu i posle ide lako probijacem.
Taj alat sa linka je slab i mali za neke vece lance.

Kod kuće je lako. Kad pukne u polju obično je taj članak oštećen. Čak i da može spojnica potrebno je izbiti osovinice do zdravog dijela. Ponekad nema spojnicu a od drugih djelova, treba ga zavući iza nekih drugih djelova, nije moguće da se nakuje van na stolu.
Desi se da nekad zatreba ta spravica. Ovih za motocikle ima ali nisam vidio za veće lance.

Ja sam namestio od kombinirke držač za izbiač osovinice iz lanca. Kad su zatvorene kombinirke i pri kraju onih 10-15mm što su samo nareckane zatvorio kombinirke zaheftao čelo da se ne otvarau i probušio rupu od 4mm tako da rupa hvata oba dela posle obrusio var i na oba strane strane kad se otvori ima polu krug i tu ubacueš izbiač i ne može ni da izleti ni na prste da udariš.

Nazad
Vrh