Alati i radionice

Nije, ta je negde ~ fi60, moja je manja ali ima sraf sa donje strane da se stegne, i isto ova dva za polozaj se stezu, sto mu dodje kao dodatno ojacanje, ta tvoja je i pravljena bas za silovanje, debela osovina dosta niza daska, moze da istrpi velikog duplaka da je gura unazad, moja je umetnicka :osmeh: neznija, moze da ravnja rasut materijal soder zemlju, ali da gura direkt u tvrdo tlo nije, ali nije ni za to ni pravljena :ppozdrav:.... jbg bila jos jedna osovina mozda malo manja nego tvoja na otpadu ali je bila bas kratka, pa je izbor pao na ovu, a jos pride bile dve ploce sa odgovarajucom rupom na sebi i izbor se sam nametnuo :osmeh:....
 
Ja moju malu pneumatsku otresao od beton!!!!!!
I nisam jedini u selu koji je to uradio
Ovo je SPAS!!!
b4a5abcd9240ecbc342aa58a220bd1a2.jpg

Odkako je imam 13_15 medci meni je milina podmazivati
Zamisli šumske mašine i forvardere i šticare kamione sve sam to nekad ručnom i nožnom radio
Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
Luka si i dalje zadovoljan ovom mazalicom? Hoću da naručim. Nešto mi deluje da pištolj nema standardni prihvat? Evo pogledaj i ti.
Jel se dobija dodatno crevo za mazalice ili moraš da staviš ti?
 
Kupio sam 3 do sad prezadovoljan sam
1 meni i ostale drugarima
Kod mene je menjan pištolj jer smo ga pogazili kamionom
Na tu cevčicu dodaš crevo i glavu to kupuješ posebno
Uglavnom ova moja je potrošila 100kg masti kod drugara isto baš se koristi i radi super!
Uzimao sam od alati Denić na kp

Sent from my moto e5 using Tapatalk
 
Dobro znači neku bolju glavu moram uzeti u svakom slučaju.
Sad se dvoumim da li da uzmem pneumatsku ili nožnu mazalicu? Jel postoje neke razlike sam naravno načina na po kome ostvaruju pritisak.
Pneumatska je lakša za koršćenje, ali mora dodatno crevo i komprsor da se razvlači dok sa ovom nožnom samo pumpaš. A koliko vidim ove glave što planiram da uzmem ne moraju da se pridržavaju kad se stave na mazalicu? ... Al sve jedno mora da se stisne pištolj?
Zanima me koja je jednostavnija da je koristiš sam?
 
Poslednja izmena:
Дуле, ја купио од Милана ту главу за мазалицу (и то неку најјефтинију од оних које има) која сама укеба и држи ниплу. Са њом просто имаш и другу руку на располагању, а не да њиме држиш главу мазалице у правилном положају. Кад то имаш, свеједно ти је какву мазалицу имаш - комфор употребе осетиш моментално.

И обавезно да не силиш ако је нипла запекла - замени је или очисти, па тек онда цепај даље.
 
Izgleda da nismo svi isto prosli sa trgovinom kod Milana. Meni je poslao najskuplju glavu koja je podmazala 150mazalica I procurela je. Rekao je da je originalna a u stvari je bila kineska kopija. Kontaktirao Sam ga obecao je da ce poslati set za reparaciju ali to se nije desilo. Proslo je od tada nekoliko meseci.
 
Umesto što me ovako prozivaš, podseti me privatnom porukom koja je mazalica bila u pitanju pa ćemo rešiti problem.
Prvo si to trebao uraditi jer ovo nije pristojno i moram da odreagujem.
Vidim da smo kontaktirali pre više od godinu dana i tad sam ti na slikama objasnio koje mazalice imam i to je jedino što imam od naše prepiske.

HJQ22X8.png


Ne sećam se koji si model uzeo niti gde u porukama piše da sam ti obećao set za reparaciju. Možda smo se i čuli ali sam pričao sigurno sa više od stotinu ljudi sa foruma u vezi mazalica i ovo je prvi put da mi se neko obraća na ovaj način.

Neću da komentarišem broj podmazivanja.

Opet, ostaje mogućnost da nisam u pravu pa zato mi se slobodno javi na PP.
 
Poslednja izmena:
Ja kupio mali Dewalt 887 i za moje potrebe se odlično pokazao. 210nm u zavrtanju. Mali lagan. Imaju i jake modele tipa 899 ali meni to nije trebalo a već imam dosta Dewalt alata pa je to bio jedini logičan izbor a svim alatima koje imam sam jako zadovoljan. Polovan kao nov me izašao 90e samo alat.
 
Mene vise zanima obrtni moment u odvrtanju jer cesto bude zapeklih srafova, a zavrtanje uvek ide lako. Naso sam bas neki Dewalt 450 Nm u odvrtanju, polovan kao nov, komplet za 230 evra.
Naso sam i neku Makitu, navodno samo raspakovana, 1000 Nm, komlet 360 evra. Mada mi se iskreno i ne daju bas tolike pare.
 
Ja mislim da deklarišu silu stezanja samo. Sila otpuštanja je veća na svima od naznačene ako me pamet dobro služi Snagu svakako biraj prema nameni. Meni za neke drvene konstrukcije koje sam radio je ovo spasilo zglobove i besprekorno poslužilo.
 
Nazad
Vrh