Alati i radionice

Nego kad pisete o tim mazalicama. Nebi da pametujem , ali i sa obicnom mazalicom skoro nikad nemam problema , ne pridrzavam rukom i rijetko kad ne ide mast kuda treba i ne spada . O cemu se radi ?

Posle bezbroj promenjenih Fadipovih Amerikan glava za mazalicu rešim da častim sebe jednom LockNLube od kolege Milana ali pre kupovine namontiram poslednju Fadip koju sam kupio za neke smešne pare, kontam neće dugo pa ko je drma, svejedno ću uzeti pravu i evo da kucnem u drvo radi sve u 16, ne mora da se drži rukom, probija zapekle mazalice, ja u čudu.Ne može prezimenjak da uzme dinar od mene nikako. :D

Jel kupovao neko u skorije vreme aku udarni odvijac ili pneumatski? Treba mi neka preporuka za neku razumnu cenu.
Ja sam skoro kupio einhell dss200/2 i dobro se pokazao. Tockove nisam do sad skidao sa njim jer nije bilo potrebe ali sve oko traktora i kombajna je odvijao bez problema. Najveci saraf koji sam sa njim odvrtao je 32mm na kukuruznom hederu i nije odvijo jedan od cetri sarafa ali smo i rucno jedva odvili taj saraf.Uz njega koristik villager 50l jednoklipac i radi bez problema.

Poslano sa mog SM-A415F koristeći Tapatalk

Ja imam Presol mazalicu i ne mora glava da se drži kad su niple dobre i kad se ravno postavi, ali LockNLube je LockNLube.

Ja imam jedno pet ručnih mazalica, ali otkako sam na pijaci kupio mazalicu sa krutom cevi na izlazu (umesto creva, mada ima i crevo pa biraš šta ćeš zavrnuti) tu najviše koristim. Sa njom mogu da pritisnem glavu na niplu istovremeno dok pumpam i radi besprekorno.
Što se tiče ovih glava koje se same drže, to ću kupiti kad tad, ali i neke stare obične glave mogu da se podešavaju, odnosno stegnu na niplu i nema spadanja bez obzira koliko teško prolazi mast. Samo nije baš praktično kad ima puno nipli za podmazivanje...

Koristim godinama istu mazalicu , a sta je glava , prvi put cujem ovde . Nataknem i to je to . Kad skidam malo trznem , netreba pridrzavati nista .
Kakva je razlika izmedju kalciumove i litijumske masti ? Koja je bolja za primjene za sta uglavnom koristimo svi?

Umesto što me ovako prozivaš, podseti me privatnom porukom koja je mazalica bila u pitanju pa ćemo rešiti problem.
Prvo si to trebao uraditi jer ovo nije pristojno i moram da odreagujem.
Vidim da smo kontaktirali pre više od godinu dana i tad sam ti na slikama objasnio koje mazalice imam i to je jedino što imam od naše prepiske.

HJQ22X8.png

Ne sećam se koji si model uzeo niti gde u porukama piše da sam ti obećao set za reparaciju. Možda smo se i čuli ali sam pričao sigurno sa više od stotinu ljudi sa foruma u vezi mazalica i ovo je prvi put da mi se neko obraća na ovaj način.

Neću da komentarišem broj podmazivanja.

Opet, ostaje mogućnost da nisam u pravu pa zato mi se slobodno javi na PP.

Ne mora sve biti preko poruka. Kontaktirao sam te na mob. i rekao si da nemas ove najskuplje na stanju, pa sam te sacekao oko mesec dana da nabavis. Kada su stigle pozvao si me I odmah sam porucio. Kada je stigla video sam da nije originalna 'lock n lube', ali ok radice poslao. Kad se problem javio sam si predlozio da ces poslati set za reparaciju, ali posto nisi imao na stanju rekao si da ces me pozvati kada bude ponovo stigli. To se nije desilo. Posto nemam nameru da dosadjuje a ti me nisi kontaktirao sam, morao sam resiti to kupovinom druge glave. Ne trazim nista I sve je OK.

Jel ko s ovakvom makinom radio.
Kupio brat pa sam ga isprobao na roto drljači.
Milina.gif upload
Ima samo dve mane, izlomi sve gedore ako nisu kovane, neke kineske ni ne pokusavati stavljati ako se odvija nesto zapeklo ili muski stegnuto,druga mana mu je sto uvece posle celog dana rada sa njim idalje osecas kako udara cekic u rukama 😂.
Salu na stranu masina je strasna.

Neka ga proda odma. Nije ni za K. Pošalji mi pm da se dogovorimo :)

Sad bez zezanja mislim da je Milwukee kod nas precenjan. Jeste dobar ali da li je 2 do 3 puta bolji od boša il makite?
Mozda i nije precenjen, pre njega sam koristio Hiltijev udarni uodvijac, imao je 400nm a masina, dve baterije, punjac i kofer ravno 150000 din u Zemunu u Hiltiju a masine nisu za uporedjivanje i velika mana Hiltija je sto niko nije mogao da radi nista na njemu sem njihovih servisa, niko nema delove za njih, bar ja nisam mogao da nadjem nikog.
Verujem da ni Makita sa cenom ne zaostaje mnogo.

Ima samo dve mane, izlomi sve gedore ako nisu kovane, neke kineske ni ne pokusavati stavljati ako se odvija nesto zapeklo ili muski stegnuto,druga mana mu je sto uvece posle celog dana rada sa njim idalje osecas kako udara cekic u rukama 😂.
Salu na stranu masina je strasna.
Da a imaš regulaciju opet.
Na roto drljači sam onu maticu na 2 zavio.
Jer bi otišao navoj jako.
Odlična stvar ovoga je brat u Irskoj kupio 500 eura je bio
Još imam i onaj iz lidla za manje stvari.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh