Ne postoji softver za varanje na ebayu , postoji softver za bidovanje koji se ukljucuje u zadnjoj minuti ili vec kako je namjesten i on ide do max cifre koju je kupac spreman ponuditi. Na ebayu postoje pravila kako se cifra podize ne mozes ponuditi 0,1E da bi pobjedio , ako se radi o 500E tu je korak i 10-tak eura itd. Ako je neko ponudio prije recimo 500E i zadnji sekund stigne ponuda 501E , corak , ebay ne uzima tu ponudu jer je min recimo 510E da bi ga ebay prihvatio.Treba imati na umu da neki ljudi koriste i softver za varanje na licitacijama. Na Ebay je to zabranjeno i rezultira trajnim banom ali se i dalje koristi. Taj softver radi tako što automatski povećava cijenu (bez kupcam, sofver sve sam radi) ali u jako malim koracima i aktivira se u zadnjih desetak sekundi. Protiv takvog ne možeš pobijediti a uzme ti artikal za minimalni korak, npr. ti nudiš 10 evra on ponudi 10.1 evra pa 10.2 evra pa 10.3 evra i tako napravi 20 ponuda za par sekundi. Ne znam rade li ti softveri i na drugim servisima pored Ebay.
Takodje nekoliko su me puta prevarili , max vrijednost oko 100E , ali mi je vecinu ebay refundirao , cak me i obavjestio da je u pitanju prevarant.
Ako je nesto previse dobro da bi bilo istinito a prodavatelj ima pozitivnih bodova nekoliko i to za vrijednost od 0,1E a prodaje nesto za 500E a to kosta 5000E , zbog takvih prevaranata je paypal i izmisljen.
Tamo pocetkom 2000 tih sam radio vani i postao ovisnik na kockanju na ebayu imao stotine transakcija onda kad niko nije ni cuo za ebay
Takodje dosta puta nesto polovno bude prodano skuplje nego novo zato sto neki izgube glavu kod licitacije , ne ponasaju se racionalno nego kao da su na takmicenju pa treba da pobjede.
Takodje dosta stvari promakne zato sto prodavci ne znaju ni sta prodaju pa tu trazilice ne pomazu a onda je naci to kao naci iglu u plastu sijena.