Alati i radionice

@nesko2563
Lepa mašina kolega, to može da se upicani da bude kao lutkica.
Prvo sve rasklopiš, onda peskarenje, šmirglanje, poliranje, a onda farbanje u neki lep efekt lak(ja koristim srebrnu farbu za felge).
Samo promeni ležaje u motoru, frekventni ti netreba, to može da ide u neku jaču mašinu..
Ovako teče moj remont stone bušilice..
80d3789b8bd12f2b038329bd7e5cf4eb.jpg
cb431239373553506937e1e5fdbf9ff6.jpg
c4cbc03b759526319189a9068f164ee4.jpg
9c4a1733c4aa2697cfffc259087a8555.jpg
Stavio sam :mad: jer nema :cry:. Za koliko ste pazarili ako nije tajna?

Jel to na osvini ima samo jedan šlic? Taj kanal gore koji ulazi u rukav. U suštini i za moju bi moglo da se uradi na tu foru ako je lakše za obradu to (a jeste). Takodje mislim da može samo da se poravna jedna ivica osvine, a u rukav da se uvrnu šrafovi koji će da je drže. (Ako me je iko razumeo šta sam hteo da kažem :)). Napraviću nešto slično na ovoj mojoj kao privremeno (a možda i stalno) rešenje.

Nego Mirosti jel si još razpoložen da mi pomogneš? Nije problem i da ti platim neku razumnu cifru. Da pravim crtež?

a onda farbanje u neki lep efekt lak(ja koristim srebrnu farbu za felge).
Ма шта "леп ефекат лак"? Само тако као на сликама, светло зелени "хамерит" (или неке друге боје, ако баш хоћеш да будеш оригиналан). Озбиљни стројеви се фарбају озбиљном фарбама. ;)

I mi smo kod drugara pravili za njegov traktor, koristicu i ja za silazu.
Nije jos gotovo ali blizu smo kraja
fa1a7cc5f7236771c071dd3147d835e3.jpg

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Meni je sledeci projekat da napravim stub za onu busilicu, a potom zadnji utovarivac, vidi se na jednoj od slika ispod okrajaka, vec neko vreme lezi kasika od prednjeg imt utovarivaca :osmeh:, dobicu i klip za dz, ostaje mi konstrukcija i jedan klip za ugao, imam nesto da ravnjam po dvoristu pa nek ima ::namigivanje::...

A bas koju stranicu unazad sam spominjao kako bi mi godilo da nadjem ovako nesto i eto drugar bio bauljao po gvozdju i nadje i uslika mi. Reko "uzimaj!"! Danas je pokupio.
Sve je tu skoro. Fali poklopac samo. Remenice "ok". Motor je 0,75 al vidi se da mu lezajevi nisu jaca strana. Dobice drugi motor i verovatno cu odraditi remenice 1:1 pa cu dodati frekventni. Fali opruga sto vraca rucice nazad. Konus joj je los al to ide napolje i nacu nekog da mi to odradi novo. Postolje cu okrpiti. U ovakvom stanju za nuzdu moze da radi. Za novu vratilo gledati da bude neki celik za poboljsavanje. E sad ne znam da li je potrebna neka termicka obrada posle, sto se tice vratila. Nema mnogo lufta u lezajevima
Ako budeš radio novo vratilo, probaj da nađeš materijal Č.4732.4 (oznaka po JUS-u) ili 42CrMo4 (po DIN-u), on može da se nađe u slobodnoj 'prodaji a pokazao se kao veoma univerzalan i dobar. Čak sam ga nekoliko puta iz nužde koristio za izradu zupčanika (dva puta u Potisje strugovima i jednom za pogon posmaka u nekoj prastaroj ogromnoj glodalici) i već par godina rade tako bez problema. Radio sam od njega i vratila za sve moguće i nemoguće i pokazao se više nego dobro. Ima naravno i boljih čelika ali to je ponajbolje što može da se nadje na ovim prostorima. Kolega sa posla je od njega radio pogonsko vratilo za IMT rotacionu kosu sa 4 diska, našao šestougaonu šipku sa odgovarajućom mjerom i kosi dvije godine sa njom. Ako uspiješ naći navedeni čelik, slobodno ga upotrijebi bez ikakve dodatne termičke obrade jer je već poboljšan.

Kremator , ova ralica, blanja , ..ok je sve , samo mi se cini osovina za zakretanje da bi trebala biti dooosta jaca ? Mozda je tvoja konstrukcija drugacija nego sto ja zamisljam gledajuci slike ali mi se cini da je ona slaba tacka.

Osovina je fi42 pun materijal, nece to nigde... uostalom to je za sneg nije noz za buldozer ::namigivanje:: ...

Pogledaj na kp iz cacka sto prave, kod njih je tu sraf M20....

Poslednja izmena:
Ма шта "леп ефекат лак"? Само тако као на сликама, светло зелени "хамерит" (или неке друге боје, ако баш хоћеш да будеш оригиналан). Озбиљни стројеви се фарбају озбиљном фарбама. ;)
Najbolje koristiti materijal prema potrebi.
Za ovu svrhu je efekt lak sasvim prikladan i dovoljno dobar. Ova farba za kamionske felge je za stepen bolja. Dvokomponentna je i meni se odlično pokazala, jer je vrlo izdržljiva a estetski nije loša. Ispod je naravno kvalitetan prajmer(takođe dvokomponentni).
Za baš ozbiljne mašine koristim čak i akrilnu farbu sa svim slojevima i fazama kao i u auto industriji, ali to opet plaćaju klijenti koji tako hoće..

Stavio sam :mad: jer nema :cry:. Za koliko ste pazarili ako nije tajna?
Nebih o tome, tebi je to i nebitno, dogovorili smo se u jednoj reči, stim što je Ivan čak malo spustio kao pravi galantan domaćin.
Nego Mirosti jel si još razpoložen da mi pomogneš? Nije problem i da ti platim neku razumnu cifru. Da pravim crtež?
Što sam rekao, iza toga stojim. Napraviću ti tu osovinu, samo nemoj da isprojektuješ deo od spejsšatla.:haha:
Neću ti ništa naplatiti, ali nemam vremena za ništa više od te osovine.
Btw, moj predlog je da ti popravim tu feleričnu, jer u tu skalameriju ne vredi da ulažeš, a ti opet kako hoćeš.

Ne puna . Bar mislim . Pogledacu sutra . Kod nas se takve stvari koriste i za razgrtanje sljunka po putu , zemlje , ravnanje poljskih i makadamski puteva . Snijeg uglavnom ne diram , svejedno se otopi , samo secirkus pravi.

Nije kod mene suplja nego puna . Slikacu sutra . Bilo kako bilo , tvoja ako bude radila i ne iskrivi se ili pukne, dobra je , ako bude problema nije dobro .

Što sam rekao, iza toga stojim. Napraviću ti tu osovinu, samo nemoj da isprojektuješ deo od spejsšatla.:haha:
Neću ti ništa naplatiti, ali nemam vremena za ništa više od te osovine.
Btw, moj predlog je da ti popravim tu feleričnu, jer u tu skalameriju ne vredi da ulažeš, a ti opet kako hoćeš.
Ok. Pravim crtež i šaljem ti. Taman malo da se zanimam sa programima za crtanje. Nisam odavno prilazo tome, a verujem da je napredovalo.

Nazad
Vrh