Alati i radionice

Za hugong sam i ja ranije pisao da je odličan, cepamo ga po 10 sati bez prekida sa 3.25 bazičnom, nekih godinu dana unazad viligera isto tako, kad se radi ne gasi se.. Tata moj je kupio na vašaru neki žuti, nije kzubr već kao neki nemački, za 80? Eura valjda, govno, govno.. Doduše, kad sam mu promenio kablove i klešta i pojačao malo, radi, al nije to videlo aparata... Doduše mom tati će služi za to što on poprcka malo po dvorištu...
Ja bi najradije u skorije vreme uzeo neku džesiku...
 
Sta preporucujete od tremilica ili ti ger masina? Da li je neko kupovao one manje makitine i kako je zadovoljan?
 
Ja upravo ovih dana razmisljam da pravim. Prosta je to stvar.
I ja isto planiram da pravim . Dvoumim se da li da pravim kao postolje za veliku brusilicu ili da mu satvim njegov motor.
Takodje to što može da se kupi sa nižeg dela cenovnog spektra neće bit ni blizu nečemu što može da se napravi za manje pare (ne računajući rad)
 
Ima li negde u Srbiji ovako nesto kupiti ?,odlepljuje gume sa felne,znamo koliko tezak posao zna biti sa velikim gumama,ovaj sa klipa bi kostao 800+eura do Srbije,blesavo skupo....
Ili homemade varijanta ?,ima gomila klipova na netu kako praviti....
 
Ставим гуму испод греде у гаражи. На гуму малу хидрауличну дизалицу и полако. Кад ми је отац показивао ручно скидање гуме са фелне он је то радио са невероватном лакоћом(возач цео радни стаж). Ја сам имао погинути колико ми је пута искочио пајсер и одлетео у непознатом правцу.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Ne zelim skidati tocak sa masine,traktor,kombajn itd,hocu sto lakse meni da bude,nema potrebe dizati citavu gumu,meni treba samo unutrasnja kad se probusi da je izvadim.Kad skidam pajserima gumu sa felne podjednako je tesko bila felna na masini ili dole na zemlji,problem je odlepiti ih sa obruca felne,nekad je to zaista patnja,zadnji put ni traktor nije mogao odlepiti gumu,belarus 820 na zadnji tocak imt 560 16.9 gume,a ceo tocak bas lak u p... m....Nije isto kad nateras tocak traktora na gumu ,ne pritiska ona nikad do samog obruca,gde bi trebalo,a ovaj alat kao sto vidite kad se montira,sam sebe uvuce ispod samog obruca da tako kazem,i onda krene da gura gumu od istog,mnogo je bolje tako.Verujem da gde nije mogao traktor tockom ,ovo bi lako odradilo posao.
 
Meni se sviđa ova stvarčica... Moj mile to odlepi sa macolom i drvenim klinom al ovo je kulturica, i puno bezbednije...
I ja kad imam izbora teram kod vulkanizera, al nekad te njesra zadesi na mestu kad to nije moguće...
 
Тај алат ако га и има код нас неће бити ништа јефтинији, то је за вулканизерске радње не исплати се то узимати
 
I ja isto planiram da pravim . Dvoumim se da li da pravim kao postolje za veliku brusilicu ili da mu satvim njegov motor.
Takodje to što može da se kupi sa nižeg dela cenovnog spektra neće bit ni blizu nečemu što može da se napravi za manje pare (ne računajući rad)
Veruj mi da sam i ja trenutno bas tu zapeo. Da li da stavljam veliku brusilicu ili da pravim bas sve. Inace ove jeftine modele sto su oko 100 evra uopste i ne uzimam u obzir jer ne verujem da bi to kod mene moglo da potraje.
 
Jeste li probavali odljepljivati gumu od obruča felge s hidrauličnom dizalicom. Dizalicu naštimam uz sami rub felge traktor iznad ili neku tešku mašinu i dižeš dizalicu dok ne odlijepi.
 
Taj alat nemaju ni vulkanizeri ili ga bar ja nisam video ni kod jednog.Naši lokalni imaju one ogromne demonterke sa daljinskom komandom i nema gume koju ne mogu da reše a naravno lepo naplate.Dizalicom nisam još nikada.Jako mi se sviđa rad sa tubeles gumama, kako montaža tako i demontaža.Ne treba benzin za svaku gumu a pastu uspešno menja tovatna mast.Jbg nema ispod 5 kg paste a realno mi za moje potrebe ne treba ni 1 kg.
 
Pastu menja i onaj socijakni TAŠ sa najlona što se zove FAIRI 5L 100din
Eksplozia START FLUID PIPS
start sprej
To za odlepljivanje sam gledao nije kumst napravit
Dok je bagremovog klina i čekića i desnice junačke nema potrebe

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
 
S obzirom na cene vulkanizerskih usluga ne vredi se mučiti. Osim ako nije baš hića.
Samo izlazak "na teren" vulkanizera je 50 eura...
Onda sledi demontaža, najčešće zadnje traktorske gume, pa njeno transportovanje u vulkanizersku radnju, rad na njoj, te ponovno vraćanje na teren i njena montaža...
Sve ukupno, takvo "zadovoljstvo" ume da izađe oko 100-120 eura, samo "krpljenje" unutrašnje, sa takvim "tretmanom"....
Prošle godine, baš u ovo doba, izvali se nesretnim slučajem ventil na zadnjoj gumi traktora VTZ 55 Tornado....
Da bih izbegao trošak dolaska vulkanizera, demontažu točka sa traktora, to sam obavio sam, natovario točak i odneo u radnju.....
Da skine spoljašnju, zalepi nov ventil, ponovo namontira i napumpa, pomogne mi da točak natovarim na prikolicu mi je naplatio 8.600 dinara....
Misliš li da je to jeftino?
Rad od bukvalno 1 sat....
Nek' ima 4 takve " intervencije" mesečno, i eto nečije plate....
A gde su kamiondžije i njihove gume ?
Ne kažem, treba i uložiti u mašine i olakšati sebi rad, a posle naplaćivati, ali ne i zarađivati za Nisann Navaru i kukati kako posao slabo "ide"...
U zadnje vreme pojavili se po selima vulkanizeri-amateri, sa bukvalno klocnom i pajserom i peglom, i rade radnju....
Skontali da tu može lepa para da kapne...
 
Nazad
Vrh