Alati i radionice

Ovi ključevi rade kao racna, jer se brzo odvrće popuštena navrtka pokretanjem obimom navrtke..
Mislim da imam negde takav ključ..

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Unior ima takve ključeve pod nazivom IBEX, nikada ih nisam koristio, ali deluje korisno.

Da li je neko radio remont AC pumpi? Koliko je zahtevan posao i da li to može odraditi prosečan "majstor" domaćin? :D Nisam našao adekvatnu temu za ovo pitanje. Imam četiri AC pumpe u radionici, kupe prašinu.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Nikakva to majstorija nije, vise puta prepakivao
Sreca u lokalnoj radnji imaju ventili da se kupe posebno, oni najpre odu,tipa 200din...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Izbaci te membranske pumpe!!! Stavi elektro!!!
Ili dodji daću ti jupolku tih rashodovanih

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Da li je neko radio remont AC pumpi? Koliko je zahtevan posao i da li to može odraditi prosečan "majstor" domaćin? :D Nisam našao adekvatnu temu za ovo pitanje. Imam četiri AC pumpe u radionici, kupe prašinu.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Na koje pumpe misliš? Ove za IMT 539 (itd.)? Ako su kvalitenije remontuj ih, jako je lako ... ako su lošije ... ne isplati se.

Stigle dzesike, pustanje u pogon je u toku.

20200731_095720.jpg

Kolega otimaš hleb
Šala ne radim te stvari, samo teška metalurgija plekovi jok

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Hidraulika :
Zna li netko: - imam na traktoru (JD 7700) tri para hidroizvoda, trenutno koristim dva para za plug (vario) i jedan par za prednju hidrauliku. Hteo bi da kupim hidropoteznicu (topling) za što mi treba još jedan par - ima li netko rešenje kako to spojiti, kako i gde izvući još jedan par izvoda?
lp

Hidraulik koji je spojen na tu prikljucnicu treba imati kocku sa preklopkama kojom preusmjeravaš da li hočeš koristiti izvod ili ph.

Hidraulik koji je spojen na tu prikljucnicu treba imati kocku sa preklopkama kojom preusmjeravaš da li hočeš koristiti izvod ili ph.
To znači da bih mogao staviti na jedan par kao razvodnik (kocku) s ručicom (ventilom) i onda kada npr. podignem uteg s prednjim hidraulikom, zakrenem ručicu, i otvorim protok prema toplingu (poteznici) ? To si mislio?
Ili kocka ide prije brze spojke? (Sada prednjim hidraulikom upravljam preko brze spojke?
Mozda neka skica, shema?

Ovako je kod mene. T komad na izvodu i crijevima prema ph, a između je stavljena ta kocka. Ako je uteg gore, on se digne i blokira preklopkom i dalje se radi sa toplingom iza, ali mana je ako se radi sa nekim strojem konstantno na ph onda mora biti preklopka otvorena i šalje ulje i u ph i u topling. Da bi se to izbjeglo i topling bi na svojim crijevima trebao imati preklopku da se blokira dovod dok se namjesti željena pozicija.

Nazad
Vrh