Alati i radionice

To je suština cele priče i deranje na suvo što se tiče cena.Pa jbt nisu inženjeri atomske fizike.Lepljenje kombajnskog prednjeg točka majstor naplatio 5.000 rsd.Točak ja skinuo i odneo a demontažu radi mašinskim putem, radi sam ako ti se ne sviđa.

To su ne normalne cene. To je jedini vulkanizer? Zadnje što sam radio demontaža i montaža gume na kamionskoj prikolici 700 din.

Ja sam skinuo zadnji točak 12.4 28 i odneo kod vulkanizera. Zamenio mi je i unutrašnju i spoljnu gumu za, ako se ne varam, 500 dinara.

Ljudi to je kod vas mnogo skupo, meni je prosle godine vulkanizer dosao 8km od naselja ,skinuo zadnju gumu sa rakovice ,okrpio i doneo na njivu i montirao za 1500 din.

Taj isti vulkanizer mi je pre par godina tražio za montažu zadnjih traktorskih guma, 12,4-28, 2 komada,1000 dinara po točku....
Naravno točkove bih morao sam skinuti s traktora i odneti....
Odlučio sam se da kupim spoljašnje kod Galeta u Rumi samo zato što poseduju vulkanizersku radnju u sklopu firme, te ako kupiš kod njih, montaža je besplatna....
Jedino sam morao traktor terati kod njih, što mi nije baš blizu, al' odradiše za čas, imaju veliku mašinu za demontažu, nisam morao ni tegove sa točkova skidati.... (y)

Prva stvar nema ZGLAVNOG vulkanizera u selu! Čovek je vulkanizer iz hobija, ako odneseš točak 16" onda 600 din krpljenje, ako on skine sa prikolice 800 dindži
Na teren ne izlazi
Zadnja od 560 skine sa traktora zalepi i vrati 2000 din
Zato radim sam i vešt sam u tome, kupio sam peglu koja može i ventile da radi, drugar radi vulkanizerski repromaterijal pa mi da šta mi treba

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Ima li negde u Srbiji ovako nesto kupiti ?
Вукланизер у комшилуку направио пар тих механичких "бид брејкера" и морао сам да видим како то ради - човек уз помоћ те направе на сред њиве очас посла скинуо предњу унутрашњу гуму за "Змаја" без скидања спољашње гуме.

Кад видиш како се ради са тиме, изненађено помислиш: "Аха, значи то може и тако!"

Meni je relativno blizu "gumar" i obicno uvek idem traktorom, on sve radi ko hoce moze da mu pomogne, ko nece ide u kafanu. Stariji je covek, radi godinama, vest je bas.
Cene su bas povoljne, ovo sto je kolegi @dobrodol naplatio 8600 kod ovog bi bilo u vrh glave 1000din sa njegovim skidanjem sa traktora i namestanjem.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Danas se ponovio
5ab6a4cc36794051a620177ae605fbd8.jpg

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Po svemu sudeći taj vulkanizer je malo zajebo našeg dobrodola. Il mu se nešto zamerio ili čoveku trebale pare :). I ovde naplaćuje 500 din kad mu odeseš točak.

Hvala, 38.000 sam aparat, gorionik 7000,manometri 3000, boca 7000 (mala 7kg) itd.

I ja sam razmisljao hugong ali prevladale specifikacije i cena u korist jasica
jasic 160A i 100% intermitenca 95A 38000 din
Hugong 180A , 100% intermitenca 80A 45000 din ( a tih 180A hugong ima cinimi se 20% intermitencu)
Svaka čast @daner , da dobro služi. (y)
Koliko je koštao i gde si nabavio, pošto ću ja birati između tog i Hugonga?

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Nazad
Vrh