Alati i radionice

To nebi mogla fotocelija vec nesto kao mini radar ,neznam kako se zove . Mozda bolje kao neke pipalice sa prekidacima

Može se riješiti i senzorom opterećenja u slučaju da nešto prikliješti (sistem na kliznim vratima lifta ili podizačima auto stakala), a nije problem ni dodati dodatno kolo (ili isprogramirati mikrokontroler) koje bi pokrenulo kapiju nazad kad prekineš svjetlosni snop.

Jedino sto bih ja mozda stavio su foto celije, i da ne da nikakvu komandu motoru npr. 10sec od aktiviranja foto celije.

Dobro kaže dukej. PIR senzor samo mu ograničiti ugao detekcije da ne otvara kad neko samo prolazi ili stoji kraj kapije.

Ljudi, ovo je tipičan primer kada nečija nepravilna pretpostavka odvede ceo 'projektantski tim' na pogrešan tok zaključivanja.
Sad mi odgovorite kako je obezbeđeno da automobil pri kretanju u dvorištu ne udari neku osobu?
Kako se uopšte koristi motorna testera u dvorištu(i bilo gde) koja je po EU mašinskoj direktivi proglašena za najopasniju alatku u ljudskoj upotrebi?
I onda ono što je se trebalo prvo zapitati: kako radi fabrička klizna kapija sa bezbednosnim odobrenjem za upotrebu (označena CE znakom i sprovedenom procenom rizika)?

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Mada ako realno pogledamo, niko nece ulaziti autom u dvoriste dok se kapija zatvara. Niti ce dijete uci/izaci dok se ograda zatvara.
Normalno prilikom zatvaranja/otvaranja treba pogledati ima li koga blizu kapije...

XD,pa koliko jake motore stavljate na te kapije ?.Fabricki nesto sigurno i da nema tih senzora i sta vec,uhvatis kapiju rukom i zaustavis je,tj ja ne verujem da su to toliko jaki motori.

U prilog mirostievom pitanju , a nevezano , ivezano , u SADu , sad dali u nekim sav drzavama ili svim neznam , nema uopste godisnjeg tehnickog pregleda ispravnosti auta kod registracije . Polaze od toga de je nebitno dali je auto isspravan ili ne , bitno je kako se vozac ponasa .

Sam 433MHz daljinski je relativno jeftin , allexpres ili bangod ili ebay. 4 kanalni sa 4 daljinska kljuca i ucenjem dodje oko 20 do 22E bez postarine, imate od 2 kanala do 8 kanala.
To je samo prijemnik koji pali releje , moze na vise nacina dok se trzi tipka , pa pritisnite ukljuci rele ponovno pritisnete iskljuci itd.

Za ostalo morate sami napraviti instalaciju preko krajnjih prekidaca , pogona za motor i foto celija.

Infra red barijera za kapiju , ako koristite onaj kadadiopter morate uzeti 2x dometa.
https://www.aliexpress.com/item/100...ommend-ump;is_freeshipping:null;trade_order:2

Recimo jedan dvokanalni univerzalni prijemnik sa 4 daljinska.
https://www.aliexpress.com/item/32976366307.html?spm=a2g0o.detail.1000014.11.e94e7f5fgHFAuj&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.33416.213724.0&scm_id=1007.33416.213724.0&scm-url=1007.33416.213724.0&pvid=d0966086-c597-4489-96ba-b53a0fd1b544&_t=gps-id:pcDetailBottomMoreOtherSeller,scm-url:1007.33416.213724.0,pvid:d0966086-c597-4489-96ba-b53a0fd1b544,tpp_buckets:668#2846#8114#1999&&pdp_ext_f={"sceneId":"23416","sku_id":"12000015812158107"}&compareFields=formatted_price:€ 7,00;itemId:32976366307;freight_formatted_price:null;source:recommend-sku;is_freeshipping:null;trade_order:1031

Jesu li to invertorski aparati ili klasični trafoi koje si ti video da pojačavaju?
Moj aparat je hardverski identičan sa ovim od 195A (koji vari do elektrode 5).
Izlazna prigušnica je znatno masivnija nego na Kzburu od 400A.
Dakle, potreban je samo firmware da flešuje bios kako bi imao tih 195A(koji mi verovatno nisu ni potrebni).
Evo unutrašnjosti 'mašine'..

99e213472b5495d653c94f03744b7eb5.jpg

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Pitacu sutra kad odem do majstora sta je bilo u njima jer ima vise komada i co2 i inverteri i trafoi,danas nisam stigao da odem bio do bolnice na pregledu i previjanju ceo dam izgubi lebac mu poljubim

Hvala vam obojici!

Mislio sam da li ima negde kod nas, slab sam sa tim naručivanjem iz inostranstva. Ja sam gledao u Sprintu u Novom Sadu - nema, gledao sam i po pijacama i vašarima kod ovih koji prodaju baterije - ali nema, ima slično ali sa punjačem a to neću. Ne videh ništa slično ni na KP.
Kad si gledao u Sprintu imao si na uglu 20m pre Sprinta radnju Tehnotronik,sad sam gledao na sajtu imaju kućišta za jednu i dve baterije :ppozdrav:

Kolege, planira li neko da kupuje novu Acu bušilicu ?
Ima ovaj set na popustu STANLEY FMCK461C2

Ja imam njihovu Acu bušilicu već 2 godine, prezadovoljan sam sa njom, nije hamer kao ova ali imaju metalni futer,prihvat burgije Fi 13, brzi punjač koji bateriju 2AH puni za oko 40 min...
Meni iz ovog seta treba Acu udarni odvijač Stanley FMC645D2, bušilicu sa punjačem i baterijama imam, problem je što ovaj udarni odvijač kod nas ne može da se kupi pojedinačno kao na zapadu, već ih "pametni" uvoznik uvozi SAMO U PAKETU sa Acu bušilicom ili Acu Brusilicom...
Ako je neko zainteresovan za dogovor, nek se javi na PP

Redovna cena ovog seta je
Ima dobre ocene

Mirosti, nisam očekivao od tebe da se vratiš robi iz Lidla . Ja sam sebi rekao da nista vise iz Lidla neću kupiti što ima kabel da se ukljucuje u struju . Male brusilice sam vratio, neke lampe sam vratio, doduše cirkular za drvo mi još dobro radi mada sam ga malo prepravljao.

Nazad
Vrh