Alati i radionice

Hvala vam obojici!

Mislio sam da li ima negde kod nas, slab sam sa tim naručivanjem iz inostranstva. Ja sam gledao u Sprintu u Novom Sadu - nema, gledao sam i po pijacama i vašarima kod ovih koji prodaju baterije - ali nema, ima slično ali sa punjačem a to neću. Ne videh ništa slično ni na KP.

Kad si promijenio ime ? I pojasni malo post o postarini , nasta mislis ?
Kontam nova godina pa ajd malo i ime da mijenjamo, staro mi dojadilo...
Kad narucis nesto sa aliexpress-a, ako ti ne stigne u roku od 60 dana pises aliexpress-u da ti nije stiglo i oni ti vrate pare. Medjutim, desili su se nasi ljudi. Naruce nesto od 100e i kad im stigne posalju aliexpress-u da im nije stiglo, i dobiju i pare i sam proizvod. To su kinezi skontali pa su stavili ovolike cijene postarina..

Hvala vam obojici!

Mislio sam da li ima negde kod nas, slab sam sa tim naručivanjem iz inostranstva. Ja sam gledao u Sprintu u Novom Sadu - nema, gledao sam i po pijacama i vašarima kod ovih koji prodaju baterije - ali nema, ima slično ali sa punjačem a to neću. Ne videh ništa slično ni na KP.

Nema na čemu druže

Ako ovako nemožes da se snađes ostaje opcija da pitaš nekog ko ima kreditnu karticu da ti naruči to za tebe.
Samo das link od proizvoda i platiš i čekas dok ne stigne. (20 do 45 dana)
Ovi sto drze šopovi za mobilne telefone su baš dobri za to ako hoće da ti izadje u susret.

Iz političkih razloga se jako negativno za svi nas cena transporta pogoršala.

Mislio sam na nosače sa oprugom za minus i pločicom za plus (kao za klasične AA baterije, ali veće za 18650). Ne mislim na ove nosače koji su povezivanje pojedinačnih baterija preko nikl traka i tačkastog zavarivanja.
Нешто типа овог?

https://www.aliexpress.com/item/100...o.store_pc_groupList.8148356.5.6ad65391vO1wX7

То је прво што ми је излетело на упит "18650 battery holder", ал' немој да гледаш само са бесплатном испоруком јер је испорука урачуната у цену. Видим да постоји неки "Cainiao шипинг-економи-#урац-палац" и они имају неке нормалне цене испоруке, па збирна цена зна да буде нижа него код ових што декларишу "фри шипинг". Имају неку фору са слањем робе у Латвију, а одатле се преусмерава у Србију и кад пође одатле, праћење пошиљке престаје, али свеједно, да рачунаш да од наручивања до испоруке прође двадесетак дана. Ја сам почетком децембра наручио десетак ствари, типа електричних конектора, кућишта за ин-лајн осигураче, некакву торбицу за навигацију, турбо-главу за перач, чак и кишомер (дупло јефтинији него у нашим пољ. апотекама) и све уредно долази.

Da, baš to. Ali evo, @SDF je našao oglas na KP, jeste skuplje ali je za mene jednostavnije.

Imam debitnu karticu u Intesi, i pre par godina sam preko nje napravio par kupovina sa alija. Ali mi se baš ne sviđa da kupujem preko te kartice jer mi tu ležu uplate ove naše poljoprivredne, pa sam bio u poslovnici da pitam da li mogu da mi naprave deviznu karticu za potrebe kupovine sa interneta, tipa da na nju prethodno uplatim onoliko (tj. malo više) od onoga koliko je potrebno za određenu kupovinu, pa da onda preko nje poručim to nešto. Nisu mi dali tu deviznu karticu već neku virtuelnu, probao sam jednom da tako kupim nešto sa alija ali nisam uspeo. Posle toga se nisam ni interesovao zašto to ne funkcioniše, a i zbog te poštarine više sam gledao da to što mi treba nabavim ovde.

Al' da ima lepih stvaričica kod Kineza koje bi mi trebale, ima itekako...

Jel može to preko debitne kartice, nemam ni deviznu ni kreditnu?
Odeš u bilo koju banku i sa ličnom kartom tražiš karticu za kupovinu preko interneta. Za par minuta bude gotova i možeš je dopunjavati na šalteru. Napraviš PayPal po ovom gore tutorijalu i povežeš sa karticom. Prednost je što ne moraš da brineš o tome da li ćeš prekoračiti minus, niti je povezana sa tekućim računom na koje inače koristiš, mislim da nema održavanja.

Isprobao sam je preko ebaya, Aliexpress, banggood-a, play store. Verujem da rade i ove domaće e trgovine.

Poslato sa MRD-LX1 pomoću Tapatoka

рa sam bio u poslovnici da pitam da li mogu da mi naprave deviznu karticu za potrebe kupovine sa interneta, tipa da na nju prethodno uplatim onoliko (tj. malo više) od onoga koliko je potrebno za određenu kupovinu, pa da onda preko nje poručim to nešto.
Колико видим, и код "Интезе" постоји "Виза Интернет" картица, какву сам ја отварао код "Поштанске штедионице" и од њих добио праву, физичку картицу, без ичега виртуелног у вези ње, већ са простим преписивањем података са ње када нешто купујеш са Нета (видим да сада на "Алију" није потребно ни то - када си улогован и кликнеш на тастер "купи", једна од наредних страница је тражење потврде да ти се картица завршава тим-и-тим бројем, да ти је адреса за испоруку она коју си раније навео и . "Допуњавам" је баш онако како ти помињеш - дођем до банке, па или дам кеш "Хтео бих да купим Х евра и ставим на овај рачун" или просто дам неку другу динарску картицу, па ми динаре са те картице замене за евре (добијеш папирче о обављеној мењачкој трансакцији) и уплате на ту "Виза Интернет" картицу. Процедура је једноставна као уплата кредита за мобилни на киоску.

Сада је важност те картице три године, а када истекне, у филијали банке где си је подигао те већ чека нова картица. Нисам сигуран да ли уопште шаљу обаваштење да ти је стара истекла, а да те нова чека на тој-и-тој адреси, али после твог кликања на тастер "купи" на "Алиекспресу", не прође ни десетак секунди, па добијеш СМС са текстом да је плаћено картицом број тај-и-тај "Алиекспресу" у Лондону, толика-и-толика сума и на крају колико ти је још остало расположиво новаца на рачуну. Оно што видим да не шаљу поруке је када имаш рефунд неких пара на картицу - недавно је продавац отказао моју наруџбину и поручио да покренем "диспјут" код "Алија", што сам и учинио, од њих веома брзо добио позитиван одговор (да ми рефундирају 100%). Так када сам пре неки дан свратио до банке да додам десетак евра за куповину неке ситнице, сазнао сам да је прошло три дана од решења "Алија" да ме рефундира, до тога када су новци легли назад на картицу.

Иначе, од "Поштанске" сваког месеца добијаш на мејл извештаје на .пдф формату о извршеним трансакцијама. Било је то пре пет-шест година, али мислим да ти за издавање "Виза Интернет" картице, осим личних докумената, било потребно да попуниш некакав образац и положиш 20 евра који остају код њих све док не угасиш картицу и који ти нису расположиви за куповине картицом.

Немој да те мрзи да правиш такву картицу јер кад је имаш на дохват руке, много ствари ти постане доступно, без "лупања" по ушима код локалних продаваца, који су ко зна која рука трговања или их чак и немају. Ето, пре десетак дана сам се зезао нешто са неком ЛЕД батеријском лампом, којој сам, покушавајући да га поправим, бесповратно урнисао прекидач. Падне ми на памет да на "Алију" исчукам нешто типа "flashlight switch" и већ на првој страни налетим на прекидач 1 на 1 као мој, које продавац испоручује за 90 динара за пар. 'Бем ли га, да ли би такав прекидач успео да нашем код нас за те паре, где би и препоручено слање поштом коштало дупло више него та два прекидача послата из Кине?

Је ли, 'оћеш да ти наручим те носаче батерија из Кине, да се не батргаш са домаћим препродавцима и дајеш више пара за испоруку него за саму робу? Није проблем, док не направиш и сам картицу, само ми јави шта ти треба и колико комада. И сачекај три-четири недеље...

Imam kod intese internet karticu.Moze i visa electron ali je ona sada nesto skuplja valjda.Kada sam vadio internet karticu dovoljno je bilo da se otvori devizni racun i podnese zahtev za karticu.Sada je mislim 600-800din prvi put kada je vadis.Posle se neplaca ako je koristis samo stigne nova u poslovnici.

Uzmite i LIB broja kad je vadite.Evrice uvek uplatite na racun u njima i placajte.Nemojte vrsti nikakve konverzije na dinare pogotovo ako placate paypalom.Razlika u kursu moze da bude i 20-30 din.

Potroših i ja nešto novaca da sebi nešto poklonim za NG..
Tračnu testeru odavno jurim, ali nikako da izleti nešto po mom ukusu, pa ajd' da uzmem omraženi parkside. 14000 din, kolega ZonaAlata napravio recenziju, za te pare nema bolje. Uglavnom ne radim kutije preko 40x40, uz malo moje modifikacije mislim da će zadovoljiti potrebe i uglove do 45 stepeni..
Invertorski aparat najmanjih dimenzija, takođe, odavno jurim, onaj Lidlov mi se nije sviđao, iako ga je kolega solidno ocenio.
Ovaj koji sam kupio u Wobi hausu, je u stvari rebrendirani Pantermax od 195A u njihovoj izvedbi.
Ovi iz Vomaxa su ga deklarisali na 120A pravih, unutra je sve isto kao na Pantermax 195, pa me interesuje gde se to 'overklokuje'?
Na pločici sa podacima o intermitenci je 92A za trajan rad. Displej odličan, kablovi 14 kvadrata(parkside 10), ima i dodatne funkcije u meniju. Probao sam ga radi lepo, gledaću da mu nabavim TIG pištolj.. težina 2.1kg, mislim da je najmanjih dimenzija na tržištu
Cena je bila 9500..
Klešta za lim, leva, desna i ravna na sniženju 999 din..
aef5706f9c8845991efd1545d9ab1a86.jpg
a48e9aad8190080a1b681ce67f988bef.jpg
e8a6056372126df8f41ca97861ac3dd6.jpg
feeb96acaaa206394f275abf4aa918b7.jpg

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
f546422a417164c74a979fb85295dac9.jpg

Poslednja izmena:
Te testere su super, nema varnica, šljake sve čisto
Imam veliku tremilicu fi 350mm to me strašno nervira!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Tračnu testeru odavno jurim, ali nikako da izleti nešto po mom ukusu, pa ajd' da uzmem omraženi parkside.
Ти си Миро, изгледа рецидивист - опет се враћаш на место злочина. ;)
Ovi iz Vomaxa su ga deklarisali na 120A pravih, unutra je sve isto kao na Pantermax 195, pa me interesuje gde se to 'overklokuje'?
У БИОС-у, где другде? :unsure:
gledaću da mu nabavim TIG pištolj..
Гледам клипове некаквих поређења нових конфекцијских "смарт" инверторчића (да имају то као код твог, то подешавање дебљине материјала и електроде) и један тип, када је извршио којекаква мерења код неколико инвертора уз употребу баласта, ампер клешта, термичких камера и чега све не, говоривши о ТИГ заваривању на таквим апаратима са ЛИФТ паљењем, рекао да њему баш није успевало да уради нешто од користи и да се само мучио. Ако имаш вољу да радиш ТИГ у кућној режији на таквом апарату, можда би било добро да пре издвајања новаца за штољпи, електроде, регулатор, гас и остали расходни материјал, сазнаш да ли би таква конфигурација теби радила посао.

Dosta mi je bitan ravan rez a naročito pod 45 stepeni za ramove.
Cena je malo jača, ali ipak je ovo fina alatka. Planiram da joj namestim stalak za vertikalni položaj, pa se može koristiti i kao bansek za isecanje po konturi..

@Зорге
Za Lidl si u pravu, uvek se zareknem nikad više, i onda opet popustim..
Nisam imao izbora, slična(malo bolja) u Wobiju je 26500.
Znam za bios, ali gde da nabavim firmware?
Toliko Tiga koliko meni treba će da radi sigurno. Nešto malo na motoru, bajsu i po kući..

Nazad
Vrh