Alati i radionice

А мени данас на пијаци тражи 220е за половну Makity сва је изгрребана и изубијана.

Послато са M2004J19C помоћу Тапатока

Moze i za manje pare da se kupi dobar polovan aku udarni odvijac. Nego sam ja nesto primetio da onih dana kad su bili mrazevi ovaj moj nema punu snagu kao i obicno. Da li je to normalno za te aku masine kad je mraz ili je ovaj poceo da popusta?

Pozajmio prosle godine srafilicu aku komsiji da zasrafi kosnice,on zaboravio napolju,mraz je zategao i ja ostao bez masine i obe baterije,nova ryobieva a sad radim sa starom hiltijevom zbog kretena. Kad zavrsis sa njom ili bilo kojim aku alatom skloni je na relativno toplo mesto,tako postupam i sa trimerima i sa testerama i masinama na baterije. Sad mi sav taj alat stoji u kotlarnici i danas sastavljam neke rafove da ga popakujem a posle cu ih pokriti starim cebadima zbog prasine

Baterija nije bila prazna. Recimo ima 3 ili cak 4 crte, ali odvijac nema tu snagu. Stajao mi u radionici na onim mrazevima, a nisam je grejao. Posle sam ga prebacio u toplo i bas cu narednih dana da vidim da li ima razlike.

Mislim da nema veze aku alat da stoji na hladnom,ne na mrazu napolje,ali baterije ,bar ja licno,uvek drzim u kuci na toplom.Evo sad kad su bili oni mrazevi pre ovih kisa ja radio u dvoristu nesto,uzeo bateriju iz kuce,alat iz radionice i nisam primetio da nema snage odma,e posle sat vremena kad se dobro ohladilo,primetio sam da ne moze da stegne sraf koliko je mogao ranije,tj svaki sam posle dotezao kljucem....Kao i akumulatori od masina,auta,i ove baterije za alate valjda ne bi trebale biti na hladnom,valjda im skracuje radni vek,snagu,brze se trose ,nesto od toga sigurno,ili sve zajedno XD.

Jel postoji kakva lepljiva traka da se lepi za malter (tj omalterisan zid i okrečen krečom)?

Rešio sam da napravim neke police u moju nazovi radionicu, i kupio sam one šine koje se tipluju u zid a u njih se postavljaju kozole (nosači) za police. Sad ih treba tiplovati za zid a to znači pesak i po podu, i po radnom stolu, i svuda gde mi ga je posle teško pokupiti (a u radionici samo mrtav popa fali). A nema šanse da sve iznosim napolje, pa mi je palo na pamet da prilepim neki najlon na zid da u njega upadne pesak prilikom bušenja, e sad kako da taj najlon priljubim niz zid...

Pa obicna selotejp traja sigurno uhvati ,ako ne ona ,onda molerska garant hvata,mi smo krecili kuci neke sobe u vise boja i koristili smo te trake.Tako sam i ja radio kad sam busio neke rupe u kuci,ispod busilice tj tu gde ce busiti,zalepim kesu za zamrzivac one od 1-2 kg ,i sve upada u njih kad busis.

Pa obicna selotejp traja sigurno uhvati ,ako ne ona ,onda molerska garant hvata,mi smo krecili kuci neke sobe u vise boja i koristili smo te trake.Tako sam i ja radio kad sam busio neke rupe u kuci,ispod busilice tj tu gde ce busiti,zalepim kesu za zamrzivac one od 1-2 kg ,i sve upada u njih kad busis.
Problem je sto je zid omalterisan, nije gladak kao zid pa da se za njega hvata i selotejp.

Meni jedino sto pada napamet je usisivac, mada zna malo prasine da promakne i to isprlja zid.

Ne busalica,baterije obe ostale napolju i pocrkale,masini nije nista,samo uzasno skupe baterije za nju i samim tim sad nemam ni masinu. Moracu da nabavim adapter pa u lidlu da uzmem odgovarajucu bateriju

Baterija nije bila prazna. Recimo ima 3 ili cak 4 crte, ali odvijac nema tu snagu. Stajao mi u radionici na onim mrazevima, a nisam je grejao. Posle sam ga prebacio u toplo i bas cu narednih dana da vidim da li ima razlike.
Proveri da ti se nije stisla mast u onom prenosniku i ležajevima.
Možda je neko to 'remontovao' pa stavio gustu mast koja se na mrazu još više stisne..

Ne busalica,baterije obe ostale napolju i pocrkale,masini nije nista,samo uzasno skupe baterije za nju i samim tim sad nemam ni masinu. Moracu da nabavim adapter pa u lidlu da uzmem odgovarajucu bateriju
Lidl ima samo te od 20v baterije u verziji 2ah i 4ah ,1500 i 3000 din ,ove manje imaju dosta cesto u prodaji,a od 4ah retko.

Dobro je to, samo ja moram da bušim kroz šinu da mi ne pobegnu rupe, pa ne mogu ovo prisloniti na zid. Sličan problem je i sa usisivačem... Kupio sam malo pre krep traku pa ću pokušati sa njom da prihvatim najlon za zid, a koliko toliko će pomoći i usisivač... Dole su mi pločice pa nije problem da se usisa i prebriše, ali ne mogu sad da vadim ceo radni sto napolje i milion piz*arija koje sam nagurao svuda okolo. Svakako ću na leto sve vaditi napolje jer moram i na plafon udariti lamperiju ili gips ploču, i staviti izolaciju između plafona i te ploče jer je iznad otvorena terasa pa jako vuče toplinu kroz plafon. Tad će biti i krečenje pa onda hteo ne hteo moram sve izvući napolje, sad sam samo hteo da utiplam te police da bar malo napravim reda...

Nazad
Vrh