Alati i radionice

Seljače, Filip priča za industrijski program sa NFC-om, i tamo to radi baš kako je i opisao.
Kada sam nedavno kupovao bojler videh da čak i bojler frižider, mašina za veš itd ima wifi.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Znam,al valjda pričamo o One key.Provalili to i obojeni što "pozajmlju" pa uglavnom bacaju baterije :D

Vidjao sam alat iz Nemačke vruća roba,na diskretnom mestu ima gumirani čip sa QR kodom.Isto može da prati,a kad očitaš kod piše ime firme i da ko očita kod treba da se stidi :ROFLMAO:

Kod nas je Gedore postalo sinonim za nasadni ključ, Hilti za udarne bušilice, donekle Flex za brusilice, a u zemljama bivšeg SSSR-a brusilice nazivaju bugarkama su se nekad uvozile iz Bugarske.

Mislim da su dobri.Neko je pisao vec.Onaj sto radi na odrzavanju brodova.Nisam siguran za nick.

usag i proxxon bi dodao bez razmisljanja vrhunski alat.

Svaba objasnio. 20min

Gedore kupila i ocehsekopf. Nisam siguran ali mislim da su pokupovali i ostale brendove stahlwile ...

Bahco alati nenadjebivi, ovo što ponešto ima kod nas nije ni primaći originalima, tj onima koje ne prave azijati.
Beta alat je prilično ok, ključevi su im manje masivni u odnosu na npr USAG ali izdržavaju dosta dobro. Račne su im fine, precizne osim ako ih neki bilmez ne uzme pa čekića po njima.
Gedore je, bar meni, u 3 najbolja ručna alata koja postoje, gledao sam svakakve deformisane njihove ključeve ali nisam naletio na slomljeni, udarani maljevima, natezani cijevima, džabe, ne pucaju. Čak ni oni što su brušeni da bi mogli da stanu u uski prostor.
Neki španski EGA Master alati su me razočarali, vilasti 30 pukao kao da je stakleni, prekidač za smjer na račni vrlo brzo postane labav pa sam ili dođe u neustalnu poziciju ili u kontra smjer, dizajn im super urađen ali kvalitet i ne baš.
USAG je toliko kvalitetan da i konstantno udaranje ključeva ne izazove ni opadanje hromiranog sloja a ne nešto više. Račna ne blokira bez teške muke, nasadni ključevi se ne mogu izlizati i pored non stop rada pištoljem, jedino poneki šrafciger zna da strada onaj crni cementirani/ojačani dio.

Njemac je njemac, bio i ostao. Imam kući 5-6 komada nekih SSSR ključeva, jedan 17 sam morao da obrusim tačnije istanjim da uđe, ajde što sam jedva obrusio nego evo godinama kasnije nema ni naznaka rđe na tom brušenom dijelu, koja je legura to ni oni koji su ih napravili čini mi se ne znaju.

Чуо сам (ил' прочит'о, не сећам се више) причу о томе како је нека 'талијанска фирма у доба СССР куповала "ан гро" кључеве из фабрике, онако црне, нехромиране и у Италији их брусила, полирала, па хромирала и на крају продавала код себе са масним профитом.

Чуо сам (ил' прочит'о, не сећам се више) причу о томе како је нека 'талијанска фирма у доба СССР куповала "ан гро" кључеве из фабрике, онако црне, нехромиране и у Италији их брусила, полирала, па хромирала и на крају продавала код себе са масним профитом.
А титанијумске лопате, јапанци су куповали чекиће из СССР-а, нису им требали чекићи већ челик и старе стаклене боце које су бацали у море а требали им кутије због квалитетног дрвета.

Послато са M2004J19C помоћу Тапатока

Evo još jedna žabarska prevara, po sjeveru Afrike (Tunis najviše) kupuju maslinovo ulje po bezobraznoj niskoj cijeni, prepakuju u svoje boce i prodaju po drastičnoj većoj cijeni. Dobra reklama i nema zime.
Ovo za ključeve nisam znao ali ne sumnjam da je tako bilo.

Nazad
Vrh