Alati i radionice

Kod nas te kape za boce skupe bas… ja ratkapnu n prikolici opalim sekacem i cekicem kad popusti ide rukom ili rolcanglama…

Niste imali posla sa BWP
Neće da popusti pa je jxbi
0022bb9df94eb9f9d83129f7d466773e.jpg

Prečnik navoja oko 150mm

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Па види да знаш да доста пута затребају у почетку сам се смејао кад их видим у радионици, а сада и комшија мало,мало дође да их зајми.

Jeste ja imam valda 50 46 i 41 46 i 36 41 ta tri sam nekada gledao kao ono neki bzvz kljucevi.. mada u zadnjih par godina zatrebaju… verovatno i veci da imamo bi nekad zatrebao…

Е због таквих што не знају да врате ја сам оцу дао један нотес и кад неко однесе алат фино упишемо, кад врате избришемо, а оне које морам звати или ићи да донесем назад свој алат избришем за свагда. Тако су му однели профи шлајферицу док сам ја био у војсци и никада му је нису вратили, а кад-тад ће се појавити и реко сам оцу ако се то деси има да је том ко ју је мазну олупам сву о главу. О ситноме алату нема приче имали смо 4 комплета униорових кључеве сада се свело на то да често идем и купујем алат који ми фали. Гедоре сам сада комплетирао са вашара купујући распар и купио сам скоро све оне дугачке да имам. Он има лошу навику остави отворену радионицу и оде на њиву, а ја изгорим када је тако затекнем на изволи. И стално га због тога дриблам јер код мене у дворишту је као на аутобуској станици.

Pa jel to tvoje dvoriste ogradjeno,imas kapiju,pse ?.Kako moze neko slobodno da ulazi u necije dvoriste ....kod mene ko bi usao u dvoriste sigurno bi ostavio bar parce sebe jer bi ga psi kidali.

Pa imam i ja svu ogradu i čuda ali narod je navikao da ulazi kao na železničkoj stanici
Uvek žurka flajka pod šupom sve na izvolite
Kera imam 2 mala preko dana a noću puštam KROKODILE
Mali laju ali ne grizu tu su da jave da ima neko i noću da budu ALNASER velikim

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Dobro ti imas radionicu,mada ja ni kod majstora ne ulazim odma,stanem na kapiji i vicem,ako se ne javis idem kuci,nema sta da ulazim u dvoriste tek tako.

Није ограђено, а људи су што каже Лука навикли да долазе јбг некада су знали у 06х да дођу и чекају нас да устанемо да виде коме ћемо прво ићи да косимо ило беремо кукурузе. Отац има радионицу и некада је радио механику па су знали и после понћи да долазе да им оправи возила поготово накупци стоком кад им стане камион пун говеда нису гледали које је доба дана или ноћи. И то је остало тако керове имам али имам и комшије којима су сметали јер су били пуштени па ме пријављивали комуналцима па сам морао да их свежем. И сада дођу, а пошто је родитељска кућа у дворишту они одма тамо иду мени се ни нејављају.

ALNASER hahahah 🤣🤣🤣

I kod mene do skora bila otkljucana radionica. Ne ulazi svako al ti dobri udju kad sam ja tu. Jednog sam navatao na moje oci kako krade pop nitne. Gledam ga i on trpa. Kaze "ja uzeo dve-tri" a njemu se dzepovi oklembesili. Sad sam natrpao u kutiju bele masti a od gore poredjao nitne pa ti zaiti majstore. Ruke neces tako lako oprati. Zbog takvih sad zakljucavam i sklanjam kljuc i ne učazim kad su oni tu. Zeznuto samo kad krenem pa dodjem do radionice a ona zakljucana a kljucevi u kuci pa prebrajam bogove sto moram nazad. Za jazavicarku u dvoristu upozoravam ljude da ne ujeda al da je ne maze ni slucajno jer je se nece otresti. Ona je sad u radionici pored kreke, spava na vazdusnom isri sedistu. All inklusive
Posle oceve smrti sam vijao tipa klesta za razmetanje zuba od tipa koji ima bonsek. Jedva ga navatao. Jos me pita da mu prodam. Reko nista od toga, kupi sebi. Jes da mi ni ne trebaju al imaju sentimentalnu vrednost

Planiram da kupim bušilicu sa sds+ prihvatom pa me interesuju iskustva i preporuke. Da imam za kod kuće i povremeno neki manji posao prilikom razvođenje elektroinstalacija da ne štemam ručno.
Na šta obratiti pažnju, koja snaga i jačina udarca su dovoljni, koje proizvođače/modele preporučujete.
Razmišljao sam da kupim nešto ovog tipa.

34bdd77e7dffc90c64e92e30d664a70f.jpg
Duzio sam u firmi takvu samo malo jacu 2-28 profi.Kod mene se ta nastemala ihaj.Odlicna busilica, al i cena joj je jaka. Oko 350€ u koferu sa dve izmenjive glave i spicom i stemajzom.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Дошло време све под кључ и кажем још ко дође за нешто да чека. Чујем у селу љуте се што тако радим. Још не могу да сазнам неко је однео руду за шлепање трактора не требају два возача. Кад ми је умро отац било је људи да ме заустављају на улици и питају да продам неку машину или алат. И још упорни продај шта ће ти говорили и из породице.
Имао сам и ситуацију да кад дођу у двориште право код прасади или товљеника да их виде и они кажу да ли су добри или не.

Isti problem imam, bas kao zeleznicka stanica. Ukorenila se takva navika i to se tesko iskorenjuje. Mnogo sitnog alata nestane i to za to, a sto je najgore ne znam dal je otac izgubio ili mi neko marnuo. Vrhunac bezobrazluka kad mi skoro jedno govedo uslo u kucu i doziva iz sveg glasa, a ja taman zaspao. Skocim ti ja kad ti govedo mrtvo ladno kaze vidim nema nikog, niko se ne javlja pa daj da udjem da vidim mozda spavate.

Razjuruš sve i zdravo..
Jedan kod mene otvarao kapiju nogom, podjebava, kao ne valja mi kapija,a izigravam nekog majstora, a jedan je celu kapiju skinuo iz šarki da uđe, video da je zaključano i hop dole kapija....
A ja taman nailazim autom a on spušta kapiju pored ograde....
Velim, pa što radiš to kad vidiš da je zaključano ?
I odakle ti uopšte takva ideja ?
Kaže, znam da nisi kod kuće a treba mi hitno nešto iz tvoje radionice...
Znam ja gde stoji....
Ma imaš telefon pa me nazoveš i pitaš majmune !!!!
Udarim mu šamarčinu koliko sam jače mogao da je roknuo o zemlju, uhvatim za kosu i izbacim iz dvorišta !!!!
Šta drugo s budalom.....
Ne puštam nikog, jel ti treba nešto od alata, ako smo dobri, odem i uradim ili dam ali da odmah vrati, nemoj ja da moram ići po to....
Ako je neki kojekakav, velim, kupio sam alat da radim s njim, mogu doći i odraditi, kažem cenu, hoće-neće-ćao....
Nisam ja potrošio tolike novce za svakojaki alat, najgore za onaj koji mi bukvalno treba jednom godišnje, a košta u PM....
Još luđa su objašnjenja kad nešto pozajme i slome, pa vrate i kažu,onako ko pokisla kokoška, "slomilo se" , još trebam i da ga žalim što je moju stvar polomio !!!!!
Naravno, nemam sad para da ti dam jbg-a, izvini, kupiću ti, okrene se i ode.....
Da, kupi on to, ali krije onda ko zmija noge, ne spominje više niti dolazi jedno vrijeme da ja zaboravim, a ja ponovo novčanik, pa kupi Jovo nanovo...
Znam da čovek ne može sve baš da ima, i mora u nekom trenutku doći u situaciju da nešto zajmi, ali nekad se pazilo na tuđ alat ko na oči u glavi, a danas je, jbg-a, izvini, "slomilo se", " izgubilo se", "pa nije kod mene", " vratio sam ti".....
I ćao.....

Imao sam situaciju kad je poznanik kad mu preminuli otac i deda SVE ali SVE sitno gvojze plus neke stare zardjale ali dobre kljuceve,mali plug nemacki dvobrazni od 10 coli,plekove 2x1m pocinkovane nekih 70 kom sa supe koju je srusio da mu ne smeta kolima kad ulazi jelte(a kapija mu 4.5m),lance sumarske od prikolice i traktora,vitlo,glave od cekica,kesera,sekira,par motika jednu lopaticu i vile stare reparke bez drski,gvozdene gumerabe smo posekli sa sve metalnom rudom i osovinama i to je bacio a trebao samo pod prikolici,ma ni ja vise ne pamtim sta sve me terao da natovarimo u pikap i da nosimo da proda u staro gvozdje a cena je bila 12 dinara tada za to po kili. Molio sam ga da mu platim po ceni koju on odluci da kupim odredjene stvari a prvo sam ga terao da pogleda na kupujemprodajem da ga ne ucenim,odgovor je bio pa sta ce ti brate imas sve i ti,koji ce ti djavo staro i zardjalo i nije mi prodao nego smo odneli tamo. Naravno,sad je manje-vise stalno kod mene uvek mu nesto fali,bas smo u sredu isli za drva jer nema prikolce i traktora koji je prodao za dzabalesku (belarus t40 as dao 2010 za 900e u totalno ispravnom stanju) a za sitan alat da ne pricam,mada se i ne bojim toliko jer je decko keramicar i malo veca picajzla pa pazi i vrati posle nekog vremena a i moram da idem i na kapiju dosta puta ne samo kod njega,x ljudi su takvi,ali me nervira takvo vidjenje stvari,pa sta ri smeta covece na selu si nisi u gradu imamo svi dvorista velika ostavi pod strejom spakuj u neki kutak ali ne svi sad hoce parkove i travu kao na slaviji da zivimo pogospodili se. Radionica i garaza i alat sa svom propratnom robom i sitnim invertarom,sa svim staticnim i pokretnim masinicama i kablovima je povezana sa kerecim boksovima gde se ti isti Sopovi setaju ceo dan po njoj,zid je 6m visine vrata sa jedne strane i nema svako muda ni da je gleda a kamoli udje,sve je zatvoreno a tu se nalaze i svi elektromotori i sve vrste kablova od masina iz dvorista tipa krunjac,mlin,oprema od 2 transportera,oprema od 2 puzna elevatora itd,kapija je takodje ZAKLJUCANA tokom dana, zovi,deri se,vici,zovi na mob ili fiksni pa ako neko izadje dobices ili ce ti biti odradjeno posto ne dajem masine i alat u 95 posto ja odradim,a da se ti ponasas u moju avliju kao kaubojac,sine,pa gde to radis kod mene. I kod najcrnjeg ciganina ili najveceg propaliteta i lopuze u selu stanem na kapiju i zovem,osnovna kultura i ponasanje vaze za sve i on je covek kao i ja. Ja sam neki put odvojio i nisam imao za cigare ali sada imam taj kljuc ili recimo taj aparat za varenje,radio sam i na gradjevini i u njivi pa stedeo i kupio dizalicu,nosio pocepane patike da bi imao da kupim udarni odvijac a ti si dzek i gospodin pa neces da prljas ruke i da imas alat,more nosi se u tri lepe.

Priča iz ranijih vremena .Siromah čovek ,nije imao kapiju ali kada nije kući on razvuče kanap.Kada su mu rekli zašto to stavljaš ,svaki lopov može da preskoči ,
sledio je odgovor .Ovo je za poštene ljude ,da znaju da nisam kući.

Nazad
Vrh