Alati i radionice

Kupio mali udarni odvijac 1/4 sa allexpresa , kinezara ali brendirana , rusi je kupuju. Cak su unutra i baterije kineske sa natpisima proizvodjaca. Uredno podmazano i vrlo kvalitetno napravljeno , unutra sve metalno , samo obican motor , ali takve verzije ni poznatih proizvodjaca ne postoje u izdanju motor bez cetkica. Inace jedina mana jako teska , sa baterijom oko 1kg.

Verzija sa 3 baterije unutra , sto bi bilo 10,2V. Sutra testiramo sa moment kljucem koliko moze da odvije i zavije.

Ovakav kao na youtube

IMG-20211208-171430.jpg

IMG-20211208-145403.jpg

Poslednja izmena:
Imali neke prevelike razlike izmedju milwaukee-ja i makite?
Šta ja znam.
Meni za moje potrebe Makita u redu.
Problem je, što recimo tu mašinu za netanje ima Milwaukee u dve verzije, skupoj od oko 1.000 € i tu jeftiniju za oko 400 €.
Dok Makita ima samo skupu opciju od nekih 1.100 €.
A ja nemam baš toliku potrebu, da mi se skuplja isplati.

To sam i ja primijetio, imaju jeden alata u vise izvedbi. Npr. imaju m18 udarnih odvijaca koliko hoces, hoces manji, veci, jaci, fuel, sa cekticama itd. I tako im je za sve alate. Dok makita i ostali to vecinom rade samo sa busilicama i udarnim odvijacima, te alate koji se slabije prodaju rade samo u jednoj izvedbi.,

Društvo koji AC DC puls aparat kupiti
Da nije jako skup da može da radi 5_8mm aluminijum
pojavila mi se potreba za krpljenjem cevi od hidraulike, ALU stranica, i mnogo drugih stvari

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Ja 65 koristim tako da od njega po potrebi pravim 51,56,60 šta god mi zatreba. 65 nisam imao još potrebe da koristim nigde na mašinama u poljoprivredi. Imaš koji viška?

Nemam visak, nego sam gledao po oglasima pa me interesuje gde se koriste te dimenzije. Najveci koji sam koristio i koji imam je 41.

Na Zmaj kombajn matice od osovine bitera i bubnja su nesto tipa 70mm,zaboravio sam.Ja sam pre 2 meseca pravio kljuc mislim da je 120mm ,trebalo mi za neke matice glavcine tocka.

Ima lek za te poklopce glavcina od loznice i tako tih prikolica sa velikim OK prihvatom. Prvo se ostruze stepenasta caura, jedna strana se ostruze navoj koji ulazi u glavcinu a druga malo veceg precnika (par milimetara veca od navoja). Uradi se i koren vara malo sa spoljne strane vece strane. Posto ima na sve strane starih poklopaca od autogenih boca. Spram napravljene caure se odsece od poklopca boce kraj sa radijusom i OK prihvatom i to se zavari na tu cauru. Posle toga kao gospodin covek odvrces sa kljucem (cini mi se) 30. Ujedno i lepo a i funkcionalno. Bolje nego aluminijski poklopci ili sve cesce vidjene nabijene piksle od farbe.

Nazad
Vrh