Alati i radionice

Kod nas ima ograda svugde okolo ali gde treba kapija da bude, ne postoji iz razloga jer non stop se strapacira vozilima pa je to nemoguce otvarati i zatvarati ko zna koliko puta na dan a i plac je veliki pa dodje kuca daleko od ulaza u dvoriste.
Nemacki ovcar i crni pulin su na duznosti 24h, sto Luka kaze mali vergla a ovaj rulja dubokim glasom, jes da je miran al nije svejedno kad ga cujes ili vidis.
Alat takodje dajem samo sa kim sam dobar, davao sam i nekim padobrancima u prolazu stane vozilo ovo ono, aj znam kako je, jbg odmah se postavim na njihovo mesto, vracano mi je uredno, ne mogu da kazem.
Mene vise boli sto sam isao budale da izvlacim iz kojekakvih kanala njiva itd, odgrtao sneg sa njima, zebo po pola dana jer jedini u blizini imam traktor 4wd, komsije ih upucivale na mene, navodno to je razlog a ja konj ne umem da odbijem ili slazem a znam da ce to s' njihove strane gledista biti "pomoc".
Treba ziveti kao kaldrmas pravi!!!
Imas problem, plati miki!!

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Tudja muka ne hrani unuka! !!!
Sto puta sam stao na drumu da pomognem
Upoznao sam mnogo dobrih ljudi, a i mnogo šljama
Jedan jadni Ukrajinac skoro pred selom na scaniji mu pukla račva od vode povrat iz glava mali redni šestak 420
Ja krenuo za BP vidim digao kabinu, stanem pogledam reko rešićemo, odem do BP uzmem delove oko 30e i napravim mu od poliuretana o račvi za vazduh i brzih spojki trajao posao možda sat vremena
On prezadovoljan reko , товарищ 30e delovi on viče topljivo topljivo i da mi čovek 100l nafte kaže u redu je
Nisam hteo ništa za ruke em je usput em je muka
Uvek mi kasnije donese jeftino nafte
Mene je spasio Bugarin Georgi Stojičkov izvukao me iz blata
Ruka ruku mije!!!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Ja alat mogu da pozajmim samo provjerenim ljudima, pogotovo otkad sam covjeku pozajmio lopatu a njemu je ukrali, ne radi lopate od 5-7€ nego zbog odnosa prema tuđem alatu. Jednom prilikom sam pozajmio štemaricu (hobi varijanta ali bila baš dobra) a ovaj je dao dalje i vraćena mi raskantana, zamalo da poginem kad sam je upalio (pokidali pa prespojili kabal pogrešno). Dobar prijatelj dao profi Stihl motorku bratu od strica da odradi sebi ogrjev za zimu, ovaj je pozajmio opet nekome dalje, pa još dalje šetala, kad mu je vraćena kasno je bilo da se kaje, sad služi za ukras.
Najgori su oni za koje znaš da mogu da kupe alat ali neće nego prose po selu i još se ljute ako ih odbiješ.
Bio sam klinac, otac bratu od tetke pozajmio bušilicu i set vidija jer mu je trebalo da postavi neke elemente u kuhinji, prošla 2 mjeseca nema bušilice, otac sretne tetku i kaže joj da mu rođak vrati bušilicu jer mu treba a ona se naljutila jer otac traži SVOJ alat nazad. Bušilica je nekako i stigla al vidije nikad.

Meni se jednom raspao ležaj na prikolici u sred Austrije,ja na parkingu većam šta da radim,izlazi Turčin iz kabine nekako se sporazumeli,čovek pravi 45-cu kaže mi čuvamo prikolicu,otkači i idi nadji.Posle 3 sata se vraćam kad prikolica kako sam je ostavio još i pomogli da se zameni on i njegov kolega koji naišao u medju vremenu jedva uzeli po 20€ bukvalno sam im ugurao u ruke.

Frkani,i mi zivimo u civilizaciji,nije problem u tome nego je problem u lepom vaspitanju kad dodjes kod coveka na kapiju i kod ovih nalickanih koji nece da izdvoje novac za majstora i za alat a imaju za espreso svaki dan u gradu i za sportski zurnal pa cak i najnoviji epl mobilni jer jelte mora se prati sveCki trend. O odmoru i letovanju,odlazak u nedelju do linde sa suprugom da ne pricam,ipak u lindi imaju najbolje i najjeftinije italijanske testenine i onaj 3u1 muski sampon jer aloe vera lepo merise. Mene bre cale prao sa istim samponom sa kojim pere kola i koji se koristi kad se nabacuje crevo od vodene pumpe a baba prala tegle sa njim. Ej zivote lipov ladu...

Što se tiče zajmljenja alata.. Od nikog ništa nisam ukrao pa se nadam da neće i meni niko ništa lapiti.. Koliko puti je kapija ostala skroz otvorena, ja na njivi a žena na poslu, ključ u bravi sa spoljne strane, vrata na garaži ni nemam, sve stoji na istom mestu, i kad nisam kući komšija zove da pita za neki alat, ili slično, i svaki put kažem znaš gde stoji pa uzmi i vrati.. Tako i ja, samo se javim gospoji da, sam otišao do radionice da se poslužim, još me i zezaju da nikad ne kupujem šelne recimo(a kupim samo nikad ne znam gde su) a ja uvek kažem što bih kupovao kad znam gde ima po nabavnoj ceni... E sad druga strana medalje, mi smo svakako međusobno skoro svaki dan zajedno, nas par, i dakle ne pravimo pitanje kad nekom nešto treba, recimo prikolice niko ne voli da daje pa ni ja, pa opet sam letos imao 18 zmajevki u dvorištu, i da sjebao sam I ja po koju štop lampu, skršili su meni I opet ću im dati prikolicu jer to je malo društvo odabrano, za sve ostalo kapija bila otvorena ili zatvorena nemaju šta da traže ako ne pitaju prvo..
A to da li mi je ograda 1.5 ili 4.5 metara visoka, za pravog mahera ne predstavlja razliku...

Tesko vreme doslo,kao sto je u prethodnim postovima neko napisao ljudima su vazniji telefoni i kojekakav sminkeraj nego alat i pomagala u domacinstvu,nemaju grabulje, lopate, asov... a telefoni 500-800evra.
Od alata sta mi treba odem i kupim pa makar zatrebalo samo jednom.Raznog alata su mi pokvarili i polomili a dobar deo nije nikad ni vracen tako da sada pazim kome dajem.Motornu testeru i jos neke specifične alate nikome pa makar se ljutili.

Ko je gospoja sremac ?
Ma mislio sam na to kad je sezona, a obično se tad nešto kvari i tad se desi da, zafali nešto od alata, odem do jednog od komšija, pa i njima je sezona pa nisu kući već na njivi, pa se javim domaćici , ženi, gospođi ili ti "gospoji" u kući, da zna da nije lopov već da, se ja šunjam po dvorištu...

Ma mislio sam na to kad je sezona, a obično se tad nešto kvari i tad se desi da, zafali nešto od alata, odem do jednog od komšija, pa i njima je sezona pa nisu kući već na njivi, pa se javim domaćici , ženi, gospođi ili ti "gospoji" u kući, da zna da nije lopov već da, se ja šunjam po dvorištu...
I onda se obično zaboravi po što se došlo. :osmeh:

Jos volim svoja ledja,ne bi da dobijem motku ako gospojin gospodin naidje,za to u danasnje vreme ima sajtovi iha,haaa.... . Jao lalo opasan si,e...😁

Nazad
Vrh