Alati i radionice

Da, i mene podseca ali nisam siguran.
Matori mi pricao da je bio na nekom vojnom skladistu pre 5-6 godina, bilo je ovakvih stvari i opreme koliko ti dusa 'oce al' ne bese nista na prodaju.
Trazimo za drugara ovako neki dif kamionski, Dajcevi imaju prednost, odlivak je valjda metalni pa se da variti.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Tam 110/150. Moze da se nadje, a od starog Dajca se cak nalazi vrlo lagano. Inace svi ti kamionski difovi su celicni i nije u pitanju odlivak.

Da, i mene podseca ali nisam siguran.
Matori mi pricao da je bio na nekom vojnom skladistu pre 5-6 godina, bilo je ovakvih stvari i opreme koliko ti dusa 'oce al' ne bese nista na prodaju.
Trazimo za drugara ovako neki dif kamionski, Dajcevi imaju prednost, odlivak je valjda metalni pa se da variti.

Most Vranje tu sam ja uzimao,ima šta hoćeš.

A je л' знате да имате и онај наставак за пескирање који се поставља на апарат за прање под притиском? Има их са различитим фитинзима, за различите марке перача, вуче песак цревом из посуде по твојој вољи. Колико сам видео по Нету, има сасвим употребљив учинак и нема опасности да зарадиш силикозу од летећег песка, нити песак прекрива све у околини, како то бива када се ради "на суво".
Samo lepse opere sa tim(probali na sasiju),sranje,i to sa jakom pumpom. Ima covek u selu izmedju nas.

Само лепше опере!? 'Ај признај да сте покушали да орибате загореле плекове од пекара, оне у којима пече прасице. ;)

Hoću da spojim duplu niplu sa T-članom kroz koji će ići nafta. Kako zadihtovati spoj, kučinom ili teflon trakom? T-član i nipla su vodoinstalaterski, i nipla ide u konus.

Znači stegnem dok ne uhvati konus i to je to? Neće curiti?

A ako spajam na taj vodovodni colovni navoj (3/4") priključak za crevo koji ima ravan navoj (tj. ne ide u konus), sa čim da ga onda dihtujem? Ovi vodoinstalaterski komadi su prilično grubi (odlivci) i nemaju ravne površine da bih stavio gumicu, a navoj je prilično "grub" pa cenim da treba namotati celu rolnu teflon trake da bi zadihtovalo.

Onda kučina, s' čim drugo?

Imam neku malu rotacionu pumpu kojom hoću da izvlačim naftu iz bureta. Ona sama ne može da povuče naftu iz bureta dok se ne potopi njeno radno kolo a nema poseban otvor za zalivanje. Sad sam ja hteo da uzmem T-član za vodovodne cevi, da na donji kraj stavim priključak za crevo koje bi išlo u bure (i na njegovom kraju nepovratni ventil), na srednji kraj takođe priključak za crevo (riblja kost) koje bi išlo u ulaz pumpe, a na gornji kraj kugla ventil (tu mi treba dupla nipla jer mi tako pasuju navoji) na koji bi išlo malo crevo za zalivanje (otvorim, zalijem i kad potopim pumpu zatvorim, i dalje pumpa samo vuče dok se ne isprazni bure).

Onda kučina, s' čim drugo?

Imam neku malu rotacionu pumpu kojom hoću da izvlačim naftu iz bureta. Ona sama ne može da povuče naftu iz bureta dok se ne potopi njeno radno kolo a nema poseban otvor za zalivanje. Sad sam ja hteo da uzmem T-član za vodovodne cevi, da na donji kraj stavim priključak za crevo koje bi išlo u bure (i na njegovom kraju nepovratni ventil), na srednji kraj takođe priključak za crevo (riblja kost) koje bi išlo u ulaz pumpe, a na gornji kraj kugla ventil (tu mi treba dupla nipla jer mi tako pasuju navoji) na koji bi išlo malo crevo za zalivanje (otvorim, zalijem i kad potopim pumpu zatvorim, i dalje pumpa samo vuče dok se ne isprazni bure).
Sacekas akciju u lidlu i kupis gotovu pumpicu na 12v

Imaš i opciju da kupiš holendere sa konusom kod hidrauličara sobzirom a cenu nafte isplatiće se veoma brzo.

Kolega uz duzno postovanje, vidim da itekako znas sta radis, verovatno ti moj savet i nece mnogo pomoci ali ja bih pre dao 5 crvenih za ovako nesto nego gubio vreme i zivce.
Imam par god slicnu, radi odlicno, cak i svercere nafte sluzi po par god, pretacu nekad dnevno i po 1t.

Nisi ti prvi koji mi to kažeš. Što je najgore i ja sam svestan toga, ali...
Uvek se zaletim pa kupim nešto na prvi pogled povoljno, pa onda na drugi pogled to i ne bude toliko povoljno jer po pravilu obično dosta toga treba dodati da bi to nešto funkcionisalo kako treba. Kad bi se sve sastavilo šta sam kupovao samo za svrhu pretakanja mogao sam kupiti dve ovakve pumpe i ne razmišljati, al' jbg. to sam ja, što bi nešto uradio jednostavno kad može i komplikovano... ::sramota::

Uzgred, ovo sa T-članom sam hteo da uradim da bih zamenio ovaj skarabudž, sklepan na brzinu da se završim posao i ostade tako par godina...

Ako oces tako da uradis onda uzmi od 50l, ovaj stvarno nije ni za.... Na oko su ovi parkside kompresori isti kao villager kompresori. Sumljam da je villager unutra sta bolji.

Ako se ko odluci za Villager kompresor od 50l sa jednim klipom da zna da ima 133l protoka a ne onih 200 koji pise na sajtu.

Nazad
Vrh