Alati i radionice

Sećam se jednog starog majstora (pokojni je) .Sve malo veće matice je odvrtao sa ključem i čekićem.Kada sam ga pitao zašto tako ,odgovorio mi je da ruke više nemaju snagu pa mu je ovako lakše.

Ne vredi kupio sam ga zivo sranje,jebo ih onaj njihov pesak u **greška..niata ono ne valja

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Raspitivao sam se i ja oko tih pistolja za peskarenje, ali o onima koji imaju metalnu posudu ispod pistolja. Peska trosi puno pa svako malo moras skidati posudu i puniti je sa peskom, drugi problem je sto pravi veliku prasinu pa ti dvoriste ode u...... Tako da bez komore nista, makar je sklepao od otpada po dvoristu.

A je л' знате да имате и онај наставак за пескирање који се поставља на апарат за прање под притиском? Има их са различитим фитинзима, за различите марке перача, вуче песак цревом из посуде по твојој вољи. Колико сам видео по Нету, има сасвим употребљив учинак и нема опасности да зарадиш силикозу од летећег песка, нити песак прекрива све у околини, како то бива када се ради "на суво".

Pjesak je jako abrazivan. Pretpostavljam da ide na perač drugo crijevo. Kod tog načina je najveći problem vlaga, odnosno sušenje nakon pjeskarenja.

Kolege da nema neko ili zna nekog ko ima da proda onaj okretni sto za remont motora, naravno da je nesto made in jugoslavija jer ovo sto danas ima novo da se kupi blago receno izgleda smesno.
Evo jednog jugoslovenskog vojnog okretnog stola:

4be883f8e152444c8bea9c4fdeafdfa3.jpg
3defd0049ee9f858811d9e27b2d41f77.jpg
e5ecc19e473cd48aa26db526c11cdc57.jpg
e2b55841e0fdc3ee909b3c49764ba611.jpg
f54b2663100de863407f7658197d5cef.jpg

Miroslave, jesi zagledao ovi prednji difovi, od cega mogu biti?

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Da, i mene podseca ali nisam siguran.
Matori mi pricao da je bio na nekom vojnom skladistu pre 5-6 godina, bilo je ovakvih stvari i opreme koliko ti dusa 'oce al' ne bese nista na prodaju.
Trazimo za drugara ovako neki dif kamionski, Dajcevi imaju prednost, odlivak je valjda metalni pa se da variti.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ишла прича у овој теми о јефтином ручном алату који ради пос'о. Неко је поменуо "Dingqi" алат, а ја сам имао потребу да нађем нову рацну од пола цола јер ова моја са старог сета неких но-нејм немачких гедора од пре три деценије је невероватно глинџава и приде на уздисају. Да не дужим - пре неколико дана сам наручио сет тих "Динћи", "Динши" или како се већ зове марка, гедора, а сет има ознаку арт. 14001. Иде у плеканом коферчету поштарски жуте боје, наставци су, пише хром-ванадијумски, од 10 до 32, има много фину рацну са дугметом за фиксирање наставака, са гумираном ручком, ту су стандардно кратки и дуги продужетак, кардански зглоб и око 35 сантима дуга полуга са четвртком за прихват наставака на зглобу. Све то је баш лепог, уредног финиша, без трагова машинске обраде, а једино ми се се не допада што је са блинг-блинг финишем, а не матирано, ал' то је питање личних преференција, а не функционалности. Пазарио сам сет од човека из, ако се добро сећам, Лесковца, за 3000 динара. Ако вас овакав сет интересује, не било вам заповеђено, прелистајте по КП јер сам их тамо виђао и за 3600 и чак 4000 динара.

Nazad
Vrh