Alati i radionice

Гледам људи праве бренту, занима ме колико би коштало овако нешто да се направи и да ли може да се користи монофазни мотор уместо двотакног. Он је ставио мотор снаге 14 коња али ја бих ставио другачији пренос да ради на струју са мотором од око 1,5 kW монофазни. И да ли би било боље ставити кружну тестеру цикулар?

Pozdrav ljudi kolika je realna vrednost ovakvog agregata? Model procraft Pk7500. Ima 3 utičnice na 230w i jednu na 380w ima Prenaponske zaštite, čist benzin.
1ff29582552686da68c39e52dacde96d.jpg

Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока
Koliko je kw motor koji pokrece generator?
Ne verujem da ima vise od 2kw na monofaznom izlazu...
Isto toliko i na trofaznom.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Mi imamo vojni sa Lombardini dizel motorom, 5.5kw monofazni, za jedno domacintvo je dovoljan.
Problem kod tih kombinovanih je sto deli kilovate, kad ga kupujes svako ce reci da je tipa 4kw, jeste ali ukupno, posebno ima po 2kw.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Aj sada objasni ,ako znaš ,gde se pakuju ?Stvarno ne razumem.
Da li ima veze sa pakovanjem za transport ili nko drugo pakovanje ?
Pakovanje zavisi da li ce ih lemiti covjek ili automatski strojno , ako je strojno nozice su nalijepljene na trakama i sve to u koturima a manuelno u plasticnim tubama, pakovanje nema veze sa radom triaka.

Гледам људи праве бренту, занима ме колико би коштало овако нешто да се направи и да ли може да се користи монофазни мотор уместо двотакног. Он је ставио мотор снаге 14 коња али ја бих ставио другачији пренос да ради на струју са мотором од око 1,5 kW монофазни. И да ли би било боље ставити кружну тестеру цикулар?
Pravio sam ja proracun za tako nesto, ali sa dizel motorom. Monofazni motor tu nema sta da trazi. Moze neki trofazni bar 4 kw. Sad ne znam gde mi je taj papir, a i materijal je mnogo poskupeo od tad, uglavnom oko 1000 evra bi mene kostalo sa starim cenama materijala. Naravno sve sam radim, znaci samo materijal. Testera bi isto bila tracna, kao ovde.

Pitanje je vrlo slično ovome: "Jel neko ima BENTLEY, kako mu se pokazao"??????
Jebemtiženomajiku šta čoeku padne na pamet!!!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk
Ne vidim razlog za takvu vasu reakciju, nervozu i psovke. Nemam iskustva sa aparatima, amater sam sto se tice varenja, sad dok gledam aparat da zamenim, nisam ni znao da postoji ESAB, znao sam za Varstroj i jos neke kineske marke i to je to.

Ne vidim razlog za takvu vasu reakciju, nervozu i psovke. Nemam iskustva sa aparatima, amater sam sto se tice varenja, sad dok gledam aparat da zamenim, nisam ni znao da postoji ESAB, znao sam za Varstroj i jos neke kineske marke i to je to.
Pa to su ti klasična balkanska posla druže. Svi misle da su se pametni rodili,pa brže drugome da se nasmeju.

Koji tacno model te zanima ?,jel rel,mag,tig ?.,napisi pa ce ljudi bolje znati da ti pomognu.Ima ih 99 modela,od ovih manjih invertera sto nosis u jednoj ruci do onih na kolicima....mozda ljudi misle da uzimas taj sa kolicima koji kosta desetak hiljada eura :D.
Kao za masku automatsku sto nisam hteo Esab uzeti jer se sklapa u kini,tako i ovi aparati svi ti jeftiniji do stotinak hiljada sigurno se sklapaju u kini takodje.Ima tu i kopija,gde samo pise Esab,a u pitanju zesci kinez koji nema veze sa pravim Esab-om....

Esab ti spada u profi grupu alata, znaci u rangu ewm, lincoln electric, froinus itd. Ako ne znas sta valja vidi sta je skupo, bilo i ostalo tako.

Iskreno ne gledam neke preskupe aparate od par hiljada eura. Mislim da ovaj zadovoljava nase potrebe. Svu mehanizaciju odrzavamo sami tata i ja pa aparat cesto treba za kojekakvo varenje, ne varim neke jako debele stvari i jako cesto, i kada imam nesto debelo i zahtevno za varenje prijatelj ima jak mig aparat i onda on to odradi. Konkretno gledao sam ovaj model ESAB aparata mislim tu jacinu. Ovaj mi cenovno odgovara i to mi je neki makimum cenovno. Samo ne bih tig, nego obican sa elektrodama.
pictures upload website

Nazad
Vrh