Alati i radionice

Шекла.

То је једна од народних назива. Требало би да буде довољно када некога питаш има ли то.

Gambet, škopac, beočug. Kod mene najčešće gambet pa škopac. Kao što napisa kolega sa slikom u prodavnicu i nemaš problem.
Imam neki stari japanaki (štampan na engleskom inače) katalog alata i potrošnog materijala, uz svaki proizvod propratna slika, tu sam naučio da je tako najsigurnije tražiti ono za šta nisi siguran kako se pravilno i kako ga ko zove.

Ja sam sad tražio neki priključak na koga se navuče crevo 3/4", i kojem god sam prodavcu objašnjavao - ne razumu šta tražim. Sa slikom im je već bilo poznato, ali nemaju na stanju. Jedan mi kaže što ne reče riblja kost, tako se to zove. Rekoh, ja sam čuo da antene za televizor zovu riblja kost, al' ovo za crevo nikad. Posle vidim i po oglasima da pišu riblja kost. Nek' se zove kako hoće, al' slika je zakon...

Ako mene pitaš, posle riblje kosti ne bi me začudilo ni da se zove "oliva".

Evo na ovo sam mislio:

Moje iskustvo sa reznim plocama.

Najbolje mi se pokazale:
3M Cubitron, Klingspor, Pferd, Sia i Bosch one sto imaju 5 zvezdica na na njima mislim da se zovu best for metal.

Da li postoji neki prirucni uredjaj za utvrdjivanje nafte u ulju, nesto za otklanjanje sumnji?
Ima, vido sam pre par godina na sajmu.
Zove se Motor Check UP
6ccd1668923b91fe4cf2e1b4b87128f4.jpg
7899a9f9dd8966a2acd89af67597db1a.jpg

Nazad
Vrh