Alati i radionice

Savosi, nisu sigurno Klingspor. Naziv im pocinje na slovo L, ali nisam sad kuci da proverim pa tacno da ti napisem.

Filipe, vidis bas mi se desilo i to sto kazes sa BOSCH plocom da pocne da trese. Medjutim, to sam pomislio da nisam dobro stego navrtku jer je posle prestalo. Sreca sto sam kupio samo jednu za probu i vise nemam nameru da bacam pare na njih.
Da nisu ove ?

Prije 10ak god, dok je taj čičica imao tezgu na pijaci kupim ali samo 1 reznu ploču 115 ili 125 i to neku rusku, pošto je bila pijaca nisam imao neko povjerenje u to a trebala mi hitno pa zato samo tu 1 kupih, čini mi se da i danas žalim što ne kupih više, to je trajalo duže nego 20 ostalih po cijeni i imenu kvalitetnijih. Odakle i kako je to stiglo pojma nemam, ni u jednoj radnji niti pijaci ih više nisam sreo. Tezga je malo poslije toga zatvorena, iskreno ne znam je li čiča više i živ.

Lucaabrasiv ruske na koje sam nailazio
Obično nabavim IBA ADA ali sad i neme plave i narandžaste nzm ime dobijem po 50 komada pakovanje
Dva puta su iz mene vadili ploču lekari i ne zajebavam se sa tim!!!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Кинези или ко већ, копирају те "Луга абразив", али оригинал се распознаје и по натписима са називом фирме уздуж-попреко и на другој страни плоче, оној која није та шарена са свим потребним информацијама и упозорењима.

Donesem iz HU konzervu WURTH ploča fi 125 debljina 1,2mm
Otvorim konzervu počnem da sečem i ploča pukne probije mi rukavicu na levoj ruci koju sam sasvim slučajno imao zabije se u zglob leve šake, iseče vene itd itd
Od tada uzmem u prodavnici i ako pukne ode mu glava trgovcu!!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Ja uzimam dewalt 230mm, 120 dindzi komad.... mislim pise dewalt, rekao bih da nisu lose za te pare....
Da dopisem, sto se tice dugotrajnosti sa jednom sam presekao plocu debljine 25mm, duzina reza pola metra....
...... i jos sto se tice malih brusilica, imao sam u planu da kupim, ali malo sam radio sa njom, jeste to lagano ali bre mnogo veliki broj obrtaja, tanka ploca, meni nekako sigurnija za rad velika, mozda vise stvar navike itd....

Kad spomenu malu brusilicu i sigurnost ja letos zamalo da ostanem bez palca leve ruke. Inace secem malom brusilicom od 125mm hirurski precizno i moje brusilice imaju stitnike. Letos u selo imao neku havariju i treba mi brusilica, kaze deda ima on da se ne brinem. Uzmem tu njegovu kopiju makitice i posto sam naviko na preciznost desnom rukom drzim brusilicu, prste leve ruke na komad, a palac na stitnik brusilice da ucentriram u delic milimetra. Oces, on skinuo stitnik i direkno palac na reznu plocu, ali sreca koristim zastitne rukavice, pa kad poce da cepa imao sam vreme da se trgnem i prodjem sa manjom posekotinom.

Tako sam i ja zakacio malo kaziprst.Na maloj skinut stitnik.Ugasio bruslicu i mahinalno ispruzio prst i po zglobu prsta.Sva serca bila je ploca za brusenje, nisu bile za rezeanje jos kupujem obicno tanke.

Kronflex uzimamo i dobre su.Jednu bosh malu cu baciti vibrira ko luda brusalica.

Kakve su neke kroneflex ? Cini mi se da te uzimam .
2012. cini mi se popadaju plastenici Stocu i Capljini od snijega... Potrosili smo preko 200kom reznih ploca 230mm, samo jedna nije bila fino centrirana...
Od tada njih koristim nije bilo primjedbi...
Scorpion je isto solidan, dok sam s pferd.om nezadovoljan...

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Danas uzmem pistolj da nesto ofarbam kad krenula rdja gde se stavlja posuda za boju, pistolj je inace bio u spajzu u kuci (bas sam ga zbog toga stavio u kucu). Da li ce me ta rdja je*avati farbu pri farbanju ili da ostavim tako kako jeste.

Nazad
Vrh