Alati i radionice

Pre izvesnog vremena sam kupio čekić gde je jedna strana imala plastiku a druga je bila bez ičega.
Sada smo ga namestili od alukinijuma i mesinga.

Ovaj tangov radapciger je kupljen za male pare sa krivom špinglom .Napravljena je nova ,
sada je dobar.

Sad me ova poslednja Kirajeva slika (tj. cevasti ključ na njoj) podsetila da odavno hoću da pitam da li je moguće popraviti cevasti ključ kome je na jednom delu otpalo parče, parče je na šestougaonom delu koje se nabija na šraf. Reč je o Hazetovom cevastom ključu istom kao kod Kiraja na slici, 30-32 kome je otpalo parče na 32 strani. Parče imam i kad se stavi na mesto idealno se uklapa, tj nije se ništa okrunilo. Ja sam mislio da napravim neku čauru u minusu i da je ugrejanu navučem tako da stisne parče na mestu gde se odlomilo, ali mi je majstor koji mi je radio generalnu rekao da to ne vredi i da će čaura (karika) pući odmah kad se optereti ključ. Ima li tu rešenja ili da zaboravim 32 stranu i koristim samo 30 stranu?

edit: Evo, poslužio sam se Kirajevom slikom (nadam se da se Kiraj neće ljutiti) da skiciram gde je otpalo parče.

Poslednja izmena:
Ići će sa čaurom isprobano!!!!
Do duše ja sam je zavario
Gedora 1" prihvat 85mm osmougaona koristi se za maticu prednjeg točka na SCANIA leševima, košta oko 100e
Sila stezanja 110kg
Naravoučenije cev 3m i odvrneš, jbg piće gedora ja od beton otresao gedoru zavarim ali sam se plašio da opet otresem od beton
Nadjem neku cev malo u minusu a 6mm zid usijam nabijem i povarim
Jbg negde je u kurvanju ne mogu slikati

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Malo sam pojačao alat u radionici, jači sam za co2 aparat i mali inverter, na drugoj slici se vidi iza i miletov od 205 ovaj moj je 175,vrlo pozitivno iskustvo, posle tri godine, dva para kablova, i 4 ili 5 klešta, aparat i dalje radi kao sat, moj je malo slabiji, al za ono što meni treba i više nego dovoljan, i ovako će mile uglavnom raditi sa njima..

Очекујући да у "Лидлу" на рафове изнесу трачну брусилицу, налетим у њиховом "флајеру" на ударни одвијач, ал' на кабл и то све од 11. октобра за пет 'иљада.

Ево упоредни тест таквог одвијача са батеријским сабратом из "Лидла".

Ja imam taj njihov na kabal, nije los za odvrtanje, za zavrtanje slab, al po meni ako razvlacis kabal da bi nesto zavrnuo i odvrnuo nije posao...nije za vece srafove a za manje da ga nosas tezak

Ja sam imao na kabl womax 300Nm dobro me sluzio zadovoljan sam bio i sa snagom ali glavni problem meni nije bio kabl vec njegov gabarit dosta je dugacak u ne moze da pridje na vecinu mesta koja su meni potrebna pa sam ga prodao i kupio pneumatski. Bateriski isto zbog gabarita nisam razmatrao za neki profi nisam hteo da puknem velike pare a ovi jeftiniji sa BL motorima puni su oglasi sa neispravnom elektronikom.

Skoro sam odvijao tocak na zmaj beracu.To je zapeklo muski.

Pneumatski odvijac odvio 3 kom navoj na maticima i brezonima kaput na vrhovima.Bas se pomucio ali je odvio_Ove ostale lagano odvio.

Malo je falilo da zamenim crevo sa unutrasnjim precnikom od 13 mm da vidimo pun potencijal.

Volim da kupim alat kada je kompletan a neće da radi.Još kada je prodavac spreman da popusti ......eto trgovine .Brusilica je lepo očuvana sa originalnim kablom ,što se retko nalazi.

Posle malo čačkanja i probe sa direktnom strujom došao sam do defekta ,prekidač nekada aktivira a nekada neće.Za sada sam ga nekoliko puta naprskao sa WD 40 i počeo je češće da "hvata".Kada krene ,ne staje .

Ja imam dve vrhunske Metabo brusilice stare kvalitetne proizvodnje-ne savremena prosečna, koje su imale fabričke greške na prekidačima.
To sam nešto prepravio i sada rade kao sat obe.
Mislim da za Bosch nije ni preterana investicija kupiti u ovlašćenom servisu original prekidač. Nebi trebalo biti (pre)skupo.
Ja sam za Makitinu šrafilicu, recimo, kupio original(made in Japan), četkice za 330 din u ovlašćenom servisu.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Kod vas cene bas niske, takva brusilica ovde ne bi bila ispod 25-30e a mozda i vise. Probaj rastaviti prekidac i zbrusiti kontakte vodenom smirglom, samo treba imati mirne ruke za to.

Mirosti, kad vec pomenu METABO i cetkice, da li znas gde ima da se kupe kvalitetne i da je neka normalna cena? Ja imam dve METABO brusilice i grljam s njima opasno, ali mi otac na jednoj zameni cetkice koje su bile originalne i dosta dobre i sad ove nove za kratko vreme dosle do kraja.

Probaj videti sa ovlašćenim servisom za Metabo, valjda postoji u Srbiji, možda nije skupo, a morao bi biti kvalitet..
Iz mog iskustva loše četkice naprave skupu štetu, tako da tu netreba uzimati neproveren kvalitet..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Ne mogu da se setim al znam da nisu nesto skupe. Uzimao sam od ovlascenog uvoznika za metabo i evo traju bas dosta dugo. Imaju i signalizaciju za potrosenost

Kod vas cene bas niske, takva brusilica ovde ne bi bila ispod 25-30e a mozda i vise. Probaj rastaviti prekidac i zbrusiti kontakte vodenom smirglom, samo treba imati mirne ruke za to.
Nisu ni ovde jeftine ali kada uzmeš da je probaš a ona ne radi ?????
Ako ne proradi ,probaću da rastavim prekidač .Rastavio sam dosta prekidača ,uglavnom uspešno ali ovakav do sada nisam rastavljao.Malopre sam je probao ,od 10 pokušaja 8 je odmah uhvatila .

ALi za 800din se ne bi ljutio da ne radi, sam kabal i ta matica za stezanje ploca vrede vise od 800din. Po ovim cenama koje vecina forumasa objavljuje mogu slobodno reci da je kod vas alat skoro dzaba. Retko naletim na neku aku busilicu ovde a da joj nije dusa izvadjena, vecinu takvog alata pokupe u njemackoj kao smece i ovde ih prodaju kao prvoklasan alat. Ima ih koji se ni ne potrude da sloze elektricni alat nego samo pobacaju na gomilu, a kad pitas kakvo je samo govore kako je to prvoklasna roba i kako je neka baba kupila veliku brusilicu od 230mm da brusi sebi pete navece...

Nazad
Vrh