Alati i radionice

U Okovu ima BL udarni aku odvijač, De Walt, 18 V, 950 Nm, 1/2" prihvat, cijena "sitnica", ali džiberska fora sa prodajom. Prodaje se bez baterije i punjača za 320€, a set 2 baterije od 5Ah i punjač su još 280€, znači 600€, proizvedeno u SAD. Pitam prodavca u čemu je fora sa odvojenom prodajom, kaže sada ide tako jer se svi prebacuju da im bateriju za sve modele budu kompaktibilne, nebitni parametri.

1. A zašto ne filter posle orbitrola?
2. Treba proveriti koliki pritisak je dozvoljen na T vodu razvodnika.
Pa imam sada filter u rezervoaru, na povratu, ali bih hteo da se osiguram zbog orbitrola da ne uleti neka prljavstina od razvodnika kada se kace i skidaju prikljuci... a za t vod valjda ne bi trebalo da bude problema, tu ulje samo slobodno prolazi...

Podsjeti me na zanimljivu pricu o matricnim stampacima koji su kostali novi 50e a mogli 5 stranica da odstampaju i isprazni se kertridz a novi npr 70e . Kako ih je dobio jedan Amer na sudu je zanimljivo

Što se tih Aku odvrtača tiče super su!!
Još uvek nisam kupio jer mi ne ulivaju poverenje, i ako uzmem biće neki tipa womax koji može da posluži, a za nešto tipa 500_1000e ne pada mi na pamet, a gde toliko žurim?????
I ne koristim to svaki dan!!
Za u radionici tu je pneumatski 1/2" i elektro 3/4"
Za teren SLANINA

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Pa imam sada filter u rezervoaru, na povratu, ali bih hteo da se osiguram zbog orbitrola da ne uleti neka prljavstina od razvodnika kada se kace i skidaju prikljuci... a za t vod valjda ne bi trebalo da bude problema, tu ulje samo slobodno prolazi...
Ali ti imaš orbitrol na T vodu i kada motaš postoji pritisak u T vodu. Kod običnih sekcijskih razvodnika max pritisak u povratnom vodu je 30-50 bari. E sad šta se desi kada je taj pritisak veću od propisanog, nemam pojma.

Tuzio ih za prevaru i uzeo nekog skupog advokata . Oni kazu niste prvi , nista mi nismo prevarili . I kad su vec mislili da nemogu dokazati ovi pokazu u opisu da pise brzina stampanja npr 20 stranica u minuti , a to je nemoguce sa novim stampacem.

Ali ti imaš orbitrol na T vodu i kada motaš postoji pritisak u T vodu. Kod običnih sekcijskih razvodnika max pritisak u povratnom vodu je 30-50 bari. E sad šta se desi kada je taj pritisak veću od propisanog, nemam pojma.
Morao sad da izadjem napolje da vidim, razvodnik ima jos jedan izlaz, sa oznakom N , nesto neutral verovatno, kada se on koristi? odnosno da li ima neku drugaciju namenu od T voda...

Izlaz N je obično zaštopan ali je unutra spojen sa T izlazom. N služi da se iza razvodnika doda još jedan razvodnik, ali u tom slučaju na N treba da se doda neki poseban šuplji šraf koji odvoji N od T izlaza, tako da sada ulje u neutralnom položaju svih sekcija izlazi na N umesto da se vraća u rezervoar preko T. Ako bi ti ovo uradio mogao bi da dodaš orbitrol na N izlaz ali je problem što na njemu nema pritiska ako aktiviraš neku sekciju na razvodniku.

A kada se koristi sekcija ona ulje vraca na T, pored toga sto je da kazem aktiviran N izlaz sa tim namenskim vijkom? Ako bi tako radilo onda nema potrebe za jos jednim filterom u sistemu, samo bi orbitrol ostajao bez napajanja kada se koristi sekcija... stavicu ja to na T izlaz na kraju koliko vidim, bice valjda ok...

Mozda nekog jos zanima u vezi odvijaca i aku masina

Ja sam uzeo makitu jer mi je servis 10 km dalje i popravlja u rekordnom roku. Izgorio sam baterijsku busilicu , onu sa pola metra ruckom sa strane , najjacu sa obicnim motorom , busio 10mm plocevine sa 13mm tupim svrdlom zaglavio dosta puta ,na silu sirio rupe i normalno kad se pregrijala samo se zapalila , bez da je rekao A serviser je popravio jos pitao da li je i baterija citava jer imam pravo i nju da mjenjam , nije me kostalo nista , zato je i popularna ovdje jer daju stvarnu garanciju.

Znam firmu koja kupuje samo makita impakt drivere i to samo za japansko trziste , koriste ih svaki dan i radni vijek im je 3 godine , dobavljac makite za hr im te nabavi jer kupuju vece kolicine ali su skuplje. Druge su boje nego za ostala trzista.
Mislim da su ljubicaste boje, neki amer je testirao japansku makitu i nije bilo neke velike razlike u odnosu na ovu plavu.

Ja sam uzeo letos Kzubr udarni odvijac i prezadovoljan sam. Radio sam na Tari sa njim,ceo dan stezao stubove sa srafovima 200×17 i 200×19mm,bateriju nema sanse za dan da isprazni. Sad ga koristim i za mehanizaciju,srafove do 16mm(24 kljuc) odvije bez problema, tockove popustim jedan krug i posle sa njim. Spasava,odlicna naprava,a svega 10000.00 din

Ja sam uzeo letos Kzubr udarni odvijac i prezadovoljan sam. Radio sam na Tari sa njim,ceo dan stezao stubove sa srafovima 200×17 i 200×19mm,bateriju nema sanse za dan da isprazni. Sad ga koristim i za mehanizaciju,srafove do 16mm(24 kljuc) odvije bez problema, tockove popustim jedan krug i posle sa njim. Spasava,odlicna naprava,a svega 10000.00 din
Na nekom otpadu sam gledao kako ga garavi krljaju i bacaju, izivljavaju se, sluzi ih samo tako a ko zna kad je kupljen.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Majstor koji mi je stelovao co2 parkside aparat kad vario prosle godine u radionici slucajno osteti vizir majstoru-radniku koji je radio kod njega koji nije hteo da je uzme u ruke vise i morao covek da naruci novu a ovu zadrzao i kupio joj ekran za 60e. Kad sam video cenu pao sam na teme. Arkadije,da te sluzi dugo,dobra investicija i pametna! Koliko para i gde?

Ne zna cigan nista da ceni,a kad treba nesto da plati,kupi ,''e brate moze to malo jeftinije'',''staaa,cak toliko kosta?,kuravle madavle !!'',''daj mi brate na rate ti platim sve na vreme,majke mi''....
@Rasheed91 https://www.sualati.com/Optrel-auto...vegaview-25-1006600/proizvod/11134#detaljnije

Nece ni stici kako se meni cini.Ja bio danas prolazio pored tih aparata za varenje,u Zr Lidl,ima citava paleta.

Nazad
Vrh