Alati i radionice

SU alati imaju nekoliko nivoa kvaliteta, a ja sam prilično zadovoljan bio i sa King Tony, profi serija.
Mislim da je tu moguće naći zadovoljavajući kvalitet za normalne pare.
Pregledaj malo sajt, pa ih kontaktiraj, imaju isporuku širom Srbije svojim kombijima, znači moguće je da to vidiš i opipaš pa tek platiš.
Ja bih što se tiče tih nasadnih ključeva najradije uzeo Čikago pneumatic.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Bahco,vigor,unior,festa zavisi koliko je dubok dzep,ja imam da kazem 30 posto dobrih,kvalitetnih a ostalo je š klasa jer nemam potrebe za skupim,ne cimam ih svaki dan

USAG ima extra kvalitetne alate, ne znam dostupnost kod nas na Balkanu, znam da mi na brodovima dobijamo u preko 90% slučajeva USAG alate, njihovi nasadni ključevi su nerealno jaki, jedini polomljeni koji sam vidio je bio adapter 3/4" na 1" i to zato što je bio dodat T nastavak i na njega 2m cijevi da služi kao poluga, neki kreten se pravio pametan. Inače su besprekorni.

Ja sam u zadnji 10 godina kupio samo 2 kljuca, jednu 13-ku obicnu jer se one nenormalno gube i jednu 13-ku sa krckalicom u sebi. Sve ostale kljuceve je cale pokupovao i dobio jos pre rata, vecinom je unior ili gedora. Kad sam kupio pneumatski pistolj imao sam u planu set kovanih nasadnih kljuceva, medjutim stari obicni nasadni kljucevi od gedore se jos drze (y).

Ja sam za udarni odvijac kupio set dubokih nasadnih kljuceva GEKO. Povoljni su bili, mislim oko 3500 rsd. Koristio sam od najmanjeg do najveceg i na udarnom odvijacu od 600 Nm svi izdrzavaju.

Glasam za USAG imam par komada alata od njih vrh!!!
Njihov zglob za udarne alate 1/2" oko 5000 din za profi upotrebu mislim da je odlicna cena. Geko, Asta i ostali Kinezi, Poljaci od 10e dobri za povremenu upotrebu. Zanimljivo da je Uniorov zglob skuplji od USAG a

Poslednja izmena:
Којом електродом наварити раонике?Моји стари раоници су били наварени то се сија као сребро а раоник зарђа,и буквално се оштри док пролази кроз земљу.
Ja sam navarivao klinove teske drljace sa EZ abra 60 a ima i EZ650 ovdje , ove prve me izasle oko 27E kutija od 4kg, to su elektrode za navarivanje(jako puno sljake) i mogu se vuci samo ravno , nema njihanja , i samo jedan sloj , jako tvrda , ako ide 2 ili vise slojeva onda mora ispod krom elektroda koja je nekoliko puta skuplja od ove ,onda je neisplativo za poljoprivredu.
A ovo sto prodaje Cantavir je drugi postupak navarivanja i drugi materijal. Ovakav tip elektrode koriste za raonike u Njemackoj jer oni navaruju sa kontra strane(navaruju ispod ostrice a ne na ostricu) od ovih sto mozes kupiti lokalno. recimo Cantavir.

Upravo tu i jeste jadac, po recima servisera elektronika na ovom odvijacu je spojena sa statorom motora, prekidacem i delom gde se baterija spaja za uredjaj, sve zaliveno i iz komada, nema otvaranja, nema popravke i nema isplativosti.
I rekao mi je i to da na tom odvijacu samo elektronika i moze da crkne, mehanika nikad.
Pazi koja slucajnost.
Vulkanizer koji mi radi sve sto se guma tice je imao problem sa Milvokijem.
Kupi ga je novog,doneo mu je neko iz Nemacke i ubrzo se javio problem sa baterijama,slao je u servise i posle popravke masina nije radila 2 dana.
Na kraju mu je resio neki nas lokalni samouki elektricar kojeg mi zovemo majstor Tesla.
Uglavnom,problem je bio u onim trakama na bateriji,pucale su i gubile kontakt,cim krene da odvija ili zavija,od vibracije izgubi kontakt i odmah registruje kao praznu bateriju.
.
Na kraju je sve presao lemilicom i resio problem,a posle je cuo od nekog da je cela jedna serija napravljena sa takvim baterijama.

Ja sam za udarni odvijac kupio set dubokih nasadnih kljuceva GEKO. Povoljni su bili, mislim oko 3500 rsd. Koristio sam od najmanjeg do najveceg i na udarnom odvijacu od 600 Nm svi izdrzavaju.
Mozes li da objavis link od seta nasadnih kljuceva? Taj GEKO ima svasta ponesto, juce naletim na njihovu pumpu za naftu za 40e. Samo ne pise na njoj koliko visoko moze da povuce i da dize tecnost, mada koliko sam video na svakoj ambalazi pise drugacije a pumpa ista.

Pazi koja slucajnost.
Vulkanizer koji mi radi sve sto se guma tice je imao problem sa Milvokijem.
Kupi ga je novog,doneo mu je neko iz Nemacke i ubrzo se javio problem sa baterijama,slao je u servise i posle popravke masina nije radila 2 dana.
Na kraju mu je resio neki nas lokalni samouki elektricar kojeg mi zovemo majstor Tesla.
Uglavnom,problem je bio u onim trakama na bateriji,pucale su i gubile kontakt,cim krene da odvija ili zavija,od vibracije izgubi kontakt i odmah registruje kao praznu bateriju.
.
Na kraju je sve presao lemilicom i resio problem,a posle je cuo od nekog da je cela jedna serija napravljena sa takvim baterijama.
I moj uredjaj je stigao iz nemacke i potpuno ista stvar se desava, samo su meni u vise servisa rekli da nista ne mogu da urade, ni za baterije a ni za sam pistolj, savet svih je bio da ga bacim i kupim drugi.

Ja imam ovakvu mašinu koja je u kvaru, i za koju elektronika(priključak baterije sa elektronskom pločom i stator sa svojom pločom) košta oko 200€.
Nemože ništa posebno da se zameni.
Milwokie je u istoj grupaciji sa AEG i nije mi jasno da ne nude bar ponudu za taj elektronski deo.
Bilo bi stvvarno čudo da majstor tesla uspe ovo popraviti. Odmah bi imao i mene za mušteriju.

Nazad
Vrh