Alati i radionice

Vidi Nebojša, moje iskustvo sa brushless mašinama je vrlo loše. Imaju toliko osetljive elektronike da verovatno iz tog razloga nema šanse da se ne pokvare.
Ispada da stari dobri motori sa četkicama izdržavaju puno duže.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Vidi Nebojša, moje iskustvo sa brushless mašinama je vrlo loše. Imaju toliko osetljive elektronike da verovatno iz tog razloga nema šanse da se ne pokvare.
Ispada da stari dobri motori sa četkicama izdržavaju puno duže.

Upravo tu i jeste jadac, po recima servisera elektronika na ovom odvijacu je spojena sa statorom motora, prekidacem i delom gde se baterija spaja za uredjaj, sve zaliveno i iz komada, nema otvaranja, nema popravke i nema isplativosti.
I rekao mi je i to da na tom odvijacu samo elektronika i moze da crkne, mehanika nikad.

Pre Milvokija imao sam Hilti 7 godina, radio je svo vreme a da jednom zastucao nije, al mana mu je 400nm,nema jaci.
99% ce opet biti Milvoki iz razloga brutalne snage, jednostavno nije uporediv ni sa cim sto sam probao a probao sam dosta i akumulatorskih, pneumatski i elektricnih odvijaca,samo ovaj put valjda necu natrcati na taj jedan u milion.
A Makita DTW1001 ili DTW1002, ja ih gledam vec duze vreme cenim da su pristupacnije za popravku u slucaju nekog problema a i baterija ima na svakom koraku.

A Makita DTW1001 ili DTW1002, ja ih gledam vec duze vreme cenim da su pristupacnije za popravku u slucaju nekog problema a i baterija ima na svakom koraku.
Par puta sam probavao makitine odvijace ali nisam radio sa njima neki duzi period da bi mogao da kazem ni dobro ni lose.
Hiltijem sam bio odusevljen i zamenjen je samo iz razloga manjka snage.
Probacemo opet Amerikanca poreklom iz Kine pa cemo videti.

Tako je. Ona moja mala Makita je BL, i njena elektronika košta oko 180€ što je suludo. Mašina jeste moćna ali kvar uvek visi kao lako moguć.
Sa druge strane, onaj Aeg i stari Hitachi imaju samo jak motor četkaš i dve žice sa baterije. Ako rotor motora izgori, svaki vikler ga namota za 30€.
Aeg mi čak lepo radi i na akumulator, tako da točkove na autu odvijem i napajanjem sa upaljača..

Tako je. Ona moja mala Makita je BL, i njena elektronika košta oko 180€ što je suludo. Mašina jeste moćna ali kvar uvek visi kao lako moguć.
Sa druge strane, onaj Aeg i stari Hitachi imaju samo jak motor četkaš i dve žice sa baterije. Ako rotor motora izgori, svaki vikler ga namota za 30€.
Aeg mi čak lepo radi i na akumulator, tako da točkove na autu odvijem i napajanjem sa upaljača..

Po meni iskomolikovano je sve previse.
Eeee sad dal to tako mora ili je opet neka fora da bi se opravdale tolike cene bog sveti zna, gledam masine (busilica, brulilice) iz sedamdesetih rade jos i ne znaju da stanu a ova nova djubrad bude odlicno ako prebace garanciju.

Neku su caku napravili kod BL motora, jer ona statorska elektronika daje neke impulse pa se na taj način i ostvaruje taj ogromni moment.
Ja imam i jednu AEG brushless šrafilicu vrhunsku kojoj je riknula ta statorska elektronika i mogu je baciti.

Par puta sam probavao makitine odvijace ali nisam radio sa njima neki duzi period da bi mogao da kazem ni dobro ni lose.
Hiltijem sam bio odusevljen i zamenjen je samo iz razloga manjka snage.
Probacemo opet Amerikanca poreklom iz Kine pa cemo videti.
Na netu se moze dosta postova naci da se zale na milvoki da otkazuju dosta cesto prije vremena. Jedna teorija jeste da otkazuju prije vremena jer su napumpane vise nego sto baterije mogu da izdrze, da budu jace od konkurencije tih 10-15%.

Imam nekoliko makita udarnih odvijaca svi BL ali kako ne upotrebljavam bas nesto previse cesto jos nijedna nije krepala. U ludilu kupio i onu uljnu malu(1/4 cola) jer bilo neko ciscenje skladista(niko ih ne kupuje) pa tih nekoliko komada prodali za 1/4 njene normalne cijene.

Ja imam neki stari Dewalt, na NiMH baterije. Dosta je težak, i nezgrapan zbog velike baterije, a verovatno i baterije nisu u baš top stanju. Kad sam probao sa njim da odvrnem šrafove sa travezni na rusu nije mogao. Majstor koji mi je radio traktor ima neki Chicago Pneumatic sa brushless motorom, i on je te šrafove iz cuga odvrnuo.

I meni je krenulo kupio vagu da merim seme za setvu
71e2d54c71c50c0e80acad352b55f299.jpg

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Ал' је боље одма' да размериш квотере, пола и грам, да имаш коме затреба.

:ROFLMAO:

Hahaha ma ovo je za psenicu samo nisam ja taki covek

Ma znam ja da ti nisi covek da prodajes pola grama gram, za to su one male zlatarske. Ove su za vece kolicine:haha::haha::haha:.

Hahaha ma za vise namensku upotrebu,moze i kao ukras da sluzi

Nazad
Vrh