Alati i radionice

Mozda nekih 8mm da valja posle toga tesko da to moze biti dobar var,i to nesto sitnije.Meni se oni svidjaju za debljine do 3mm, leti se pokaze koji valja
Taman do 8mm mi i treba, za sve preko nosim ujaku i dedi kao sto sam rekao.

Sad gledam kod nas u Bih kzubr 400a co2 za 30e skuplji, a ona pneumatska mazalica od 12kg skuplja za cak 50e majku li im.

Pitanje za iskusnije, mag u V savu ili brajf kad se napravi, ovih 180A koju max debljinu mogu zavarivati??
Do koje debljine si ti zavarivao sa njim? Po mom misljenju moze 12mm sigurno, mozda i 15 mm na taj nacin. Nisam probao, ali logicno radis popunu i ides iz vise prolaza tako da debljina lima nije toliko bitna jer odjednom svakako ne moze da se zavari.

Evo recenzija.Izgleda da valja.Bacio me je u razmisljanje.Covek radi recenzije Parkside alata i mislim da je realan.
Imam onaj aparat sa punjenom zicom i meni se pokazao ok.

Ja sam taj drug član što radi recenzije Simpa aparatić skroz. Uglavnom sam u videu sve rekao. Sa 2.5mm mislim da može da gura do ludila i nazad. 3.25 sam nadovezao 5 komada odmah nakon sprženih 16 komada 2.5mm elektroda i nije se gasio ni jednom. Veći problem je mali prečnik kablova koji se greju ali ne izgoreše na testu pa ko voli nek menja ako smeta u radu. Mislio sam da će biti bez veze jer su ljudi kukali na prethodne verzije. Ovu ili su sredili ili na mom nije radio senzor za pregrevanje Šalu na stranu za hobi, po kući, bravarija, montaža... Skroz OK. Završio je odmah kod drugara koji čim je video kako radi odmah želeo da ga ima. Meni nije trebao da ga ostavim sebi jer imam esab inverter. Eto toliko

Ima neko iskustva sa ovim kompresorima?
Нема личних искустава, али их вазда виђам по огласим и понудама којекаквих продавница. Ја бих рекао да је то стандардна кинеска конфекција коју фарбају у милион боја и шљапају етикете по вољи, али нешто и нисам чуо да се људи нешто жале на њих.

Нема личних искустава, али их вазда виђам по огласим и понудама којекаквих продавница. Ја бих рекао да је то стандардна кинеска конфекција коју фарбају у милион боја и шљапају етикете по вољи, али нешто и нисам чуо да се људи нешто жале на њих.
Koliko sam cuo vecina kompresora se pravi kod jednog tipa i svi skoro kupuju od njega, samo stavljaju svoje naljepnice.

U zadnje vreme sam video da kod nas restauriraju stare trudbenik doboj kompresore, ali je pitanje koliko ce trajati. Svi oni navedu da su mijenjane karike i sve te zezalice ali kako da znas je li menjano kada ne vidis svojim ocima, a i otkako sam video kako eksplodira obicna boca od zraka nisam neki fan polovnih kompresora. Ovi trudbenici su bili neunistivi kako vecina govori, ali ih je mozda i vreme pojelo.

Koliko sam cuo vecina kompresora se pravi kod jednog tipa i svi skoro kupuju od njega, samo stavljaju svoje naljepnice.

U zadnje vreme sam video da kod nas restauriraju stare trudbenik doboj kompresore, ali je pitanje koliko ce trajati. Svi oni navedu da su mijenjane karike i sve te zezalice ali kako da znas je li menjano kada ne vidis svojim ocima, a i otkako sam video kako eksplodira obicna boca od zraka nisam neki fan polovnih kompresora. Ovi trudbenici su bili neunistivi kako vecina govori, ali ih je mozda i vreme pojelo.
Tih kompresora i dan danas ima sto sljakaju bez greske, preko 40 god.
Sa privim karikama....
Imam jedan takav, ako budem mogao da nadjem karike za njega bice super, malo je usporio...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ja imam dobojski nf2010, boca mislim 800 lit. Od 0 do 10 bara 6 min, od 6-10 1 minut i 40 sekundi. Skoro sam mu menjao 2 koncentricna ventila, zamena staro za remontovano je 8000din kom
Delovi jesu malo skuplji, ima jedna firma kod plavog mosta koja radi od 1980 samo dobojske, ja sam odusevljen kako rade i sta sve imaju od delova.
Kod njih je cena kompletnog remonta za nf2010 od 3 do 3500 eur
Ako se nadje ocuvan dobojski i ako mu se redovno menja ulje radice on jos 20 god do sledeceg otvaranja glave.
TAko da se za male pare moze kupiti samo lomina u koju treba spucati dosta para
Imam abaca 50 lit za teren, 3 godine od kako sam ga kupio, ne radi on nesto preterano, ali zadnjih godinu dana je mnogo oslabio, dosta slabije gura.
Kvalitet novog abaca po meni nikakav u poredjenju sa dobojski, ali ti je samo moje misljenje

Znam mnogo ljudi koji koriste stare Dobojce, sljaka to, a stoji negde u cosku, zatrpan prasinom i paucinom..
Takvog kvaliteta nema vise.
Ja ako uspem samo naci karike bice top, mala boca, 60 l, od 0 do 8 radi 4-5 min.

Nema veze, ne moze biti 100 dukata.
Hvala ti na info, kad dobijem vremena razbucacu da vidim u kakvom su stanju.
Mala je i glava ali mislim da bi trebao malo brze da nagruva.

Tih kompresora i dan danas ima sto sljakaju bez greske, preko 40 god.
Sa privim karikama....
Imam jedan takav, ako budem mogao da nadjem karike za njega bice super, malo je usporio...

Ma znam ja da oni mogu godine i godine da izguraju ali sto bi ja placao vecu cenu za kompresor koji je navodno remontrovan, a mozda ga je samo prefarbao i zamenio jeftinije delove koji se na oko vide. Znaju oni da nalete za bagatelu kao "smece" iz radionice, samo sto to vecinom pokupuju preprodavci.

Nazad
Vrh