Alati i radionice

Ima li neko da je probao rad sa ovim ili sličnim kinezom (navodno prave ga u mađarskoj),potreban mi je prevashodno za CO2 zavarivanje limova na kombajnu i beraču mada bih nekada koristio i elektrodu zbog lakšeg prenošenja?

Isti takav sam sam uzeo pre oko 3 meseca za 390 eura nov, kod majstora koji se dugo godina bavi popravkama aparata za zavarivanje. Elektrode sam samo probao, rutilnu i bazičnu a sa 0,8 žicom i CO2 sam nešto i pravio sebi od kutija zida 2 mm i lima 1 mm.. Zadovoljan sam.

Sent from my 5024D using Tapatalk

Sada je oko 450€, nisam nigde našao jeftiniji ,znači dobro se pokazao kao CO2 ?
Za elektrodu imam trafo Končar od 250A na točkovima i invertor Helvi od 170A,problem su mi limovi do 1mm i plus na sve to nikad nisam vario sa CO2,trebaće dosta vežbe...
Ima li možda taj tvoj majstor još neki takav na prodaju?

Poslednja izmena:
Evo još malo hidraulike..
Pumpa za pretakanje pogonjena hidromotorom.. Spojnica sa gumenom zvezdom..
2cf3f295e8034c8a71502b8fb4307432.jpg
86a2f2df8e596038bcce70ae93f22491.jpg

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Ler gas... ostala jos rucka za ''daljinsku'' kontrolu i auto vracanje, bice tu i osovina u rudica da moze da se obori u horizontalni polozaj za transport.... bio je malo problem pri sklapanju klipa, od varenja ploce za cev, blage deformacije, pa je morala da padne pakistani dorada navoja na vodjici :osmeh: ...

I jos treba da se doradi sekira, da joj navarim produzetak sa gornje strane, da ide dobro u sirinu da tu razbije drvo, kad ga vec iscepa....

Poslednja izmena:
Jel neko ima ovako nesto,ili onaj malo slabiji model,jel odvijaju vece srafove tipa m30-32-38-40 ?.
Cene su razlicite,baterije kostaju kao svetog petra kajgana....neko je takodje spominjao kako se u inostranstvu mogu ovi alati kupiti za dosta manje novca,ili bar se ja tako neceg secam po citanju ovde na forumu...

@Kremator Ja mislio ti pravis neki hobi cepačić. Ekstra si ga odradio, izgleda dosta masivno. Slazem se za doradu sekire, ubrzava sam proces jer se ne moras je*avati da razdvojis drvo ako si sam.

@Arkadije Majstor @nebojsa100 ima takav slican odvijac i jos par clanova. On je isto slikao cene iz inostransta, bagatela. Gledao sam i snimak americke prodavnice alata, rucni alat(sarafcigeri, kljucevi itd.) im je skup u pm dok im je akumulatorski alat nenormalno jeftin. Set M12 busilica i srafilica samo 100 dolara....

Svaka cast Krematore. Jel bi valjalo da je sekira malo duza da uhvati celo ili skoro celo drvo? Ovako izgleda ostaju neprekinuta vlakna.
To i ja razmisljam isto, ali nekako dok sam pakovao, reko lakse ce da cepa ako je malo skratim, ali dobro sve to moze da se doradi, uglavnom zadovoljan sam kako to prakticno radi, malo sporije ali za moje potrebe full... ovo zadovoljstvo kosta oko 300e, ostavio sam mesta na konstrukciji da se eventualno kasnije doda pumpa i ostali elementi, ali to ako se nadju bas povoljno pa se i to dovrsi....

Ljudi Milwaukee odvijac je baba roga sto se snage tice, stvarno luda masina.
Eeeeee sad ima jedna mala zackoljica, nisam stigao da napisem jer sam bio u poslu, moj odvijac se upokojio posle nepune godine, prvo je crkla jedna baterija, posle sedam dana i druga i posle mesec dana i sama masina.
Svi servisi zvani i svi kazu isto, crkla neka elektronika u odvijacu, popravka apsolutno ne isplativa.

Za baterije su utvrdili da je fabricka greska, neka serija koja je imala gresku i priznali su garanciju iako je pistolj uzet preko a sto se pistolja tice pojeo vuk magarca.
Jedino sto su mi svi serviseri rekli je da ne mogu da veruju i da se to desava bukvalno jednom u milion komada, eeee sad jbg. sto je meni bas zapao taj milioniti😪

Ladno kod nas hiljadu eura za taj,sad vec ne najjaci odvijac njixov na baterije,a sve made in prc ,no opet za te pare to bas ne bi smelo da se desava.
@nebojsa100 Jel ces opet uzeti Milwaukee ,ili nesto drugo ?.

Evo mojih udarnih odvijača:
Laka i spretna Makita 280Nm
Koristim je i za samoresce pa čak i za bušenje..
2ce8cfa1980dfa38b460efd4f30d0baa.jpg

AEG od 360Nm, pojačan na po mojoj proceni 500-600 Nm ugradnjom motora od 28V sa Milwokija.
Ovo je proba sa starom NiCd baterijom od starog tipa Milvoki/AEG sa kojom sasvim pristojno radi.
Vidi se da zadnji poklopac nije prišao par mm, jer je motor nešto duži..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
df06bdd9a5c768e4ee076d7d172def85.jpg

Imam i ovaj hitači, od 650Nm, koji je prilično težak ali praktično neuništiv.
Slika nije moja nego sa neta.
86b5fbe373569c92e4d44f75f7ebeb8c.jpg

Poslednja izmena:
Ladno kod nas hiljadu eura za taj,sad vec ne najjaci odvijac njixov na baterije,a sve made in prc ,no opet za te pare to bas ne bi smelo da se desava.
@nebojsa100 Jel ces opet uzeti Milwaukee ,ili nesto drugo ?.
Pre Milvokija imao sam Hilti 7 godina, radio je svo vreme a da jednom zastucao nije, al mana mu je 400nm,nema jaci.
99% ce opet biti Milvoki iz razloga brutalne snage, jednostavno nije uporediv ni sa cim sto sam probao a probao sam dosta i akumulatorskih, pneumatski i elektricnih odvijaca,samo ovaj put valjda necu natrcati na taj jedan u milion.

@nebojsa100 Na ovaj sam mislio ,ovo im sad najjaci odvijac na baterije sa 1'' prihvatom.Uzmes ovo i ne mislis jel ce nesto odviti ili ne :D,ako neki sraf ne moze odviti ,onda ce ga slomiti xd.Onaj na linku gore sto sam postavio po njima odvija do 42mm matice,srafove,ovo verovatno do 50mm....

@nebojsa100 Na ovaj sam mislio ,ovo im sad najjaci odvijac na baterije sa 1'' prihvatom.Uzmes ovo i ne mislis jel ce nesto odviti ili ne :D,ako neki sraf ne moze odviti ,onda ce ga slomiti xd.Onaj na linku gore sto sam postavio po njima odvija do 42mm matice,srafove,ovo verovatno do 50mm....
Ovu zver nisam imao prilike da vidim, nesmem ni da zamislim sta radi..

Nazad
Vrh