Alati i radionice

Ne ne, ima par meseci kako sam naletio na njega. Mislim da je bio oko 200e.

Pitaću iskusnije kolege, danas nisam htio da dublje ulazim u diskusiju o tome, koja elektroda je najbolja za varenje pukotina na kašikama bagera?

Ne poznajem dovoljno bazične elektrode, a po meni polako bivaju i prevaziđene.
Kada imam da bezuslovno rešim neke situacije gde var mora biti potpuno pouzdan, a da nemam mogućnost da utvrdim koje materijale zavarujem, koristim elektrodu EU303. Dobra je i za navarivanje, vrhunski je zavarljiva sa raznim aparatima, lako dostupna za nabavku, itd..

Preporuka za 303-ku. Narocito pogodna za zavarivanje razlicitih materijala. Cenu ne znam jer ja to dobijam manje kolicine i koristim samo za neke bas bitne stvari. Iskreno ne bih znao ni da li je pandan toj utp 68 hh, ali je stvarno dobra.

Samo kazi bilo kom starom majstoru za "huweld 303". Sve ce ti biti jasno 🤣
A i slicna je dosta utp68hh
Obe ce zavrsiti posao al mozda i poskupe za taj posao

Juce uzeo creva i zaptivke za klip, trake vodilje i takozvani omegat, pitanje pri namestanju, gumica je rastegljiva i ona moze bez problema da se ubaci u kanal, ali spoljni prsten , jel treba da se zagreje ili jos nesto pa da se namesti?

Онако успут, од понедељка у "Линди" износе на рафове којекакве швајс-апарате: онај са пуњеном жицом 12 'иљада, мали инвертор 9, а мали трансформаторски 6.
Pitanje za iskusnije
Moze li taj "lindin" sa punjenom zicom da posluzi za kucne potrebe i varenje limova (cevi ,profila...) do 3-4mm debljine.

Ja zvao na nekoliko mesta za Jasic aparat neki koji mi se svideo zbog cene i specifikacija,nema nigde,na nekoliko mail-ova sto sam dobio od nekih online prodavnica gde sam takodje porucio,svi kazu kao tek za mesec-dva ce dobiti nove zalihe jasic aparata,navodno zbog korone brod koji prevozi svu tu robu (verovatno i milion druge robe) nije mogao krenuti ranije....Ja sam dosta izbirljiv inace kad nesto kupujem,mogao sam ja kupiti neki drugi aparat,ali ja hocu iskljucivo dc tig-mma masinu 180-200 ampera sa visokim OCV-om,hot start,anti stick bla bla ,sve te zezancije,a opet da bude jeftiniji :D.A sad gledao sinoc ,EWM pulsni DC mma-tig ,ali cena sitnica ,75 hiljada ....

Inace ovaj Jasic mi se svideo,ako neko zna neki sa slicnim specifikacijama,moze link.

Prvo kod njih,imaju svega 3-4 aparata ,tj modela na prodaju, a u oglasima 99 ....ista prica,brod stize za oko mesec dana :))).

Čisto da znate stvarno je problem sa dopremom kontejnera iz Kine. Moj drug se bavi uvozom. Čak i za mene ubacio neke pakerice u jedan, putuje ko iz Kine 😃😃😃.

Da li neko zna za sta je ovaj kljucic, dobio sam ga uz pistolj za farbanje. Jedino gde sam vidio da pasuje je na saraf iza dizne gde prolazi igla.
1399a91fa42c27d21a790edd50dac3a8.jpg

Poslano sa mog SM-A415F koristeći Tapatalk

Je se nesto podesava na taj saraf ili samo sluzi za rastavljanje?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh