Kremator
Član
Posteno da ti kazem plave 3.25
, moram da pogledam kuci tacnu oznaku.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nemoj opsirnije ko boga te molimOvo sto je rekao gosn Matic je najbolja varijanta,nema ciscenja vara, nema muke,co2 ne prodire dubinski mnogo ali je mnogo bolji var i lakse se radi a i ne radi se na sasiji plocevinama pa da treba prodiranje duboko. Bitno je i da se nadje zica u kvalitetu za tako nesto,tj da je zilav var i da ne puca pri opterecenjima ali u svakom slucaju javice se i neko strucniji pa ce lepo objasniti,trenutno radim nemam dovoljno vremena da kucam,kad stignem kasnije napisacu malo opsirnije,pozdrav svima.p.s. dosta o tome ima na youtube za one koji ne poznaju dovoljno strane jezike moze da posluzi i ac kriger za osnovno mada on je covek placen da hvali beler potrosni materijal koji je malo jaci sa cenama![]()
vise koristim co2 ali mislim da elektroda daje jaci varCO2 od min.200 ampera i Bog da te vidi.
Trebao bi da bude toplovaljani to celik,on ima elasticnost vecu od klasicnog valjanog,jer pri toplom valjanju dolazi do sabijanja matarijala i bolje kompaktnosti dok kod hladnovaljanog dolazi do peglanja do odredjene temperarure i debljine a posle dolazi i do pucanja i krtosti materijala. Jel' ti taj profil sa unutrasnje stranje ima ravnu ivicu pod 90 stepeni ili blago ovalnu?Mislim da je 10mm,U profil je u pitanju,znaci neki obicni celik po meni.
Postoji toplovaljani čelik (lim) i hladnovaljani čelik u različitim kvalitetima i sa različitim svojstvima i namenama. S235 , S275, S 355 i DD11 kod toplovaljanih najprisutniji na našem tržištu i debljinama od 1.2 do preko 200 mm. Hladnovaljani (DC01-03) u Srbiji možete naći uglavnom do 4 mm debljine, preko toga teško da ga ima ovde.Trebao bi da bude toplovaljani to celik,on ima elasticnost vecu od klasicnog valjanog,jer pri toplom valjanju dolazi do sabijanja matarijala i bolje kompaktnosti dok kod hladnovaljanog dolazi do peglanja do odredjene temperarure i debljine a posle dolazi i do pucanja i krtosti materijala. Jel' ti taj profil sa unutrasnje stranje ima ravnu ivicu pod 90 stepeni ili blago ovalnu?