Alati i radionice

Na hladnovaljani sam mislio a napisao ,,klasicnovaljani,,,zurio sam bio sam na poslu okeuzen sa kolegama i nisam cuo svoje misli😂😂😂. Uglavnom ovo Ste manje-vise napisali 100% tacno napisali,tako je radila nasa zelezara u tim kvalitetima za fabrike limove i celike

Jedno pitanje ako neko zna u vezi ove elektrode 7018.Znam da postoje te elektrode koje se samo mogu variti sa DC aparatima za varenje(tig-rel),ali ima i ovih sa AC ,to bi bili klasicni rel aparati,i mislim vecina drugih.Uglavnom,jel aparat mora da ima mogucnost promenu polova ,masa na plus,elektroda na minus ,ili ostaje klasicno masa minus,elektroda plus ?.

Na svakoj ambalaži elektrode stoje uputstva za primenu, kao i potrebnu opremu. Najsigurnije je pratiti uputstva proizvođača.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Koji sam ja baksuz to je nevidjeno. Naletim sinoc na co2 aparat od 200a za 125e, danas sam mislio da nazovem coveka i verovatno da uzmem. Kad ono prodan. Ne bi me cudilo da ga vidim za par dana u oglasima za 300e...

,,ocv,,znaci ,,open circuit voltage,, i to bi trebalo da znaci voltaza izmedju elektrode i onoga sto se vari i/ili uzemljenja kad proces varenja nije u toku.(napon) Ocv radi na slican sistem hot starta,tj vislji ,,ocv,, bolje ,,pali,,elektrodu i odrzava se bolji luk.Masine koje imaju na sebi na tablici 50v oznaku ce imati vise problema pri uspostavljanju luka ali ce variti i obratno.Starije monofazne masine sa transformatorom obicno imaju 40-45v i sa njima moze da se rade ,,general-purpose,, sto se kaze elektrode dok vec imaju problema sa elektrodama sa manjim procentom vodonika,sa legiranim elektrodama itd. Trebalo bi da Mozete da radite sa vecinom predlozenih elektroda

Znam za OCV,a posto je moja masina stara sa transformatorom,izgleda da ima tu oko 40v ocv.No kupicu par elektroda pa cu probati kako radi sa njima.

Imam neki infracrveni termometar koji jako brzo istroši bateriju, onu malu kockastu od 9V. Dok je baterija nova dobro meri (bar mislim), a čim malo opadne napon baterije jako greši u merenjima, a ubrzo se i potpuno ugasi jer se baterija skroz isprazni. Problem je što se to desi već nakon nekih 20tak merenja. Po meni to nije normalno i mislim da je faličan termometar, ali bih ipak zamolio nekog ko ima sličan termometar da mi napiše koliko mu traje baterija (za slučaj da u prodavnici gde uzimam baterije imaju rđavu seriju). Ne znam kako se termometar ponašao kad je bio nov, nisam ga kupio novog.

Имам ја неки сиво-плави, наручен пре неколико година на "Алиекспресу", са све осветљењем дисплеја и ласерским маркером. Добио сам га без батерије и њу сам тада накнадно купио, мислим да је "Вартина" 9-волтна. Није да мерим њиме често, али од тада до сада сам направио мнооооого више мерења од тих двадесетак мерења и батерија је и даље ОК, а некакве чудне резултате у мерењима нисам приметио.

Ja imam od Parkside taj termometar,ne trosi bateriju brzo ,ali nesto i nije precizan po meni,nzm kako to proveriti tacnije.

Онако успут, од понедељка у "Линди" износе на рафове којекакве швајс-апарате: онај са пуњеном жицом 12 'иљада, мали инвертор 9, а мали трансформаторски 6.

Cetvrtak.Koji ce vam to,male su jako amperaze,a nema ni detaljnu specifikaciju na sajtu,koja je intermitenca ,itd.Ja mislim mozda ovo,ili nesto slicno, kupiti da mi zameni moj rel ,treba mi nesto malo i lako,dosta mi ovog transformatorskog olova od aparata.

Ко каже да конкретно Барбули и мени треба? Запало ми у око да у каталогу иде један апарат за другим, само им још фали да имају и опрему за аутогено заваривање, па рек'о да пријавим овде...

Meni je zapao za oko onaj multi funkcionalni aparat, ima tig,mig i mma. Znam da nije neki kvalitet ali simpatican aparatic.

Nazad
Vrh