Alati i radionice

Koji model te stapne motorke imas i kako si zadovoljan ?
Uvjek sam se pitao kako odrezati malo deblju granu sa zemlje npr hrasta precnika recimo 10 do 20cm ?
Kad zamislim u glavi rezanje tih grana cini mi se da bi bilo tesko to odraditi jer cim krene grana da se spusta uhvatila bi lanac?
Kod mene je Black&Decker, 18V.
Što se tiče tehnike odrezivanja grana, prvo se malo nareže odozdo, pa se onda reže odozgo.
Tako se osigurava da se grana ne cepa nego da pukne kada se sastave rezovi. Takođe, tako neće da uhvati lanac.
Nešto poput ovoga:

Znam za to ali plašim se da bi ipak hvatalo . Prvo odozdo se smije sasvim malo možda samo 1 do 2 cm jer je opterećeno i vrlo brzo bi uhvatilo . odozgo isto možda lako uhvati . Jesi prektično radio deblje grane ?

Ja sam nešto okresivao, grane 5-10 cm, i nisam imao problema sa zaglavljivanjem. Mada ja prilično vladam tehnikom rezanja motornom testerom, tako da mora malo da se predviđaju situacije.
Ako je pitanje dali se ovim može sa zemlje okresivati, odgovor je: može. I to solidno funkcioniše.

Radio sam sa stilovom teleskopskom motornom testerom I imam samo reci hvale! Bagrem,Brest I grane topole od skoro 20 cm se seku bez ikakvih problema I to na visini od 4-5 metara.

Koji model te stapne motorke imas i kako si zadovoljan ?
Uvjek sam se pitao kako odrezati malo deblju granu sa zemlje npr hrasta precnika recimo 10 do 20cm ?
Kad zamislim u glavi rezanje tih grana cini mi se da bi bilo tesko to odraditi jer cim krene grana da se spusta uhvatila bi lanac?
Villager isto pravi, pase na bateriju koju si kupio uz odvijac.

Stigla nova igracka, ovo mi je prvi makitin alat i prezadovoljan sam. Ima dobre snage.
7076270abed49b4a9a94076b5a2dc8dd.jpg

Poslano sa mog SM-A415F koristeći Tapatalk

Ovo su ranije zvali motorka za planinare.
Ja odavno imam štapnu varijantu za sečenje visokih grana..
Ovu malu sam kupio baš za nuzno sečenje oko ograde, gde sa štapnom varijantom nemogu da pogodim dobro da nebi je udario u beton ili jos gore u žicu.

Sa štapnom inače radim svake godine puteve do njive i vrzine baš dobra stvar

https://ibb.co/Qv3MMyd
'ponovio' sam se
ne razumem se puno u materiju . Ima onaj zuti trougao na menjacu, salta lepo , kardan radi , jedino sto je ovaj deo (kvacilo?) rasklman i mislim da ce se to menjati... Sve u svemu plan je oterati je kod majstora da je 'pozlati' pa pravac salas da odmeni starog okay-a...

Koliko je koštao?
Jeli 'made in china'?

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Bio je tacno 50e sa popustom, jeste made in china. Mislio sam da je made in romania...

@Tomislav n Veruj mi da nisam ni ja, pre par godina sam gledao da uzmem bosch go za instalacije i tako neke lakse radove jer je moja aku od 18v preteska za toga. Gledao sam sada i bosch go pored ove ali je 75e majku mu.

Руски микрометар за навоје, две године га продавац вуче по пијацу, тражио је 30е. Данас га случајно видех, дај да питам пошто је, каже 1500 дао сам му 1200. Има гаранцију(1959) и упутство на руском није ни коришћен. Баш да ми треба? Нек се нађе.
adb01f292b500f3b5d11f443dae86f37.jpg

Послато са M2004J19C помоћу Тапатока

Ako planiraš da brusiš navoje dobro si investirao. U suprotnom, prodavac je prošao bolje, jer nevidim kako ćeš ovo da iskoristiš.

Nazad
Vrh