Alati i radionice

Bowex jeste kvalitetniji ali ne 5x i nije ni toliko skuplji.
U osnovi ako se pravilno dimenzioniše i ugradi, ja još nisam imao slučaj otkaza DK.
Vijak koji spominješ, ne razumem šta si hteo reći..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Ostao sam ti duzan pa sve danas cu - sutra cu.
Evo vidis, tipican primer zasto se ne ubacuje ceoni vijak
IMG-20210902-125950468.jpg

Bas sam Dana's (ponovo) montirao hidraulicnu pumpu na el.motor sa ovakvom prirubnicom. Prvi put Nisam imao Taj ceoni vijak na pumpi I bez obzira sto je Dobro odradjen konus I kajla nekako mi je sve to labavo stajalo. Sada sam kod strugara izbusio cilindar na prirubnicu od 23mm x 27mm Kako bi lepo mogao maticom da fiksiram prirubnicu za pumpu. Sada to stoji Kako trebao I puno je tide u radi...

I'ma li neko iskustvo sa mutinim kosilicama samohodnim? Mogu za male pare da nabavim jednu takvu sa kosom ispod sedista bez motora. Obzirom da kosim bas bas puno avlije nadam se da bi mi ovakvom Nesto Dobro doslo kada stavim neki solidan motor

Da bas ovakva. Nabaci cu neki jaci benzinac I milina. I'ma li Nesto na cega trebao obratiti paznju TJ.da I'm je boljka?

Pa u mom slucaju Nije problem Cena (izadje me 150 evra). Ako je menjac I transmisija reseno kao kod universala nema sta da briem ali Ako je Nesto skarabudzeno bojim se da necu uspeti da ga skockam bez nekih vecih troskova

Ako nema nekih vecih problema kupuj. Imaj u vidu da je ona kao mali traktor, i uz par prepravki mozes za nju kaciti malu prikolicu. A mozes i po noci kositi, montiras neki stari akumulator sa par led svetala i opleti.

Znam da su bile skupe sklepe, razmisljam mozda bi nabavio tako nesto za bastu, nista ne bi moglo tako da pokosi.
Poceti redovno u prolece dok je manja trava i samo uredno odrzavati.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Problem na toj muti je KT par odnosno nema ga već ima neki pužni prenos
Imam jednu bez motora isto tako natrčala povoljno
Stoji mi već 1_2 god nikako da zapnem da je sredim
Motor isključivo dizel treba staviti!!!!!!!
Onda ceo dan kosiš sa 3_4l nafte

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Radio sam kratko sa mutom na kojoj je onaj kinez 178f i nikako mi se nije svidjela, radije bih izabrao LA300 ako nema ništa drugo. Bučan, trese, duplo teži od benzinca, a i što se tiče potrošnje ko nema puno posla trebaju mu godine da otplati početnu razliku.

Imam jednu univerzalku na kojoj se razletio motor i kad dođe na red za sređivanje samo benzinac dolazi u obzir.

Malo nesto iz "Linde" :)
Za sitne poslove je uredu ali za vise i nije. Moje misljenje posle par seka oko kuće = solidna igrackica
a826bca0370934a6670b254a8a620273.jpg
faa9ab56229de93759542f488be5ac04.jpg
f07e6e2e606bf907d2d6fca9099eca85.jpg
98cda8628098dfc9a6f5380edc6e45c9.jpg

Ovo su ranije zvali motorka za planinare.
Ja odavno imam štapnu varijantu za sečenje visokih grana..
Koji model te stapne motorke imas i kako si zadovoljan ?
Uvjek sam se pitao kako odrezati malo deblju granu sa zemlje npr hrasta precnika recimo 10 do 20cm ?
Kad zamislim u glavi rezanje tih grana cini mi se da bi bilo tesko to odraditi jer cim krene grana da se spusta uhvatila bi lanac?

Ne znam kako bi bilo tom malom da se reze i da li uopste moze preko 10cm da odreze.
Standardnom motorkom rezes odozgo...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh