Alati i radionice

Dobro je kad ima tih plocevina na otpadu da nadjes, ja muke mucim, vecinom bude nesto sto nista ne vredi. Inace simulacija u SW za tako nesto da se odradi vrlo prosta stvar, bukvalno 10 minuta posla.

Ima lepog materijala, kod nas da kazem, kada se kod ravnog gaja skrene levo za kraljevo, na nekih kilometar odatle sa leve strane, imaju i proizvodnju i otpad, bas ima plocevine, sutra idem da tu uzmem sta mi jos treba.

Jako povoljno. Kod mene prosle godine bilo toliko, a sad 100 dinara, a sto je najgore ne moze ni da se nadje nesto da vredi. Aj bas kad budes iso opali neku sliku da vidim sta imaju i koje kolicine, ako ti nije tesko.

Kod vas ima,ovde nema sanse naci plocevine,i meni treba.Bilo pre ovog poskupljena gvozdja dosta tih plocevina u raznim debljinama i po min. par kvadrata korisnih,ali sad malo koja firma donese,gledaju da iskoriste sto vise :p,sve sto se donese na otpad je sve izbuseno,iseceno,nema ni kvadratni metar celog.

Bio na otpadu sada je po 60din, uzeo pored ostalog plocu 600x500x25mm :cao: za stopu, tacnije iseko po pola od cele to parce, sa brusilicom :cao::cao: ,jbg nisam slikao razvlacio se sat ipo dok sam uklopio sta mi sve treba, posle bez kuci...

Mozda ispadnem glup ali jbg, nisam nikad nista uzimao na otpadu pa ne znam kako funkcionise sistem. Na otpadu sta se nadje vaga se i placa se u krematorovom slucaju 60 din po kg? Imam u razmatranju neku hidraulicnu presu, ako bi po toj ceni kupovao materijal ne bi me nesto skupo izaslo.

Poslednja izmena:
Filip DF,ma i oni su majmuni na otpadu,kod nas recimo cevi treca klasa idu 60-80 din,plocevine debele od 20mm 100 din,lim u tablama tipa 1mx1,5mx2mm 120 din a ako naletis na neki klip,parce sine od pruge,dobre felne od kamiona koje pasu na prikolice ili recimo tockove od voza onda traze i po 150 din. Zavisi od otpada do otpada

Verujem da je i ovde ista situacija,ali mislim da bi me opet izaslo jeftinije sa otpada.

Verujem da je i ovde ista situacija,ali mislim da bi me opet izaslo jeftinije sa otpada.
Da,na otpadu je dosta sad jeftinije nego po radnjama da uzimas nov materijal,jbg preterali su sa cenama mada ima i nov materijal blagi pad,negde oko 13 din po kg a kuma mi radi na otpadu kao knjigovodja i kaze da se ocekuje stabilizacija i pad cena od maja iduce godine. Daj Boze ali sumnjam.

Filip, pa nece ti druze dati presu po 60din/kg nisu ni oni sisali patku.
Napravice ti neku cenu, mozda bude povoljno...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Izvinjavam se, skapirao sam sad drugi put kad sam procitao, svakako je povoljnije na otpadu.
Redovno tamo iskupljam materijal kad mi treba za nesto.
Gvozdje ne postoji novo i polovno, gvozdje je gvozdje

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Što se tiče otpadnog čelika, cena se trenutno kreće oko 60 din/kg i obično šta se nađe , izvaga se i to je to. Radim na jednom većem stovarištu pa sam upućen. Prva klasa čelika je od prošle godine sa 65 din skočila na 160 din (mesec maj-jun) i trenutno je u padu oko 120 din. Predviđanje za jesen je pad cena za još 10-ak dinara.

Koliko sam ja informisan, proizvođačka cena čelika je podignuta za 6-10 posto, ali su transporteri podigli cene do te mere da je na kraju potencijalna nestašica izdiktirala sadašnju cenu.
Posle stabilizacije cena nebi trebalo da cena bude viša od 20-30 posto u odnosu na one pre korone.

Naša firma uvozi čelik direktno iz železare Arcelor Mittal (Rumunija) i još nekoliko drugih , i cene su skočile preko 100% u odnosu na prošlo leto. Transport je tu najmanji problem.
Cene kod nas trenutno padaju jer je uvezeno dosta čelika iz Turske i to je jedini razlog. Te cene koje su bile pre korone ne verujem da će se ponoviti u skorije vreme (500-550 e/t) , trebalo bi da budemo zadovoljni ako se stabilizuje na 900-950 e/t ,a to je nekih 105-110 din (govorim o toplovaljanim limovima).

Nazad
Vrh