Alati i radionice

Jel imate predlog za neku no name dizalicu od "32 tone" i cena 50e ? Ili neki dovar majstor da remontuje.

Је ли Зерц, ако већ бушиш "фластику", треба ти уредан отвор и да ти не "бежи" бургија док не крене, зашто не пробаш "brad point" бургијама за дрво, типа оваквих:

Барем њих имаш у практично свакој кинеској продавници за мале паре и да ти послуже за тај ПВЦ и то да избушиш из руке, без стубне.
Isto sam i mislio i ja kad sam mu predlozio za drvo burgije zbog spica i ugla pocetnog zasecanja. Stavljao sam panele od leksana na garazi da bih imao svetla i sa njima sam radio i dobro je ispalo a i kad sam pravio sa drugom sto od pleksiglasa njih smo koristili
Kupio sam jelkicu i burgije za drvo pa cu probati sutra kako radi.
Nadam se da ce biti bolje nego sa burgijom za metal.
Hvala na pomoci.

Чиме год радио - не притискај. И ако можеш, настоји да на другој страни места где бушиш, имаш неку подлогу, парче даске или нешто слично - тако смањујеш ризик да се појави нека пукотина и ружне пуцне.

Idem sutra da vrnem losiji klip na otpad i duzmem malo gvozdja, jel imate neki savet, kako izvesti stopu? Ona treba da je sto niza a opet dovoljno jaka da trpi silu , da li staviti neku plocetinu, ili da naredjam u ili I profile od 6-8 cm, pa tanka ploca preko njih... 8 bi mozda bilo previsoko....
Ako dobro shvatam o cemu pises onda bi ta stopa trebalo da se oslanja direktno na zemlju. Po meni mislim da je logicnije par profila i neki tanji lim. Mada, da ne bi mnogo mozgovali ja bi pogledao na YT neki cepac koji vec radi i kako je to kod njega.

Jel zagrevanje matice srafa pomaze kod odvijanja iako sraf,tj navoj nije zardjao ?.Sraf je jako stegnut,sitan navoj,unior kljuc 41mm okasti od 50-60cm duzine sa 2 metra cev kao poluga se poceo kriviti,ne moze ni da mrdne.

Danas pregledao sejalicu i primetim da spaner ima lufta,pojedena malo osovinica a i plasticno kuciste,e sad pitanje je kako to dovesti u red

Jel zagrevanje matice srafa pomaze kod odvijanja iako sraf,tj navoj nije zardjao ?.Sraf je jako stegnut,sitan navoj,unior kljuc 41mm okasti od 50-60cm duzine sa 2 metra cev kao poluga se poceo kriviti,ne moze ni da mrdne.
Naravno da pomaze, po meni to je prva radnja koja se preduzima.
Potresi ga i cekicem malo pre grejanja

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Gde da nadjem stampac,moja neka ideja je da se napravi deblja osovinica?E sad ima iskusnijih clanova pa mozda neko ima bolju ideju

I malo danasnje prinove :)
c235afb506b42fef3993029adf1a1a03.jpg
8cbdc139a83e411bc1d81cb91f805979.jpg
76ee63a575291f09cb9e0b024de2ed89.jpg

Iz opisa deluje kao zanimljiva masina, mada mi ovako na izgled deluje nekako nezgrapno. Vise mi se svidja stub od cevi koji je ujedno i rezervoar. Sto se stope tice valjda je covek to vec isprobao cim ima proizvodnju.

Pa i ja racunam da je to vec uveliko isprobano, a i najjednostavnije je sljepiti plocu nego variti vazdan elemenata... verovatno cu i ja plocu ali necu da stedim... jbs par hiljada vise dinara na otpadu za gvozdje a da ne razmisljas.....

Ma da, ko sisa 2000 dinara, cepnem plocu 20-25mm i zdravo... mogao bih da pravim simulaciju u solidu, al me mrzi nisam se bavio time, cam znam u prste samo mi fali cnc glodalica :kisa:...

Nazad
Vrh