Alati i radionice

Bez obzira, jeftiniji je u kojoj god varijanti gledaš.

Sa Ebaya iz ovlaštenih trgovina sa dvije baterije i koferom taj Milwaukee jači 3/4, 450 eura bio sa dostavom, ne znam jel ima još te ponude.

Treba ukinuti carinu na robu koja se ne proizvodi u državi, carina nema smisla u tom slučaju i uopšte carina je prevaziđena i reč je o reketu i pljački!

Daj neku preporuku za pneumetski. Da li bi pneumatski za zadnje točkove morao biti 3/4", ili bi mogao i 1/2"?
https://www.cdelectronic.com.hr/artikel.php?ks=1581557#gsc.tab=0 Imas na youtube video kako ovaj odvijac skida zadnje tockove, na kanalu Radoslav Adamovic. Kada sam ja kupovao pneumatski pistolj gledao sam ovaj https://www.masineialati.ba/shop/ko...pneumatski-udarni-pistolj-1-2-1000nm-ht4r621/, ali sam uzeo einhell za 50 i nesto evra jer se dobijalo crevo od 15m i onih alatki za kompresor.Ovaj moj einhell ima 300 i nesto nm i nisam skidao tockove do sada sa njim(vecinom sam ga koristio oko kombajna i tu je radio bez greske). Kada ti drugar bude kupio pistolj neka obrati paznju koja je debljina creva potrebna da bi pistolj radio punim kapacitetom, za moj einhell je potrebno 9mm crevo a za ovaj vigor je potrebno 10mm crevo.

1/2" ili 3/4" ? Da li 1/2" može da odvrće zadnje točkove traktora?

Kod vulkanizera sa 1/2" odvrću točkove na automobilima, a kad dođe kamion onda imaju neki odvrtač na točkovima... Kolega ima dobar kompresor, creva sa velikim prečnikom, i imao je neki loš (kineski) pištolj od 1/2" i on nije mogao ništa na zadnjim točkovima. Pitanje je da li bi 1/2" nekog kvalitetnog pištolja, npr. taj Hazet mogao da odvrće zadnje točkove, ili prosto ta veličina nije za te stvari?

Poslednja izmena:
na tom linku se vidi da je radni pritisak tih pištolja 6,3 bara ta ko da bi to zapravo radilo treba zdravo ozbiljan kompresor a i dugačko crevo.
tako da ja moj glas dajem kamalatorskoj opciji.

Danas se ništa nije radilo,pa uhvatio vremena da otvorim onaj Lidlov Hilti koji je crkao na drugoj rupi.I sad radi :ROFLMAO: Dal je povukao malo više struje ili je fabrički bilo loše zalemljeno ostaje misterija.

Kvar je sledeći odlemio se stator,ponovo ga zelemio i oživeo je.Podmazao sklopio i sad imam dva hiltija :D

Danas se ništa nije radilo,pa uhvatio vremena da otvorim onaj Lidlov Hilti koji je crkao na drugoj rupi.I sad radi Dal je povukao malo više struje ili je fabrički bilo loše zalemljeno ostaje misterija.

Kvar je sledeći odlemio se stator,ponovo ga zelemio i oživeo je.Podmazao sklopio i sad imam dva hiltija :D
Samo se ti nadaj da si ga opravio... Ako jos imas racun koristi što više taj hilti, brzo će on ponovo stati. Onda ga lepo izduvaš, vratiš, uzmeš pare nazad i budeš miran.

Jel paše svaki obd2 kabl za svaki obd2 automobil ili dijagnostiku, mislim na 16-pinski utor, instalirao sam neki program za čitanje grešaka pa mi treba kabl da ga povežem sa automobilom, ima li neko iskustva sa tim, ne bih da puknem 1500 dinara na kabl ako ne radi za taj automobil.

Nazad
Vrh