Alati i radionice

Mislim da je onaj drugi VILLAGER skuplji jer ima veci ventilator pogonjen preko kaisa. Onaj prvi to nema, moj WOMAX je takodje takav i oseca se da se greje kad duze radi.

Nemam pojma oko kvaliteta, verujem da nije nista losiji od vilagera i ostalih iz te klase, a za te pare najvise nudi...i ja gledam njega bas nekom prilikom da uzmem...

Te viligere, vomakse i abks kompresore kad crknu ili zakazu samo smotas i odguras do kontejnera. E ta je razlika.
Lagarija teska sa protocima. Za tipa 200e evra kupis ceo kinez kompresor sa nekom protokom glave od 200 do 300l dok za te pare samo mozes da kupis glavu renomiranih proizvodjaca (abac, fini, ceccato) samu bez icega al kad ta skupa glava pocne praviti problem ti svaki deo zasebno mozes da kupis i svako ce se prihvatiti da je popravi i vratiti u fabricko stanje. Za kineze nece niko. Kod kineza je ista prica kao i sa kineskim kzubr aparatima od 400-700ampera. Sarena laza. A o brzom progresivnom gubljenju protoka da ne pisem..
Kompresor se uvek gleda da je sa trofaznim motorom jer kad dodje zima i ulje u glavi se zgusne, monofazni ima muku da pokrene glavu.
Za peskiranje treba i vise nego dobar protok a to ti kineske glave ne mogu pruziti. Kupi jednom kako treba i miran si.
Kupi zasebno sve pa sklapaj, smisli nesto.

Trenutno posedujemo neki 15+ godina star kompresor od 24 litara koji je bio kupljen na buvljaku tada za nekih 50€ možda, a otac se zagrejao izgleda za nabavku nekog novijeg i jačeg klipnog kompresora. Ono što sam video kroz ponudu jeste da nama odgovara klipni uljni, a bezuljni i besumni su nam nepotrebni.

Interesuje me sta bi vi predložili za sledeću nabavku, što šta smo do sada odradili sa ovim, pored redovnih naduvavanja guma, izduvavanja prostorija i predmeta, i periodičnog farbanja predmeta oko domaćinstva.

Otac bi bio zadovoljan i sa 50L rezervoarom, dok ja smatram da bez 90, 100L ne bih ulazio u moguću kupovinu, jer pre svega posle iskustva sa ovim malim od 24L koji se često palio čim bi pao pritisak u rezervoaru, samo bi punio i drčio koliko je bučan.

Smatram da pored većeg kapaciteta kao što je 100L, mogao i da nabavim ostali mogući alat koji bi radio na pneumatiku, i završavao neke opet naše potrebe za rad po domaćinstvu, a prvi neki alat koji bih možda nabavio je alat za peskiranje i udarni odvijač.
Vidim da je neka ponuda kod nas šarenolika, od nekih KP ponude, zvaničnih prodavnica, itd., pa me zanimaju vaši predlozi. Još se dvoumimo između trofaznog/monogaznog, mada smatram da nam monofazni trenutno više odgovara, neki imaju 1 klip, neki 2 klipa. Jedini potencijalni problem jeste da je kompresor od 50L lakši u odnosu na one sa 100L, pa bi tu malo bio otežan transport, pošto za ovaj od 24L može 1 osoba da iznese iz podruma, a za 100/90L to je verovatno pa nemoguće, pa ću morati da ga ostavim u prostoriju gde nema nekih prepreka i vidu stepeništa za odlaganje.

Čisto za neko poredjenje, dodacu neke modele ovde:
https://www.sualati.com/Klipni-komp...m3-v230-profi---abac/proizvod/5806#detaljnije negde video i za 65.000

I kolika je razlika izmedju ovih koji su jeftiniji (ili kako god da ih klasifikujem) u odnosu na npr. ABAC kompresore? Kod mene u blizini u Rakovici je zvaničan servis i sistributer ABAC kompresora (Tehnogama), pa mogu i posle praznika pretpostavljam do njih da svratim da čujem šta oni imaju da kažu.
Ako imaš opciju za trofaznu struju i ne planiraš da ga šetaš... (uostalom imaš taj mali stari ako ti zatreba negde da nosiš) svakako uzmi trofazni. Mada pominješ neko prenošenje? Zašto bi ga pomerao?

2 klipa su bolja nego jedan ne samo što je više bolje već i zbog znatno mirnijeg rada. Buku inače možeš smanjiti postavljanjem prigušivača na ulaz vazduha. Ja sam moj utišao barem 3 puta jedostavnim prikušivačem od napravljenim od Nes konzerve.

Izbegavaj bezuljene sem ako se ne odlučiš za ove nove, bešumen koji su stvarno nevrovatno tihi. Ipak mana im je to što za isti protok moraju da imaj skoro duplo više glava nego standardni. Mada kažeš da ti buka nije toliki problem tako da će ti neki obični sa evntalnim pomenutim prigušivačem biti OK.

E sad 50 ili 100l ... sve zavisi šta hoćeš. Peskiranje traži dobar protok mada veće bure ne igra veliku ulogu ako je protok vazduha glave sličan. Villager je zadovoljavajući za taj keš, ali što kaže Neško ne može da se poredi sa nekim renomiranim proizvdjačima. Takodje ne može ni cena da se poredi tako da ... Svaka roba ima svog kupca. Inače ne bih se složio sa Neškom da prilkom nekog kvara treba bacati kompresor tog ranga.

Odluči se koliko keša planiraš da daš i za šta ćeš ti koristiti. Po meni, kompresorski alati su prošlost. Baterije rade posao. Jes da je malo skuplje, ali je mnogo bolje nego kompresor i crevo koje vucaraš za sobom.

Aku alat jeste dobra stvar ali je za onog ko radi svaki dan sa njima.Ovako samo baterije propadaju.Kompresorski alat ima mnogo manje sanse za kvar i jeftin je za odrzavanje.

Trenutno posedujemo neki 15+ godina star kompresor od 24 litara koji je bio kupljen na buvljaku tada za nekih 50€ možda, a otac se zagrejao izgleda za nabavku nekog novijeg i jačeg klipnog kompresora. Ono što sam video kroz ponudu jeste da nama odgovara klipni uljni, a bezuljni i besumni su nam nepotrebni.

Interesuje me sta bi vi predložili za sledeću nabavku, što šta smo do sada odradili sa ovim, pored redovnih naduvavanja guma, izduvavanja prostorija i predmeta, i periodičnog farbanja predmeta oko domaćinstva.

Otac bi bio zadovoljan i sa 50L rezervoarom, dok ja smatram da bez 90, 100L ne bih ulazio u moguću kupovinu, jer pre svega posle iskustva sa ovim malim od 24L koji se često palio čim bi pao pritisak u rezervoaru, samo bi punio i drčio koliko je bučan.

Smatram da pored većeg kapaciteta kao što je 100L, mogao i da nabavim ostali mogući alat koji bi radio na pneumatiku, i završavao neke opet naše potrebe za rad po domaćinstvu, a prvi neki alat koji bih možda nabavio je alat za peskiranje i udarni odvijač.
Vidim da je neka ponuda kod nas šarenolika, od nekih KP ponude, zvaničnih prodavnica, itd., pa me zanimaju vaši predlozi. Još se dvoumimo između trofaznog/monogaznog, mada smatram da nam monofazni trenutno više odgovara, neki imaju 1 klip, neki 2 klipa. Jedini potencijalni problem jeste da je kompresor od 50L lakši u odnosu na one sa 100L, pa bi tu malo bio otežan transport, pošto za ovaj od 24L može 1 osoba da iznese iz podruma, a za 100/90L to je verovatno pa nemoguće, pa ću morati da ga ostavim u prostoriju gde nema nekih prepreka i vidu stepeništa za odlaganje.

Čisto za neko poredjenje, dodacu neke modele ovde:
https://www.sualati.com/Klipni-komp...m3-v230-profi---abac/proizvod/5806#detaljnije negde video i za 65.000

I kolika je razlika izmedju ovih koji su jeftiniji (ili kako god da ih klasifikujem) u odnosu na npr. ABAC kompresore? Kod mene u blizini u Rakovici je zvaničan servis i sistributer ABAC kompresora (Tehnogama), pa mogu i posle praznika pretpostavljam do njih da svratim da čujem šta oni imaju da kažu.
Ja imam villager 50l kompresor sa jednom glavom. Mogu reci da sam se malo zeznuo jer nisam uzeo sa dve glave, jer kada izduvavam kombajn moram cekati da nabije 8 bari pa da nastavim jer ne izduvava bas najbolje na malom pritisku. Sa njim teram pneumatski pistolj i tu radi besprekorno, jer dok ti zasaravis saraf pa namestis drugi on nadruka pritisak u toj pauzi. Farbao i peskario nisam sa njim ali mi je jedan lik rekao da je opusteno farbao sa njim. Imaj u vidu da su ovi od 100l vise predvidjeni da stoje nego da ih stalno vozikas, zato sam i uzeo 50l jer nemam prave garaze pa da izvedem zracnu instalaciju. Po meni od ova dva modela sto si postavio je bolji drugi jer ima bolje hladjenje klipova.Ako ces kompresor koristiti retko i stalno ga morati izvoditi iz podruma, moja ti je preporuka 50l sa dva klipa jer je njime lakse manipulisati. Ovi od 100l su predvidjeni za nekoga ko ce ih cesto koristiti i drzati u garazi na jednom mestu.

Veruj mi nista bolje nego aku alat, upravo zbog vucaranja kablova. Narocito udarni odvijac jer tu nema onda da ti drnci kompresor. Ja od kako sam kupio aku udarni odvijac bukvalno sam odusevljen s njim jer sve resavam brzo i jednostavno, a i tiho. A baterija za moj pojam i potrebe traje i traje i traje. Svaki put kad zbog neceg ukljucim kompresor i cujem kako drnci, budem srecan jer mi je udarni odvijac akumulatorski.

Ja imam villager 50l kompresor sa jednom glavom. Mogu reci da sam se malo zeznuo jer nisam uzeo sa dve glave, jer kada izduvavam kombajn moram cekati da nabije 8 bari pa da nastavim jer ne izduvava bas najbolje na malom pritisku. Sa njim teram pneumatski pistolj i tu radi besprekorno, jer dok ti zasaravis saraf pa namestis drugi on nadruka pritisak u toj pauzi. Farbao i peskario nisam sa njim ali mi je jedan lik rekao da je opusteno farbao sa njim. Imaj u vidu da su ovi od 100l vise predvidjeni da stoje nego da ih stalno vozikas, zato sam i uzeo 50l jer nemam prave garaze pa da izvedem zracnu instalaciju. Po meni od ova dva modela sto si postavio je bolji drugi jer ima bolje hladjenje klipova.Ako ces kompresor koristiti retko i stalno ga morati izvoditi iz podruma, moja ti je preporuka 50l sa dva klipa jer je njime lakse manipulisati. Ovi od 100l su predvidjeni za nekoga ko ce ih cesto koristiti i drzati u garazi na jednom mestu.
Tog sto ti je rekao da farba opusteno sa tim kompresorom si trebao da pitas sta je farbao sa njim,za neki ram od bicikla je dobar

Farbao sam i ja sa tim kompresorom i ide to bez problema kad neko nema velika ocekivanja. Dosta vremena druka, a vrlo malo pravi pauze zbog jedne glave i male boce, ali ispod 6 bara ne pada. Dve glave i 100 l boca vec se oseti boljitak, ali daleko je i to od dobrog za nekog ko se bavi farbanjem. Mada ko se bavi farbanjem verovatno nece ovde da se raspituje nego da dobre pare za kompresor i radi.

Ja sam pitao jer mi nije jasno zasto po nekima ne moze kompresor od 24 litre farbati a kamoli 50 litara zapremine,svi oni imaju vise nego dovoljan protok l/min za farbanje,razlika je samo koliko cesto ce se paliti masina da dopuni vazduh,ili se nece gasiti uopste,sto meni nije bitno ni najmanje,poenta je da moze farbati isto kao i kompresor od 50,100 ili 99999 litara.
A opet mozda ja trcim pred rudu,ko zna mozda neko farba brodove pa trazi 10 bari pritiska konstantnog :haha:.

Pri farbanju je značajna potrošnja vazduha, i znam da mi mali kompresori nisu uspevali obezbediti dovoljno vazduha za tu operaciju.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Kako ?,moj Womax moze konstantnih 4 bara obezbediti,dok je bio nov mogao je preko 4.5 ,ali i ovo je vise nego dovoljno.

Nazad
Vrh