Kremator
Član
Imas dvoklipne abks na kp, 100l, 240e...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To je pretpostavljam neka kopija ABAC-a, pošto su samo malo i logo izmenili? Kakav je kvalitet tog ABKS-a kad ABAC košta pa malo preko 2x koliko i ABKS.Imas dvoklipne abks na kp, 100l, 240e...
To je opsirno, bez budzeta nista.Potrebna mi je (za kolegu) preporuka za aku i pneumatski pištolj sposoban da odvrće šrafove zadnjih točkova traktora.
Ako imaš opciju za trofaznu struju i ne planiraš da ga šetaš... (uostalom imaš taj mali stari ako ti zatreba negde da nosiš) svakako uzmi trofazni. Mada pominješ neko prenošenje? Zašto bi ga pomerao?Trenutno posedujemo neki 15+ godina star kompresor od 24 litara koji je bio kupljen na buvljaku tada za nekih 50€ možda, a otac se zagrejao izgleda za nabavku nekog novijeg i jačeg klipnog kompresora. Ono što sam video kroz ponudu jeste da nama odgovara klipni uljni, a bezuljni i besumni su nam nepotrebni.
Interesuje me sta bi vi predložili za sledeću nabavku, što šta smo do sada odradili sa ovim, pored redovnih naduvavanja guma, izduvavanja prostorija i predmeta, i periodičnog farbanja predmeta oko domaćinstva.
Otac bi bio zadovoljan i sa 50L rezervoarom, dok ja smatram da bez 90, 100L ne bih ulazio u moguću kupovinu, jer pre svega posle iskustva sa ovim malim od 24L koji se često palio čim bi pao pritisak u rezervoaru, samo bi punio i drčio koliko je bučan.
Smatram da pored većeg kapaciteta kao što je 100L, mogao i da nabavim ostali mogući alat koji bi radio na pneumatiku, i završavao neke opet naše potrebe za rad po domaćinstvu, a prvi neki alat koji bih možda nabavio je alat za peskiranje i udarni odvijač.
Vidim da je neka ponuda kod nas šarenolika, od nekih KP ponude, zvaničnih prodavnica, itd., pa me zanimaju vaši predlozi. Još se dvoumimo između trofaznog/monogaznog, mada smatram da nam monofazni trenutno više odgovara, neki imaju 1 klip, neki 2 klipa. Jedini potencijalni problem jeste da je kompresor od 50L lakši u odnosu na one sa 100L, pa bi tu malo bio otežan transport, pošto za ovaj od 24L može 1 osoba da iznese iz podruma, a za 100/90L to je verovatno pa nemoguće, pa ću morati da ga ostavim u prostoriju gde nema nekih prepreka i vidu stepeništa za odlaganje.
Čisto za neko poredjenje, dodacu neke modele ovde:
Villager kompresor VAT VE 100 D 054057
Villager kompresor VAT VE 100 D 054057 Poručite lako na Metal Flex internet prodavnici!metalflex.rsVillager kompresor VAT VE 100 l 020183
Villager kompresor VAT VE 100 l 020183 Poručite lako na Metal Flex internet prodavnici!metalflex.rshttps://www.sualati.com/Klipni-komp...m3-v230-profi---abac/proizvod/5806#detaljnije negde video i za 65.000FIAC – PANAIR Kompresor – AB100/348 TC – 400/50 - PC Panex
KOMPRESOR AB100/348 TC - 400/50 Industrijska linija trofazni Usisni protok 330 l/min Pritisak: 10 bar Snaga motora 2.2 kW Rezervoar 100 litara Broj cilindara 2 Cilindar izrađen od livenog čelika (gusa) Regulator pritiska sa jednom brzom spojkom Težina 62 kg Dimenzije 110 x 40 x 83 cmpanex.co.rs
I kolika je razlika izmedju ovih koji su jeftiniji (ili kako god da ih klasifikujem) u odnosu na npr. ABAC kompresore? Kod mene u blizini u Rakovici je zvaničan servis i sistributer ABAC kompresora (Tehnogama), pa mogu i posle praznika pretpostavljam do njih da svratim da čujem šta oni imaju da kažu.
Ja imam villager 50l kompresor sa jednom glavom. Mogu reci da sam se malo zeznuo jer nisam uzeo sa dve glave, jer kada izduvavam kombajn moram cekati da nabije 8 bari pa da nastavim jer ne izduvava bas najbolje na malom pritisku. Sa njim teram pneumatski pistolj i tu radi besprekorno, jer dok ti zasaravis saraf pa namestis drugi on nadruka pritisak u toj pauzi. Farbao i peskario nisam sa njim ali mi je jedan lik rekao da je opusteno farbao sa njim. Imaj u vidu da su ovi od 100l vise predvidjeni da stoje nego da ih stalno vozikas, zato sam i uzeo 50l jer nemam prave garaze pa da izvedem zracnu instalaciju. Po meni od ova dva modela sto si postavio je bolji drugi jer ima bolje hladjenje klipova.Ako ces kompresor koristiti retko i stalno ga morati izvoditi iz podruma, moja ti je preporuka 50l sa dva klipa jer je njime lakse manipulisati. Ovi od 100l su predvidjeni za nekoga ko ce ih cesto koristiti i drzati u garazi na jednom mestu.Trenutno posedujemo neki 15+ godina star kompresor od 24 litara koji je bio kupljen na buvljaku tada za nekih 50€ možda, a otac se zagrejao izgleda za nabavku nekog novijeg i jačeg klipnog kompresora. Ono što sam video kroz ponudu jeste da nama odgovara klipni uljni, a bezuljni i besumni su nam nepotrebni.
Interesuje me sta bi vi predložili za sledeću nabavku, što šta smo do sada odradili sa ovim, pored redovnih naduvavanja guma, izduvavanja prostorija i predmeta, i periodičnog farbanja predmeta oko domaćinstva.
Otac bi bio zadovoljan i sa 50L rezervoarom, dok ja smatram da bez 90, 100L ne bih ulazio u moguću kupovinu, jer pre svega posle iskustva sa ovim malim od 24L koji se često palio čim bi pao pritisak u rezervoaru, samo bi punio i drčio koliko je bučan.
Smatram da pored većeg kapaciteta kao što je 100L, mogao i da nabavim ostali mogući alat koji bi radio na pneumatiku, i završavao neke opet naše potrebe za rad po domaćinstvu, a prvi neki alat koji bih možda nabavio je alat za peskiranje i udarni odvijač.
Vidim da je neka ponuda kod nas šarenolika, od nekih KP ponude, zvaničnih prodavnica, itd., pa me zanimaju vaši predlozi. Još se dvoumimo između trofaznog/monogaznog, mada smatram da nam monofazni trenutno više odgovara, neki imaju 1 klip, neki 2 klipa. Jedini potencijalni problem jeste da je kompresor od 50L lakši u odnosu na one sa 100L, pa bi tu malo bio otežan transport, pošto za ovaj od 24L može 1 osoba da iznese iz podruma, a za 100/90L to je verovatno pa nemoguće, pa ću morati da ga ostavim u prostoriju gde nema nekih prepreka i vidu stepeništa za odlaganje.
Čisto za neko poredjenje, dodacu neke modele ovde:
Villager kompresor VAT VE 100 D 054057
Villager kompresor VAT VE 100 D 054057 Poručite lako na Metal Flex internet prodavnici!metalflex.rsVillager kompresor VAT VE 100 l 020183
Villager kompresor VAT VE 100 l 020183 Poručite lako na Metal Flex internet prodavnici!metalflex.rshttps://www.sualati.com/Klipni-komp...m3-v230-profi---abac/proizvod/5806#detaljnije negde video i za 65.000FIAC – PANAIR Kompresor – AB100/348 TC – 400/50 - PC Panex
KOMPRESOR AB100/348 TC - 400/50 Industrijska linija trofazni Usisni protok 330 l/min Pritisak: 10 bar Snaga motora 2.2 kW Rezervoar 100 litara Broj cilindara 2 Cilindar izrađen od livenog čelika (gusa) Regulator pritiska sa jednom brzom spojkom Težina 62 kg Dimenzije 110 x 40 x 83 cmpanex.co.rs
I kolika je razlika izmedju ovih koji su jeftiniji (ili kako god da ih klasifikujem) u odnosu na npr. ABAC kompresore? Kod mene u blizini u Rakovici je zvaničan servis i sistributer ABAC kompresora (Tehnogama), pa mogu i posle praznika pretpostavljam do njih da svratim da čujem šta oni imaju da kažu.
Tog sto ti je rekao da farba opusteno sa tim kompresorom si trebao da pitas sta je farbao sa njim,za neki ram od bicikla je dobarJa imam villager 50l kompresor sa jednom glavom. Mogu reci da sam se malo zeznuo jer nisam uzeo sa dve glave, jer kada izduvavam kombajn moram cekati da nabije 8 bari pa da nastavim jer ne izduvava bas najbolje na malom pritisku. Sa njim teram pneumatski pistolj i tu radi besprekorno, jer dok ti zasaravis saraf pa namestis drugi on nadruka pritisak u toj pauzi. Farbao i peskario nisam sa njim ali mi je jedan lik rekao da je opusteno farbao sa njim. Imaj u vidu da su ovi od 100l vise predvidjeni da stoje nego da ih stalno vozikas, zato sam i uzeo 50l jer nemam prave garaze pa da izvedem zracnu instalaciju. Po meni od ova dva modela sto si postavio je bolji drugi jer ima bolje hladjenje klipova.Ako ces kompresor koristiti retko i stalno ga morati izvoditi iz podruma, moja ti je preporuka 50l sa dva klipa jer je njime lakse manipulisati. Ovi od 100l su predvidjeni za nekoga ko ce ih cesto koristiti i drzati u garazi na jednom mestu.
Par stotina evra. (manje od 500e)To je opsirno, bez budzeta nista.