Alati i radionice

Kako ?,moj Womax moze konstantnih 4 bara obezbediti,dok je bio nov mogao je preko 4.5 ,ali i ovo je vise nego dovoljno.
Malo je 4bara,i ako se farba na 2,5 do 3,5 bara.Za farbanje je bitna velika rezerva pritiska jer što više druka dobijaš vazduh sa više kondeza,pa ako nemaš kvalitetnu grupu od kvalitetnog farbanja nema ništa.Ja imam neki matori od 200l koji je ko zna ko pravio i dok se nisam otvorio za kvalitetnu predgrupu mogao sam samo da se igram,one pijačarke od 30€ ne služe ničemu.

Kaže da mu ne pada ispod 4 bara. Što je dovljno za farbanje. Vlaga u vazduhu je ista bez obzira koliko kompresor druka. Možda ako je veće bure ostane malo više u njemu, ali ne verujem da je to neka velika količina.
Pritisak varira zvisno od pištolja. Ima i ovih koji rade 5-6 bara ali ne troše puno vazduha. Dok za ove najjeftinije HVLP treba dobar protok. Deblje crvo i dobra grupa. Ako je lošiji komresor obavezno grupu, kakvo takvu... i to je bolje nego regullator pritiska koji fabričku imaju na sebi. Njega skinuti i dati deci da se igraju. Samo ometa protok i pritisak mnogo varira kad se pištolj aktivira.

Moje iskustvo je kao @SeljakizGrada. Dobar ozbiljan kompresor, kvalitetna pripremna grupa, solidan pištolj za farbanje, i tek tada može da se rasterećeno farba..
E sad, nekada sam farbao i sa kompresorom od zamrzivača, regulatorom centralnog pritiska u pneumaticima od T110/150 i prastarim pištoljom iz '56..
Znači može i sa tim womaxom, ali ovo je ipak neko drugo vreme..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Taj lik sto mi je reko da se moze farbati sa mojim kompresorom se bavi poljoprivredom,
Tog sto ti je rekao da farba opusteno sa tim kompresorom si trebao da pitas sta je farbao sa njim,za neki ram od bicikla je dobar
Koliko znam bavise poljoprivredom i po potrebi je farbao sa njim po neki prikljucak. Znam i ja sam da on ima mali protok i da nije za farbanje nekih vecih povrsina ali za ovako neki manji prikljucak da se nasminka je ok(po njegovim recima). Sa kompresorom ispod 100l, jeftinim pripremnim grupama i jeftinim pistoljem ne mozes dobiti savrseni krajnji rezultat, ali za ove nase prikljucke koji ce se prefarbati uljanom,nitro ili 3u1 bojom mislim da i ne treba bolje. Na youtube kada vidim da neko nesto farba kod kuce vecinom koriste ove od 50l sa jednom ili dve glave. Za koji dan cu uzeti pistolj za farbanje pa cu videti kako ide sa njim farbanje, samo ne znam da li uzeti sa 1.4 ili 1.8 diznom jer koliko sam cuo 1.4 dizna ne radi lepo sa uljanim bojama a 1.8 ne radi lepo sa ovim redjim bojama.

Bilo je reči o plastičnim vodovodnim cevima pa da pitam.

Treba da izbušim otvor za odvodnu cev u bazenu, tj cev za čišćenje bazena. To je bazen za pijaću vodu koji treba čistiti a cev za čišćenje nije ugrađena, valjda majstori zaboravili. Stavio bih cev od pola cola za ispiranje jer bazen nije veliki, pitam se može li ta cev da se napije da bude knap u otvor koji ću izbušiti burgijom, tj da li bi curila voda. Obično se krpi malterom oko cevi a moj plan je da nabijem cev da bude knap. Ili da uzmem kakve smole pa da zakrpim ako rupa koju izbušim bude prevelika?

Ljudi jel neko zna kako se ovaj materijal zove kod nas i gde ima da se kupi ?.Na video snimku ga topi i sa njim lije kosuljicu za radilicu,tj leteci lezaj ,i to tako drzi bez problema te udare klipa....On ga zove Babbitt,i na netu nalazim sve o njemu ,ali jel ima tako nesto kod nas za kupiti ?.

U ranije vreme su se tom legurom pravili i popravljali i leteći i ležeći ležaji.
Na nekim motorima se cele klipnjače izrađuju od te legure, pa tako istovremeno bude i mala i velika pesnica pripremljena za ugradnju..
Ima te legure da se nabavi, samo ako znaš za šta ti treba..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Taj lik sto mi je reko da se moze farbati sa mojim kompresorom se bavi poljoprivredom,

Koliko znam bavise poljoprivredom i po potrebi je farbao sa njim po neki prikljucak. Znam i ja sam da on ima mali protok i da nije za farbanje nekih vecih povrsina ali za ovako neki manji prikljucak da se nasminka je ok(po njegovim recima). Sa kompresorom ispod 100l, jeftinim pripremnim grupama i jeftinim pistoljem ne mozes dobiti savrseni krajnji rezultat, ali za ove nase prikljucke koji ce se prefarbati uljanom,nitro ili 3u1 bojom mislim da i ne treba bolje. Na youtube kada vidim da neko nesto farba kod kuce vecinom koriste ove od 50l sa jednom ili dve glave. Za koji dan cu uzeti pistolj za farbanje pa cu videti kako ide sa njim farbanje, samo ne znam da li uzeti sa 1.4 ili 1.8 diznom jer koliko sam cuo 1.4 dizna ne radi lepo sa uljanim bojama a 1.8 ne radi lepo sa ovim redjim bojama.
Problem je prekinuti farbanje na pola a sa malim kompresorima je to neizbežno,za plug ili tako nesto nije problem.
Uzmi 1.4 ako se lomis izmedju te i 1.8

Potrebna mi je (za kolegu) preporuka za aku i pneumatski pištolj sposoban da odvrće šrafove zadnjih točkova traktora.
Ovo je top alat, ali preko budžeta, ali ako bi se bio u stanju ispružit.
Makar gledam, da su ti alati u Srbiji prilično skupi, tu sam našao za usporedit dve identične mašine:

Ne znam na koliko se stežu točkovi, oni ih odvrću ručno sa polugom oko 1.5m.
A budžet je za jedan, jer namerava da kupi samo jedan, al još nije rešio da l' aku ili pneumatski (ima dobar kompresor).

Ovo je top alat, ali preko budžeta, ali ako bi se bio u stanju ispružit.
Makar gledam, da su ti alati u Srbiji prilično skupi, tu sam našao za usporedit dve identične mašine:

A u Londonu je još jeftiniji:

Ljudi aku aleti solo nisu strasni cenovno za kupovinu, baterija cesto bude skuplja od samog alata al opet ako mislite da imate potrebu za tako necim nemoj mnogo da razmisljate kupuj te odma, olakšava posao neverovatno.

Gledao sam kad je neki amer snimao cene alata kod njih i aku alat im je prejeftin. Njima je milwaukee ko nama einhell.

Mislim da sam postavljao slike u temi pre par meseci, milwaukee komplet od 4 alata plus tri baterije i punjac za 900e,to bi i ovde ljudi kupovali kao blesavi a svadjanu to dodje jeftinije nego nama womax i slicni.

Ne znam na koliko se stežu točkovi, oni ih odvrću ručno sa polugom oko 1.5m.
A budžet je za jedan, jer namerava da kupi samo jedan, al još nije rešio da l' aku ili pneumatski (ima dobar kompresor).
Moja je preporuka pneumatski, jer ce verovatno taj odvijac koristiti kod kuce u garazi gde mu i stoji kompresor. Ti veci aku odvijaci koji mogu odviti srafove na zadnjim tockovima poput ovog milwaukee-ja su vise za nekog majstora koji je na terenu i radi sa ogromnim srafovima. Za 100-200e se moze kupiti veoma jak pneumatski pistolj koji ce ti isto zavrsavati posao kao taj milwaukee jedino sto pneumatski ima crijevo.Ako ti drugaru nije problem puknuti 600e na aku odvijac nek slobodno kupi, ja bi prvi sve pokupovao aku da sam pri dobrim parama.

Mislim da sam postavljao slike u temi pre par meseci, milwaukee komplet od 4 alata plus tri baterije i punjac za 900e,to bi i ovde ljudi kupovali kao blesavi a svadjanu to dodje jeftinije nego nama womax i slicni.
Video sam sliku, presmesna cena za takve monstrume od alata.

Daj neku preporuku za pneumetski. Da li bi pneumatski za zadnje točkove morao biti 3/4", ili bi mogao i 1/2"?

Nazad
Vrh