Trenutno posedujemo neki 15+ godina star kompresor od 24 litara koji je bio kupljen na buvljaku tada za nekih 50€ možda, a otac se zagrejao izgleda za nabavku nekog novijeg i jačeg klipnog kompresora. Ono što sam video kroz ponudu jeste da nama odgovara klipni uljni, a bezuljni i besumni su nam nepotrebni.
Interesuje me sta bi vi predložili za sledeću nabavku, što šta smo do sada odradili sa ovim, pored redovnih naduvavanja guma, izduvavanja prostorija i predmeta, i periodičnog farbanja predmeta oko domaćinstva.
Otac bi bio zadovoljan i sa 50L rezervoarom, dok ja smatram da bez 90, 100L ne bih ulazio u moguću kupovinu, jer pre svega posle iskustva sa ovim malim od 24L koji se često palio čim bi pao pritisak u rezervoaru, samo bi punio i drčio koliko je bučan.
Smatram da pored većeg kapaciteta kao što je 100L, mogao i da nabavim ostali mogući alat koji bi radio na pneumatiku, i završavao neke opet naše potrebe za rad po domaćinstvu, a prvi neki alat koji bih možda nabavio je alat za peskiranje i udarni odvijač.
Vidim da je neka ponuda kod nas šarenolika, od nekih KP ponude, zvaničnih prodavnica, itd., pa me zanimaju vaši predlozi. Još se dvoumimo između trofaznog/monogaznog, mada smatram da nam monofazni trenutno više odgovara, neki imaju 1 klip, neki 2 klipa. Jedini potencijalni problem jeste da je kompresor od 50L lakši u odnosu na one sa 100L, pa bi tu malo bio otežan transport, pošto za ovaj od 24L može 1 osoba da iznese iz podruma, a za 100/90L to je verovatno pa nemoguće, pa ću morati da ga ostavim u prostoriju gde nema nekih prepreka i vidu stepeništa za odlaganje.
Čisto za neko poredjenje, dodacu neke modele ovde:
Villager kompresor VAT VE 100 D 054057 Poručite lako na Metal Flex internet prodavnici!
metalflex.rs
Villager kompresor VAT VE 100 l 020183 Poručite lako na Metal Flex internet prodavnici!
metalflex.rs
KOMPRESOR AB100/348 TC - 400/50 Industrijska linija trofazni Usisni protok 330 l/min Pritisak: 10 bar Snaga motora 2.2 kW Rezervoar 100 litara Broj cilindara 2 Cilindar izrađen od livenog čelika (gusa) Regulator pritiska sa jednom brzom spojkom Težina 62 kg Dimenzije 110 x 40 x 83 cm
panex.co.rs
https://www.sualati.com/Klipni-komp...m3-v230-profi---abac/proizvod/5806#detaljnije negde video i za 65.000
I kolika je razlika izmedju ovih koji su jeftiniji (ili kako god da ih klasifikujem) u odnosu na npr. ABAC kompresore? Kod mene u blizini u Rakovici je zvaničan servis i sistributer ABAC kompresora (Tehnogama), pa mogu i posle praznika pretpostavljam do njih da svratim da čujem šta oni imaju da kažu.