Alati i radionice

Kolege hvala puno na savetima, to je jedino preostalo prvo ću polugice da sredim pa onda ako nije to onda je regulator.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
7a603ca416c574382dd3e5f0b0dbe430.jpg
Ne znam kako me niko nije preduhitrio? Sad moze da pali i na gurku :DDDDDD

Imam problem sa paljenjem CO2 aparata, gde li se može naći Transter Switch HZ8B-20/3/4. Tako piše na tom delu za uključenje i isključenje.

Koje burgije su dobre za bušenje prohroma, probao sam ove redovne što koristim za gvožđe i neide sa njima.

Cena samog stola je 50.000,00 dinara, a mengele i tocilo 10.000,00 dinara. Ploca je teska oko 240kg koja je sa ramom stola pricvrscena zavrtnjima, tako je postignut lakse pomeranje tezge jer plocu mozete skloniti.

Trenutno posedujemo neki 15+ godina star kompresor od 24 litara koji je bio kupljen na buvljaku tada za nekih 50€ možda, a otac se zagrejao izgleda za nabavku nekog novijeg i jačeg klipnog kompresora. Ono što sam video kroz ponudu jeste da nama odgovara klipni uljni, a bezuljni i besumni su nam nepotrebni.

Interesuje me sta bi vi predložili za sledeću nabavku, što šta smo do sada odradili sa ovim, pored redovnih naduvavanja guma, izduvavanja prostorija i predmeta, i periodičnog farbanja predmeta oko domaćinstva.

Otac bi bio zadovoljan i sa 50L rezervoarom, dok ja smatram da bez 90, 100L ne bih ulazio u moguću kupovinu, jer pre svega posle iskustva sa ovim malim od 24L koji se često palio čim bi pao pritisak u rezervoaru, samo bi punio i drčio koliko je bučan.

Smatram da pored većeg kapaciteta kao što je 100L, mogao i da nabavim ostali mogući alat koji bi radio na pneumatiku, i završavao neke opet naše potrebe za rad po domaćinstvu, a prvi neki alat koji bih možda nabavio je alat za peskiranje i udarni odvijač.
Vidim da je neka ponuda kod nas šarenolika, od nekih KP ponude, zvaničnih prodavnica, itd., pa me zanimaju vaši predlozi. Još se dvoumimo između trofaznog/monogaznog, mada smatram da nam monofazni trenutno više odgovara, neki imaju 1 klip, neki 2 klipa. Jedini potencijalni problem jeste da je kompresor od 50L lakši u odnosu na one sa 100L, pa bi tu malo bio otežan transport, pošto za ovaj od 24L može 1 osoba da iznese iz podruma, a za 100/90L to je verovatno pa nemoguće, pa ću morati da ga ostavim u prostoriju gde nema nekih prepreka i vidu stepeništa za odlaganje.

Čisto za neko poredjenje, dodacu neke modele ovde:
https://www.sualati.com/Klipni-komp...m3-v230-profi---abac/proizvod/5806#detaljnije negde video i za 65.000

I kolika je razlika izmedju ovih koji su jeftiniji (ili kako god da ih klasifikujem) u odnosu na npr. ABAC kompresore? Kod mene u blizini u Rakovici je zvaničan servis i sistributer ABAC kompresora (Tehnogama), pa mogu i posle praznika pretpostavljam do njih da svratim da čujem šta oni imaju da kažu.

Ja sam isto vise za bocu 100 l i dve glave. Moze za domacinstvo i 50 l dobro da sluzi, ali veci se redje ukljucuje, sto kazes manje drnci. Po meni su ovi VILLAGER sasvim solidni, mada je meni prosle godine jedan crko. Sad imam WOMAX 100 l, dve glave i fino druga, ali mi se cini kao da se dosta greje kad duze radi.

Potrebna mi je (za kolegu) preporuka za aku i pneumatski pištolj sposoban da odvrće šrafove zadnjih točkova traktora.

I mene zanima sto je ovaj jeftiniji kompresor,gore na linku, a ima jos i veci protok l/min od ovog skupljeg ?.

Nazad
Vrh