Alati i radionice

Je l ima neko iz lidl ovakve brze spojnice? Zanima ne koji kljuc moze da odvije zenske spojnice sa ovog zelenog.
9d085dcdd8b70b6a28feb7c1b70ca38d.jpg

Evo stigla najzad i mazalica. Idem da je probam sad. Sad prvih dva meseca ima da podmazujem sve posle svakog korišćenja. :)

Naručio uz nju i torex ključeve 1000 din. Obično su ovakvi kompleti skuplji. E sad kvalitet... verovatno isti kao i ti od 2000-3000. Mada na ovima piše Professional, tako da su sigurno vrhunskog kvaliteta. :)

Nego bre dokle će ova kurirska mafija da J. narod u mozak ?!? Stigne mi paket na njemu piše 30kg. Izmerim oko 12 je težak. A naplaćivanje ide do 15 pa do 20 pa do 30 kg. Aj da su napisali 16 i to nije u redu, ali je razumljivo. Ovo je već bezobrazluk. Neki dan naručio čoveku maske prednjih migavaca i prekidač za sva 4 za Rusa. Ma nema 100g sa sve kutijom na paketu piše 1kg.... Alo bre. Da ne pomnjem druge stavri koje ne valjaju sa tim službama. Ovde su u pitanju bili BEX i AKS. Pošta je poštena i realno najbolja. Plus ne moram da gledam u pasulj kad će kurir da naleti. Nego mogu i za dan-dva da podignem.

Mislim stvarno smo država... Čini mi se da to nije prevara od strane nekog bezobraznog kurira ili ovog što meri pakete već je to politika tih firmi.
Ako oni po svakom paketu uzmu po tih 300 din (a izgleda da su krenuli po svakom) zamislite koje su to pare. U narmalnoj državi bi zatvorili firmu i neko bi išao u zatvor ovde to nesmetano rade i čak se ljudi i ne bune mnogo.
Ja kažem ćaletu za to, a on meni "Pa šta se buniš to je 300 din. To je normalno .Šta bi teo." Keva kaže "Što nisi išo u Vš pa kupio sam. " Ja ne verujem kakav smo narod i to je ključ većine naših problema. Lopovluk nam je toliko ukorenjen u nacionalni identitet da se mnogi više i ne bune kao žrtve sitnih kradja, prevara i mutljevina već prihvataju to kao najnormalniju stvar.

Poslednja izmena:
Najvise su kurirske sluzbe zaradile od korone. Od kad je krenulo oni sve skuplji.

Moze im se.

Kao i ovima sa gorivom. Ali bitno da je zarazeno nikad vise i peti pik sedmog ciklusa britanskog soja preti a sledece dve nedelje su kljucne. Al naučili smo mi. Samo da nije gore jelte.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Vozaci su postali toliko halapljivi da je to strasno, nekoliko puta su me pokrali posteno al' necemo vise tako
Uvek im prebacim 100-200din, sazalim se, nek popije kafu, nije ni njemu lako jbg, a on jos ukrade po 300-400din..
Nije to nikakva para, ali necu da me pravi majmunom, ja ga cascavam on jos ukrade, sad im nije milo uopste kad zatrazim racun, casti vise nema, uzimam i 10din kusur.
Uvek porucujem post ekspresom ako je moguce.
Dule, takav set kljuceva burazer koristi nekoliko god, nista specijalno ali svakako mogu da posluze, te manje smo lako izlomili kad smo izvrtali zapekle srafove.
Sad pretpostavljam da imas neki veliki vozni park u dvoristu kad ti treba ta mazalica..

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Kod nas prošle godine Aks express izvarao korisnike pokupili pare i ugasili firmu. Naplaćivali robu pouzećem i svu lovu zadržali za sebe. Firma više ne postoji (možda i postoji pod drugim imenom), tko je ostao bez para nema se čemu nadati

Kod nas u bih najjeftinija brza posta je 420din a ova najskuplja koju svi koriste je 600din.

Poslano sa mog SM-A415F koristeći Tapatalk

Pa kreni da se zalis inspekciji, zovi centralu firme.
Verujem da će mnogo da se potrese i inspekcija i centrala firme. I sam kažeš da od kuknjave nema ništa. Inače ovo moje na forumu nije bila kuknjave već zgroženost i razočaranost u državu čiji sam stanovnik. Ovo što se danas radi ja mislim da nikad nije bilo. Te kurirske prevare su mala maca. U ostalom jel mislite da u ovoj zemlji može bilo ko da ima firumu koja mati pare kao kurirske službe? Ako se mnogo bunim još može da dodje neki ... ne znam Pera Nevolja da me prevaspitava. Al mislim da bi trbalo savko od nas da skupi muda i da se buni za svaku nepravdu i prevaru koja im se učini. Ovako kako su krenuli krenuće u kuće da nam ulaze.
Sad pretpostavljam da imas neki veliki vozni park u dvoristu kad ti treba ta mazalica..
Ne baš. 3-4 traktora i priključke. Al veruj mi da imam dve mazalice opet bih kupio ovo. Već mi je preko glave bilo paćenja sa običnim dekalamitima. Eno ih 4, nijedan ne radi ...Kad se sračuna jeftinije bi bilo sam odmah kupio ovo. Da ne pominjem da je više masti završilo po meni zemlji i svudu sem gde treba.

Luka kako si rešio glavu mazalice? Ja planiram da na onoj metalnu cevčiicu navrnem produženu maticu (to je mislim stntardni M10?) i onda gumeno crevo od običnog dekalamita.

Poslednja izmena:
Glasam da se ova tema preimenuje u "dusanboss alati i radionice"ili prosto "mirodjijin kutak" 😆
:) Izvinjavam se ljudi ... zanesem se pomalo ponekad. Pogotovo sad kako imam viška vremena. Verujem da mnogima nije baš zanimljivo da im iskače moje ime po 2-3 puta na svakoj stranici ove teme (često i nevezano za temu). Potrudiću se da budem dobar i ne smaram previše... al ništa ne obećavam. :)

Meni su bili interesantni mali dekalamiti pneumatski, bilo bi zgodno raditi jer i sa ovim radim sam, ali ovde procitah da ne valjaju pa ne bih da bacim pare...

Meni su bili interesantni mali dekalamiti pneumatski, bilo bi zgodno raditi jer i sa ovim radim sam, ali ovde procitah da ne valjaju pa ne bih da bacim pare...

Je mislis na ovakve jer su i meni zapale za oko i planirao sam kupiti.

Nazad
Vrh