Alati i radionice

Dati 150e tek tako na nesto sto mozda crkne posle pola sata, posle mesec dana ili cak i neispravno stigne...
Najgora je varijanta da neko uzme za upotrebu jedno mesecno a ono crkne na isteku garantnog roka. E to bi bilo onda bedak. Nema servisa, nema rezervnih delova, dizni/potrosnog materijala...

Jel neko danas u "Lindi" pazario plazmu na akciji ?
Uzeo ja, u NS. U 8.15-20 ih vec nije bilo. Probao, do 8mm sasvim korektno reze. Sa 10mm vec ne cisti rez dovoljno( mozda treba pojacati vazduh)
Moja kalkulacija je sledeca: 150e 40A kinesko sranje,malo za vezbanje i nekad mozda zatreba, nije lose. Alternativa su kzuburi i slicna sranja isto 40A al za 250e . Na lidl i ima neke sanse za garanciju, na kzubr straus i sl nema. Lako je bit pametan pa bubnuti 700-800e za malo ozbilnijeg al opet kineza.

Ja sam bio oko 10 sati i bilo je pun qrac svega i plazmi i gerova,kompresora, udarnih odvijača,brusilica i ostalih džidža bidža, ne otimaju se baš nešto oko alata

Dati 150e tek tako na nesto sto mozda crkne posle pola sata, posle mesec dana ili cak i neispravno stigne...
Najgora je varijanta da neko uzme za upotrebu jedno mesecno a ono crkne na isteku garantnog roka. E to bi bilo onda bedak. Nema servisa, nema rezervnih delova, dizni/potrosnog materijala...
Dizni i šoba i elektroda imaš svuda
Uzeo sam pre oko 1 god i naradila se!!!!!!!
Spas je za limove!!!!!
Do 6mm debljine ide pesma a 10 ide ali teško!!!!!!!!!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Mozda glupo pitanje . Za sta konkretno planirate tu plazmu da koristite ? Kada i sta sjecete ?
Za mnogo sto sta,ja brusilicu dosta slabije koristim od kad imam plazmu, sekao sam cak neke cevi sa njom gde ne treba neka preciznost,brze ide nego brusilicom,limove takodje inox i obicne do 6-7 mm .Prosirivao sam rupe npr na traktorskim grabuljama za neke vece klinove koje sam stavljao iza tockova da malo bolje ,kolko tolko,ponisti tragove,burgiju takvu nisam imao,sa ovim odradio ocas posla.Juce sekao neki lim 6 mm celicni ,neki oblik kojim bi se namucio sa brusilicom,ovim odradio dok si rekao keks,jako lako kao olovkom da crtas.U sustini isti djavo kao autogeno,stim sto autogeno ne pita za debljinu,ali ja licno iskustva jako malo imam sa autogenim,a niti secem nesto debelo,za sad,pa koristim samo plazmu,plus je brze startovati plazmu nego autogeno,i sigurnija je,nema bojazni od kaboom :D.
Jeftina jeste,jbt wtl,jasic i slicni su oko 700-800 eura valjda ,sigurno da su ozbiljnije masine,ali bas jaka cena,aj za aparat za varenje neki 3 u 1 ,tig,rel,mig ,ali samo plazma,to je vec za radionice.Bolje onda koristiti samo autogeno,jeftinije je.
Prekosutra bi trebalo da budem u gradu,onaj sestar za plazmu za kruzno secenje bi mi dobro dosao,ako ga bude bilo na stanju,sekao sam neke krugove sa njom pre neku nedelju,bez tog sestara duplo teze.A mislim da to moze i za autogeno da se prepravi.

Gde nadje taj strug? Sad sam malo guglao i fino deluje, ali nisam vidjao kod nas. Kad ga pustis u rad postavi neku sliku i napisi utiske u temi o strugovima.

Je mislis na ovakve jer su i meni zapale za oko i planirao sam kupiti.
Da, na ovakvu mislim..
Jedna ruka slobodna, taman da mozes crevo drzati.
Kombajn i masine gde ima mnogo mazalica bi podmazao za 5 min.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Dobra je ta mala ako misliš kupovati mast u patronama, ako kupiš rinfuz mast pa puniš sam onda vazdušni čep zeza, i mala je 400g pa moraš često puniti
A taj vazdušni čep toliko zeza da sam je slupao od beton!!!!!!!
Ona velika 8kg me spasila!!!!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Ja nemam problema sa vazduhom, kad punim zabodem je u mast i vucem polugu, za minut gotovo...

Zimi se maze nesto drugo
Na toplom je u garazi pa nema problema

Kad je rec o mazalicama koju mast koristite za podmazivanje. Do sad sam koristio modricinu litmu 2 ali bi presao na neku bolju.
Ovaj prodavac kod kojeg kupujem ulje mi je rekao da prodaje fuchs-ovu mast ali ima samo velika pakovanja pa ne mogu da uzmem manje da isprobam, ako ko ima iskustva snjom neka napise ako nije problem.

Poslano sa mog SM-A415F koristeći Tapatalk

Nazad
Vrh