Aco ja kupio nekoliko njihovih masina u zadnjih godinu dana i sve Rumunija,makitu Prc jos nisam videoKoliko znam ima i sad Made in Japan, samo sto na nasa trzista ne stizu. Za nase trziste samo PRC.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Aco ja kupio nekoliko njihovih masina u zadnjih godinu dana i sve Rumunija,makitu Prc jos nisam videoKoliko znam ima i sad Made in Japan, samo sto na nasa trzista ne stizu. Za nase trziste samo PRC.
Ali onda uzmi sa 3/4" prihvatom alata a ne 1/2 kao sa linka , razlika u cijeni je 10-15E max i ako nisu neke kopije treba da su obe Made in Japan , danas sam odvijao na poluteskoj drljaci siljke , kljuc 32m , sta da kazem to je pravljeno za to napravis posao u jednoj minuti sto bi trajalo kljucem ljetnje prepodne, ja sam svoju uzeo namerno 1/2 prihvat misleci da su kljucevi nasadni jeftiniji , vidim da sam se presao jer iznad kljuca 30 je tesko naci kovani kljuc za 1/2 cola prihvata a recimo za 32 mm kosta daleko vise nego za 3/4 prihvat. Do sada nisam nasao sta nije mogla da odvije.MAKITA AKUMULATORSKI UDARNI ODVIJAČ DTW1002Z
MAKITA AKUMULATORSKI UDARNI ODVIJAČ DTW1002Z - Bušilice - 769 KMwww.olx.ba
Moze li ovako nesto za kamion posluziti??
Postoje kopije koje se prave u Kini, ali se uglavnom lako prepoznaju. Ove rumunske ja verujem da su isto ili u najmanju ruku približno kvalitetne kao ove iz Japana. Sad što neko misli da ako nešto košta 200€, a nešto što bi trebalo da bude isto to sad košta 120€ kao nemoguće da su istog kvaliteta... Pa moguće je. Kad uračunaš tu carine , cenu transporta, cenu radne snage. To mu dodje na to.Aco ja kupio nekoliko njihovih masina u zadnjih godinu dana i sve Rumunija,makitu Prc jos nisam video
Makita? Ne verujem jer bi to bilo suludo kad već imaju fabriku u Rumuniji koja je u EU. Da li uopšte imaju fabriku u Belgiji?Moguce Tomislave. Nisam nista njihovo kupovao, vec sam hteo da naglasim da smo mi manje zahtevno trziste i da nam trpaju sta stignu. Za zapadne zemlje bas pre par dana sto sam gledao neki aku udarni odvijac pisase nesto Japan i cak i Belgija.
Jel stvarno veruješ da će Kinezi kad prave ilegalnu kopiju da namerno postave neko slovo koja će to i da kaže?Nije ni problem jer Makita ima fabrike po Kini,na ploci imaju slovne oznake A je za SAD,D je za Nemacku jer Dolmar radi za njih,E je za Japan,a Y je za Kinu ,a za Rumuniju je R i to za odredjene model jer Rumuni ne rade sve ali posto je jako ime svaka kineska kopija mora da nosi slovnu oznaku K,ako nema navedeno slovo onda je teska mala privreda.
Pa to je ono što ja ovde pričam već duže vreme. A to je da je ovde polovan alat precenjen. Ljudi još žive u nekim godinam koje su prošle još 2005. Ja kad sam gledao da kupim veliku (23cm) brusilicu to je neverovatno za šta ljudi traže 6-7 pa i više hiljada. Misle imaju marku pa cepaj! A nova Makita 13000!?!Ja skoro gledao na KP neku malu METABO brusilicu da kupim i lepo pise MADE IN GERMANY. Medjutim, jes kao nova, ali 70 evra. Aj reko da vidim ima li nova takva ili slicna po radnjama i nadjem u radnji u LE. Jes malo slabija, ali nova sa garancijom, kad ti ja pogledam ono umesto GERMANY valjda RUSSIA i zajebem ne kupim. A nova oko 80 evra, naravno u dinarima.
Ta slova označavaju države u kojima je makitina fabrika izradila mašinu.Za Kinu važe oznake Y i K .Nije ni problem jer Makita ima fabrike po Kini,na ploci imaju slovne oznake A je za SAD,D je za Nemacku jer Dolmar radi za njih,E je za Japan,a Y je za Kinu ,a za Rumuniju je R i to za odredjene model jer Rumuni ne rade sve ali posto je jako ime svaka kineska kopija mora da nosi slovnu oznaku K,ako nema navedeno slovo onda je teska mala privreda.
Da ali ispod piše Made in Japan. Ne mogu negde da pronadjem referncu za makitinu fabriku u Belgiji. Postoje distributivni centri ali ne verujem da se tu išta sklapa.Dule, pogledaj desetu sliku u oglasu:
Koja crna mala privreda. Te fabrike u Kinu su najveće u svetu. To su gradovi fabrike gde se Pravi sve živo i neživo. Malo bezveze to zvati malom privredom . Inače kao što rekah oni po zakonu ne smeju da koriste ima Makita. Bez obzira na slovo koje dodaju ispod (osim ako nije slovo u samom imenu pa napišu ne znam Kakita). Čak ne bi smeli ni da napiš Makita pa ispod (jeftina kineska kopija). Očigledno je da njih inernacionalni zakon zanima jedino u onom delu kako će taj prozvod da prodaju pa oda koriste razne ilegalne ili polulegalne kanale. Koliko vidim u prodavnicama nema takvih alat jedino preko inerneta i na vašarima. Verovatno ne smeju da se zazaju.Nije ni problem jer Makita ima fabrike po Kini,na ploci imaju slovne oznake A je za SAD,D je za Nemacku jer Dolmar radi za njih,E je za Japan,a Y je za Kinu ,a za Rumuniju je R i to za odredjene model jer Rumuni ne rade sve ali posto je jako ime svaka kineska kopija mora da nosi slovnu oznaku K,ako nema navedeno slovo onda je teska mala privreda.