Alati i radionice

I ja sam nekako vise za polovan kvalitetan nego za nov upitnog kvaliteta. Jedino me malo odvraca kod ovih aku alata stanje baterije, a nove za ove markirane nisu bas jeftine.

I ja sam nekako vise za polovan kvalitetan nego za nov upitnog kvaliteta. Jedino me malo odvraca kod ovih aku alata stanje baterije, a nove za ove markirane nisu bas jeftine.
To i se i ja nešto dvoumim. Kad jeftinijih aku alta nikad ne bih uzimao polovno jer baterija košta kao pola (ili više od tog alata). Kad je stvar sa ovim skupim igračkama kao što je Milfacki udarač ... e tu bi već prihvatio ništo sa lošom baterijom koju i sam mogu da repariram. Samo treba naći nešto tako. A ko što sam već pisao i pisaću ljudi u našoj zemlji precenjuju djubre koje poseduju!

Polovan udarni odvijač za 250 eur?? I šta kada crkne nešto u njemu posle trećeg korištenja? Koliko će onda koštati taj alat s obzirom da nemaš garanciju i nemaš kome da ga reklamiraš?

Ne znam vala? Polazi se nekako od toga ako je vec neki izvikan proizvodjac onda ne bi trebao da crkne tek tako. Ako i oni crkavaju lako, onda se opet vracamo na VILLAGER 400 Nm za nesto manje od 200 evra komplet, sa garancijom 2 godine.

Svi spominjete odvrtanje zapeklih šrafova ili matica tj, navrtki. Podjimo od toga čime vulkanizeri rade? Na putničkim vozilima koriste udarne odvijače a na traktorima, kombajnima, kamionima, gradjevinskim mašinama koriste ono čudo što ima zamajac da bi napravilo dovoljnu silu za odvrtanje i stezanje.

S' tim sto oni koriste kvalitetne udarace, koji sluze godinama a pri tome koriste se svakodnevno, mozda u najgorim uslovima..
Ovaj sto je Kremator okacio link je verovatno neki kinez, drugar ima isti takav, moze da srafa bez po' muke al' pitanje koliko ce trajati...
Kod nekog brendiranog verujem da manje vazduha treba, ovaj fino rasipa..
Najveci sraf je glava 30mm sto smo zavrtali i odvrtali sa njim, ide super ali ne moze da stegne i otpusti.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ja isto mislim da su udarni odvijaci od poznatih proizvodjaca predvidjeni da rade svaki dan po ceo dan, tako da nije bas normalno da se tek tako kvare.
Moj drug dok je bio gastarbajter radio je montaze neke i prica mi da su sa MAKITA aku srafilicama i udaracima grljali po 10 sati dnevno skoro svaki dan i samo se menja baterija kad se isprazni. Da stane drugacije ne zna.

Nove makite kvarljive mi smo imali udarne odvijače na krovu svako malo rikavali.
Dok je bila made in Japan da a sad je made in Prc 🤣🤣

Za povremenu upotrebu meni je ok neki kinez,za nesto ozbiljnije(veci srafovi) da se odvrce-zavrce jeftinije je kupiti pneumatski pistolj,kompresore svi imamo.

Kažeš ,đubre a spreman si da ga kupiš . :sta:
Djubre jednog čoveka je blago drugome. :)

Kažem djubre zato što se slične stvari, ali bukvalno nalaze na đubrištima u Nemačkoj. Znam da mi nismo Nemačka ipak smatram da je gomila polovnong alata znatno precenjena. Spreman sam da kupim kada bih našao nešto za realnu ili povoljnu cenu što je jako retko kod nas tako da će odluka pasti na neki verovatno Einhell od oko 100€. Ne mora da odvija traktorske točkove. Ne skidam ih toliko a mi je problem da ga krenem i pritegnem ručno sa polugom. Dovoljno je da mogu da odvrćem manje šrafove i kad neki teže ide.

Inače gledam cene Makite i Boscha u Rumuniji, izgleda da je većina jeftinije bar za 30%. Ponešto i više.

Moj drug je pre par meseci kupio Einhell, ali ni on nije 100 evra. Zapravo samo masina toliko kosta + baterija + punjac ako nemas. Tako da izadje i on mozda 160-170 evra.
Ja resio, kupujem polovan jaci, markiran, pa sta mi Bog da.

Nazad
Vrh