Alati i radionice

Ja sam prosle godine kupio u Lidlu veliku busilicu tipa (Hilti), dosao kuci i nisam bio zadovoljan polozajem klina za stemovanje. Odmah sam se vratio i na kasi vratili pare. Jedino sto tako revoltiran kad sam isao za NS uleteo u radar i popio kaznu od 5000din. Sad cekam kad bude revolverska aku srafilica da kupim. Imao sam prilike da radim sa njom kod drugara, pet dana smo joj dusu vadili i nije posustala.
I tu ćeš da platš ne brini... Kao u ovom prvom slučaju. Ko ne plati na drumu plati na ćupriji. :)
Ако имаш некога са стругом у околини, који неће да те одере, уз којекакав "отпад" (којекакви зупчаници, каишници, штапови амортизера, назубљену летву од волана, плочевину, профиле и кутије...) можеш за много мање новаца да направиш баш простојну стубну бушилицу (ма и гомилу других алата). По Нету има толико добрих пројеката самоградње, да лако можеш да осмислиш неку своју.
Da druže Zorge, ali to je toiko posla... toliko jurnjave po otpadima, pa i tamo gledaju da te oderu ...A ja u mom selu nemam ni strg, ni otpad a ni radnju sem prehrabene. Imam migranata poprilično ... tako da ako nekom fale rado bi da ih pošaljem gde treba. ;)

Ne mogu ovo da napravim kako treba Zorge. Bar ne bez previše nerviranja, sranaj i novca. Mogu neku staru da remotujem, ali da pravim od štapa i kanapa ne ide. Držač za brusilicu pravim i to je u potponosti izvodljivo.

Zanimljiva masinica, narocito ako bi se cena jos spustila.

@dusanboss, moj ti je savet kad te prodje sve ovo sa tim lidlom da potrazis na KP kvalitetnu rucnu busilicu sa reduktorom. Onda joj napravis nosac i resis stvar. Jes da ne deluje tako nasminkano kao ona iz linde, ali mora da bude bolja. Ja sam tako uradio i Luka je tako nesto pravio i evo Kremator hoce tako nesto. Koj tebe djavo natera da se zanosis sa tim djubretom meni nije jasno?

Imam u planu da kupim mozda ovaj set brusilica Hikoki o kojima je pricano malo ovde na forumu.Jel ih neko otvarao,jel imaju u glavi lezajeve ili su caure u pitanju ?.

@dusanboss, moj ti je savet kad te prodje sve ovo sa tim lidlom da potrazis na KP kvalitetnu rucnu busilicu sa reduktorom. Onda joj napravis nosac i resis stvar. Jes da ne deluje tako nasminkano kao ona iz linde, ali mora da bude bolja. Ja sam tako uradio i Luka je tako nesto pravio i evo Kremator hoce tako nesto. Koj tebe djavo natera da se zanosis sa tim djubretom meni nije jasno?
Pa objasnio sam već na nekoj od prošlih strana. Naravno da sam razmotrio i opciju pravljenja ili kupovine nosača. Ipak mislim da to ne može nikad da bude ko stubna. Mislm može, ali je potrebno mnogo vremena i novca i zezanja toliko da možeš napraviti i samu stubnu bušilcu ako bi se još malo zezao i uložio.
Bila je opcija ili ova iz lidla ili ništa ili da čekam nešto da uleti povoljno, a čekam već 2 god treba bi jbg. Biće ovo podošljivo samo da napravim taj rukav ili ako mi zamene za neku koji ima ispravan. E sad videćemo kako će da se ponaša nakon dužeg korišćenja. Verovatno će morati da se doradjuje nakon nekog vremena ali nije ni to kraj sveta.

Imam u planu da kupim mozda ovaj set brusilica Hikoki o kojima je pricano malo ovde na forumu.Jel ih neko otvarao,jel imaju u glavi lezajeve ili su caure u pitanju ?.
Могу ја да погледам, ако ти није хића да сачекаш крај 2023. године, када мом сету истиче гаранција. ;)

Dule ti meni stvarno nisi jasan. Znaci i pored toga sto si se licno uverio da je ta sminkerska djubre i dalje tvrdis da ove nase ne mogu da budu dobre kao ona. Jos tvrdis da su skuplje, a dao si za djubre 10 000 dinara. Sta bi reko ako ti ja kazem da mene moja kosta 3 000 dinara i da je do sad saranila ko zna koliko lidlovki (pu pu, da je ne ureknem)? Futer ROHM, a vratilo toliko da i kad bi ti reko da pokusas da ga iskrivis verujem da ne bi mogo. Prenos preko zupcanika, a ne neke smesne remenice i lastizi. Postolje napravio za jedan dan uz pauze i neke komplikacije. Medjutim ti ipak sve najbolje znas i zato tako i prolazis. Pisemo ti ovde, al dzaba kad ti sve znas, al napamet.

Kad istekne garancija kod mnogih jeftinijih alata,taman kao tempirano krenu problemi,a i ranije kod nekih,luft u glavi kod brusilica,pojacano zujane itd itd.Da ih jeb.. ako ne smem otvoriti glavu da proverim jel ima dovoljno masti i kakvog je kvaliteta.Kod villager brusilice mi u garanciji crkne lezaj u glavi,sav se raspao,iglicasti neki ,lezaj suv mast gusta sva se razlila po zidovima glave i tu i ostala.Ja popravio sam ,cu se jeb.,. sa njixovom garancijom za par stotina dinara za lezaj kako da ne,za 2 dana je bila ponovo u poslu,da sam cekao na njixovu garanciju bilo bi bar 2 nedelje.
Ja nzm zbog cega ne praktikuju ulje u tim glavama kod brusilica,pa ja nzm od desetak brusilica koje sam do sada imao ni jedna nije crkla zbog kvaliteta materijala nego ostanu suvi zupcanici i lezajevi jer mast ne dopire do njih ,ili nedovoljno.

Vjerovatno ne stavljaju ulje što ga je teško dihtovati da ne curi. Trebaju semereinzi. Na osovinama malog promjera teško je staviti semering da radi svoju funkciju. To bi i poskupilo sanu izradu brusilice. Ovako je dobro ako izdrži dok je u garanciji.

Prenos preko zupcanika, a ne neke smesne remenice i lastizi.
Ацо брате, па колико само стубних бушилица, од најглинџавијих, до великих да их се уплашиш, користи каишеве и каишнике?

Да не треба Дуле да гледа неку порталну од тону-две, да би могао да каже да има бушилицу у свој ред?

Pa ja upravo pisem za tu koju je on kupio i te slicne. Velike da se uplasis sto sam ja gledao su imale zupcanike, a opet to ne znaci da ne postoje kaisare.
Na kraju da naglasim da ja ne preporucujem busilicu od tonu-dve, ako vec ne shvatas iz mojih postova, a iskreno nisam primetio ni drugi da mu to preporucuju. I nije bitno da ima busilicu samo da bi mogo da kaze da je ima, vec da moze da radi i da ne misli sta ce prvo da ga zezne.

Nazad
Vrh