mirosti
Član
Ma ovu treću sam stavio samo iz razloga da pokažem bezobrazluk naših prodavaca koji često polovne stvari cene više od novih.Ta sa treceg linka je potpuno istih dimenzija kao lidlova,i meni ne bi odgovarala jer jedino sto mi se ne svidja kod ove lidl busilice jeste rastojanje izmedju centra burgije gde busi pa do stuba tog vertikalnog,da je bar par cm vise ....nisam na to obracao paznju,ovako meni je busilica ok.
Trofazni motor ti je poželjniji, jer je ekvivalentno dosta jači i mnogo manje se greje.Gledao sam i ja inace te sa oglasa polovne tako do 150eur,vecinom je sve bilo dosta daleko od mene a i sve su bile istih dimenzija kao lidlova,bar monofazne koje sam gledao.
Npr ove sa drugog linka su ozbiljnije masine,ali sigurno kostaju oko 200 eur ,i meni licno ne znace nista jer su trofazne ,morao bi motore menjati,nosace
motora....
Ima tu još jedna prednost: taj motor može da se fino reguliše broj obrtaja sa frekventnim regulatorom. Takođe, imaš lako oba smera.
Dakle, uzmeš fr.regulator monofazno napajanje koji generiše tri faze i imaš mnogo sposobniju mašinu.
Na eksternoj komandi možeš imati start, stop i rgulaciju broja obrtaja.
Sada, ćeš reći da je to dadatni trošak, ali veruj da je to doprinosi kvalitetu mašine i udobnosti toliko da tih 7-8000 dinara (koliko sada koštaju ti do 0,75kw)uopšte nije preterano.
Jedino uzmi u obzir da se na izlazu generiše 3x220V pa se motor povezuje u trougao, jer bi u zvezdi imao manju snagu(ali i dalje dosta veću nego monofazni).